Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Επεισόδιο στην Βουλή για ενδεχόμενη παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ Παπαγιάννης Κώστας(βίντεο)


Τι κι αν δίνονται διευκρινήσεις,αυτοί επιμένουν μέχρι η ίδια η πραγματικότητα να τους διαψεύσει.
Είναι να γελά κανείς που εκφράζει φόβους το ΠΑΣΟΚ για ενδεχόμενη διαγραφή της λίστας Λαγκάρντ όταν οι ίδιοι κυνηγούσαν τον Βαξεβάνη που την αποκάλυψε και ο Βενιζέλος την κρατούσε στο συρτάρι του





Κώστας Παπαγιάννης στην ΑΥΓΗ


«Φωτιές» άναψε στην Βουλή το ενδεχόμενο παραγραφής της διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκο, να επιχειρεί να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την παραγραφή και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδη, να του υπενθυμίζει ποιοι είναι υπεύθυνοι για την επί χρόνια καθυστέρηση στην διερεύνηση της υπόθεσης. Ο Γ. Κουτσούκος επιχείρησε να διαστρεβλώσει νωρίτερη δήλωση του Τρ. Αλεξιάδη περί παράτασης της διερεύνησης υποθέσεων που έχουν λάβει εντολή ελέγχου ή εισαγγελική εντολή, καθώς υποστήριξε ότι αυτό αφορά μόνο 481 υποθέσεις κι άρα εξαιρούνται οι υπόλοιπες 1,581 υποθέσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η λίστα Λαγκάρντ είναι όλη σε εισαγγελική παραγγελία, κι οι 2,062 περιπτώσεις» κι επισήμανε ότι «έπρεπε να στηθούν Ειδικά Δικαστήριο για το πώς φτάσαμε στο μη έλεγχο, υπάρχει ευθύνη για το πώς απαξιώθηκε ελεγκτικά». Ο Τρ. Αλεξιάδης επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης να μην αφήσει να γίνει παραγραφή, ούτε να γλιτώσει κανείς, «όπως έκαναν κάποιοι άλλοι». Παράλληλα, δόθηκαν διευκρινήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι έτσι κι αλλιώς η παραγραφή δεν αφορά την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης που υπόκειται σε άλλα χρονικά όρια.

Ο Γ. Κουτσούκος είχε κόντρα και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντά, όταν ο τελευταίος του είπε ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για τα όσα είπε. Ο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα καλώντας τον να «μαζευτεί» και κατηγορώντας τον ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τον υπουργό που δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες το ένα εκατομμύριο ευρώ.


Ο Χρ. Μαντάς ζήτησε συγγνώμη για την ασυνήθιστη αντίδρασή του, σημείωσε όμως ότι ο Τρ. Αλεξιάδης έχει αναφερθεί τρεις φορές στην διαδικασία στις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για την καθυστέρηση του ελέγχου. «Είμαστε αρκετά υποψιασμένοι όλοι μας, η κακή μου αντίδραση είχε ως περιεχόμενο ότι «basta, δεν είναι δυνατόν να ασκούν κριτική αυτοί που την έκρυβαν τόσα χρόνια» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.



 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γ. Βρούτσης, τόνισε ότι, αν η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για παράταση των φορολογικών ελέγχων, η Ν.Δ. θα την ψηφίσει. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Μ. Μπαλαούρας, παρατήρησε ότι «είμαι σίγουρος ότι θα ψηφίσουν όλοι, τώρα πια είμαι σίγουρος ότι και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θα την ψηφίσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου