Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η έκπληξη ολοκληρώθηκε: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κέρδισε την κούρσα στους Εργατικούς!



Φιλειρηνιστής, οπαδός μιας οικονομικής πολιτικής που θα επιβάλει μεγαλύτερη φορολογία στους πιο πλούσιους, χορτοφάγος, ο Κόρμπιν κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη όσων αναζητούν μια εναλλακτική πολιτική. Τάχθηκε ευθέως κατά της συμμετοχής της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ και εξακολουθεί να ζητά την παραπομπή του Μπλερ σε δίκη για εγκλήματα πολέμου.


Από το LEFT

Ο αριστερός υποψήφιος Τζέρεμι Κόρμπιν, επειτα από πολλές εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας, κερδίζει την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία!

(η στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων)



Στη νικητήρια ομιλία δήλωσε ότι θέλει να κάνει το κόμμα του πιο δημοκρατικό. Τόνισε ότι το Εργατικό Κόμμα έχει αλλάξει τους τελευταίους τρεις μήνες και ότι έχει ενισχυθεί, καθώς «ο λαός θέλει μια καλύτερη Βρετανία» είπε. Ο 66χρονος Κόρμπιν επικράτησε έναντι των Ιβέτ Κούπερ και Αντι Μπέρναμ, δύο πρώην υπουργών, αλλά και της Λιζ Κένταλ. Σε σύνολο 422.664 ψηφισάντων, ο Τζ. Κόρμπιν συγκέντρωσε το 59,5%, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Guardian :



Το tweet του Π. Ιγκλέσιας: Η νίκη του Κόρμπιν είναι σπουδαίο νέο, ένα βήμα μπροστά για την αλλαγή της Ευρώπης προς όφελος των λαών


Η νίκη του 66χρονου Κόρμπιν, σφοδρού επικριτή των πολιτικών λιτότητας, μοιάζει με μια μικρή επανάσταση για το Εργατικό Κόμμα, το οποίο μέχρι πρόσφατα ακολουθούσε το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο του Τόνι Μπλερ. Φιλειρηνιστής, οπαδός μιας οικονομικής πολιτικής που θα επιβάλει μεγαλύτερη φορολογία στους πιο πλούσιους, χορτοφάγος, ο Κόρμπιν κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη όσων αναζητούν μια εναλλακτική πολιτική. Τάχθηκε ευθέως κατά της συμμετοχής της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ και εξακολουθεί να ζητά την παραπομπή του Μπλερ σε δίκη για εγκλήματα πολέμου.



«Θριαμβεύει διότι εκπροσωπεί την απόρριψη της παραδοσιακής πολιτικής τάξης και επειδή οι άλλοι υποψήφιοι δεν μπόρεσαν να εμπνεύσουν ενθουσιασμό και ελπίδα», δήλωσε πρόσφατα ο Άντριου Χάροπ γενικός γραμματέας του κεντροαριστερού ινστιτούτου Fabian Society. Ο λόγος του κατά της λιτότητας και τα σχέδιά του για επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ή των ταχυδρομείων γοήτευσαν γρήγορα τα μέλη των Εργατικών που βρίσκονται ακόμη υπό το σοκ της μεγάλης ήττας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου