Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Φοροκαταιγίδα! Είναι ωραίος τίτλος. Πουλάει

Όταν ήταν κυβέρνηση οι προηγούμενοι οι φοροκαταιγίδες θεωρούνταν από τις φυλλάδες απαραίτητες και ευεργετικές για την οικονομία.
Οι αναλυτές των πάνελ αποκαλούσαν την μείωση των μισθών και των συντάξεων εξορθολογισμό και έπρεπε όλοι να πληρώσουμε αφού όλοι μαζί τα φάγαμε καθώς ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας.
Ο κόσμος όμως τους έμαθε και το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον εξοργίζουν με την υποκρισία τους.

του Νίκου Μωραΐτη στο altsantiri

Για άλλη μια φορά οι εκδότες μπερδεύουν την αληθινή ζωή με τη δική τους. Τώρα βαφτίζουν «φοροκαταιγίδα» την είσοδο του κράτους στα κλοπιμαία των φοροφυγάδων.

Φοροκαταιγίδα.

Είναι ωραίος τίτλος. Πουλάει. Και ειναι και κοντά στην πραγματικότητα.

Μόνο που καμία από τις εφημερίδες που χρησιμοποιούν τον τίτλο αυτό δεν θυμάται ότι το 95% των σημερινών φόρων το επέβαλαν οι κυβερνήσεις που η ίδια στήριξε, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια των μη κομματικών αναγνωστών.

Μόνο που καμία από τις εφημερίδες που χρησιμοποιούν τον τίτλο αυτό δεν θυμάται οτι η ίδια, υποστηρίζοντας φανατικά το «ναι» στο δημοψήφισμα, ουσιαστικά «ψήφισε» αυτή τη φοροκαταιγίδα και ακόμη μεγαλύτερη.

Ο συστημικός Τύπος, όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στο θέμα της φοροκαταιγίδας περνάει τους αναγνώστες για (φοροκαται)γίδια.

Στο ανακάτεμα της σούπας με στόχο αφενός τη μεγαλύτερη κυκλοφορία και αφετέρου τον εκφοβισμό του πολίτη (πρώτη φορά αριστερά δεν ήθελες; Φάε φόρους τώρα), ο διαπλεκόμενος Τύπος τα κάνει όλα ένα: Τους φόρους της κυβέρνησης -που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα μίας εξαετούς πολιτικής των άλλων- με μέτρα στη σωστή κατεύθυνση, όπως το περιουσιολόγιο και η διευκόλυνση της φυλάκισης των φοροφυγάδων.

Ο συστημικός Τύπος έχει μπερδέψει τα συμφέροντα των πολιτών με τα συμφέροντα των εκδοτών. Διότι αυτός ο τρόμος του ανοίγματος των θυρίδων και της κατάσχεσης των κοσμημάτων πόσους Έλληνες αλήθεια αφορά;

Έχετε ακούσει στο δρόμο, στη δουλειά, στην παρέα κανέναν εργαζόμενο να λέει «Παναγία μου, θα ανοίξουν τις θυρίδες και θα μας πάρουν τα κοσμήματα!»;

Για άλλη μια φορά οι εκδότες συγχέουν την αληθινή ζωή με τη δική τους. Όπως στις εκλογές ρωτούσαν τους φίλους τους τι θα ψηφίσουν και «έβλεπαν» θρίαμβο της ΝΔ, έτσι και τώρα βαφτίζουν «φοροκαταιγίδα» την είσοδο του κράτους στα κλοπιμαία των φοροφυγάδων.

Γιατί ό,τι λάμπει στη θυρίδα, ειναι χρυσός. Και μάλιστα ξέρουμε και πως είναι, τις περισσότερες φορές, αποκτημένος.

*Η γελοιογραφία του Κώστα Μητρόπουλου ειναι από τη χθεσινή πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου