Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Παραγραφή λίστας Λαγκάρντ STOPΟ ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέχθηκε να κυβερνήσει γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να τα βάλει με την διαφθορά και την διαπλοκή.
Η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα επανακάμψει μόνο αν καθαρίσει από την διαπλοκή
Ο κόσμος που τον ψήφισε έχει ήδη καταστραφεί οικονομικά και το μόνο που θέλει είναι δικαιοσύνη.του Νίκου Μωραΐτη στο altsantiri

Η «αριστεροσύνη» αυτής της κυβέρνησης δεν θα κριθεί στο οικονομικό πεδίο. Εκεί είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα. Το αριστερό πρόσημο θα κριθεί στο πεδίο της καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Είναι σκληρά τα μέτρα.

Αλλά μην πέφτουμε από τα σύννεφα, όπως κάνουν καθημερινά τα συστημικά ΜΜΕ, που πίσω από τους πηχυαίους τίτλους για τους φόρους κρύβουν κάθε άλλη αλήθεια. Τους γνωρίζαμε τους φόρους.

Όποιος διάβασε, έστω και ακροθιγώς, τη συμφωνία του Αυγούστου, γνώριζε τι θα έρθει. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εξαπατήθηκε προεκλογικά. Όλα ήταν γνωστά αυτή τη φορά.

Γι” αυτό και η μεγάλη είδηση της χθεσινής ημέρας δεν είναι η ψήφιση των γνωστών στη βουλή, αλλά η τροπολογία που βάζει απαγορευτικό στην παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ και όλων των σκανδάλων.

Δεν θα τη δείτε στην πρώτη σελίδα του διαπλεκόμενου Τύπου, δεν θα την ακούσετε στις 8 στα κανάλια -αλλά κάπου στις 9 παρά, για πολύ λίγο-, όμως ΑΥΤΗ είναι η είδηση.

Κακά τα ψέματα. Η «αριστεροσύνη» αυτής της κυβέρνησης δεν θα κριθεί στο οικονομικό πεδίο. Εκεί είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα από το 2010, και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαπραγμάτευση, απέτυχε να μας ξελύσει. Το αριστερό πρόσημο της διακυβέρνησης θα κριθεί στο πεδίο της καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Φώναζε ο κλέφτης (ΠΑΣΟΚ) ότι παραγράφεται η λίστα στην οποία βρίσκεται μέσα. Και η απάντηση του νοικοκύρη είναι: καμία παραγραφή.

Είναι μία ανακούφιση. Ένα μικρό «ουφ», ότι η μάχη κατά της διαφθοράς δεν ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα. Η μεγάλη ανάσα όμως θα έρθει (αν έρθει) με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Από το περιεχόμενό του θα κριθούν πολλά, ως προς τις μετεκλογικές (δηλαδή τις πραγματικές) προθέσεις αυτής της κυβέρνησης.

Δύο δρόμους έχει: Ή τα διαπλεκόμενα μαζί της και τους πολίτες απέναντι ή τα διαπλεκόμενα απέναντι και τους πολίτες μαζί της.