Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ποιός ξεπλένει την Χρυσή Αυγή στην Βουλή;



Ο κ. Λοβέρδος, βέβαια, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στην υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής, ισχυριζόμενος ότι τα συγκεκριμένα κείμενα είναι αδιαβάθμητα και συνεπώς δεν απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους, καταθέτοντας τα στα πρακτικά, καίτοι απόρρητα.




Martin Eden στο TVXS


Δυσάρεστες εντυπώσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου κατά την διάρκεια της χθεσινής ολομέλειας στη βουλή. Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που δημιουργήθηκε με θέμα την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών προς όλα τα κόμματα για το θέμα της ΠΓΔΜ, η οποία παρανόμως δημοσιοποιήθηκε από τον κ. Μιχαλολιάκο, ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε στον κ. Κοτζιά αντί να καταγγείλει την Χρυσή Αυγή για την παράνομη πράξη της.

Σχεδόν… κατά τρόπο συντεταγμένο, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επέλεξαν να καταγγείλουν τον κ. Κοτζιά ότι ψεύδεται και ότι καμία παράβαση δεν διαπράχθηκε, αφήνοντας έτσι στο απυρόβλητο τον κ. Μιχαλολιάκο για την δημοσιοποίηση απόρρητων κρατικών εγγράφων. Ο κ. Λοβέρδος, βέβαια, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στην υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής, ισχυριζόμενος ότι τα συγκεκριμένα κείμενα είναι αδιαβάθμητα και συνεπώς δεν απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους, καταθέτοντας τα στα πρακτικά, καίτοι απόρρητα.
Αν και νομικός, ο κ. Λοβέρδος φαίνεται να αγνοεί τους νόμους, καθώς όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 4 στον σχετικό νόμο λειτουργίας του Ε.Σ.Ε.Π.: «Οι συζητήσεις και τα κάθε είδους έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (Ε.Σ.Ε.Π.) είναι απόρρητα…». Πάντως πρέπει να πιστωθεί στον κ. Λοβέρδο ότι είναι διαχρονικά συνεπής με την συγκεκριμένη γραμμή υποστήριξης του ναζιστικού μορφώματος. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις προ δύο ετών δηλώσεις του, ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα γνήσιο κίνημα ακτιβιστών;

Βέβαια, ο κ. Λοβέρδος, δεν ήταν ο μόνος που κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά, υπερασπιζόμενος με αυτόν τον τρόπο τους χρυσαυγήτες., αλλά στο τέλος πιάστηκε αδιάβαστος. Λίγο νωρίτερα, από το ίδιο βήμα, ο κ. Μεϊμαράκης απειλούσε τον έλληνα υπουργό εξωτερικών να μην κάνει καμία κίνηση στο θέμα του ονοματολογικού. Μπορεί, άραγε, ο προσωρινός αρχηγός της Ν.Δ. να δικαιολογηθεί με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε έναν αγώνα εντυπωσιασμού ενόψει εσωκομματικών εκλογών, για το γεγονός ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του ίδιου του κόμματός του, οι οποίες έχουν σαφώς εκφραστεί με τις προγραμματικές δηλώσεις του 2007; Αυτό είναι μία άλλη ιστορία, για την οποία θα επανέλθουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου