Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Αποκάλυψη και κουραφέξαλα.Η ονομασία Μακεδονία τους πείραξε και όχι η Βουλγαρική ΘράκηΜέγα θέμα ξεσκέπασε ο Χίος στο Μακελειό του από έναν χάρτη του βιβλίου ιστορίας της Γ' Λυκείου.Τόσο μεγάλη ήταν η αποκάλυψη που την έκαναν αποκλειστικό ρεπορτάζ έγκυροι δημοσιογράφοι.
Αν ανατρέξει κάποιος στο google θα βρει το ίδιο θέμα να κυκλοφορεί σε διάφορα εθνικιστικά και ψεκασμένα σάιτς ήδη από το 2011.
Πάντως το ότι η Θράκη στον χάρτη αποτελεί μέρος της Βουλγαρίας δεν τους πείραξε.


Βέβαια αν θέλανε να τσεκάρουν την (αποκάλυψη) θα μπορούσαν να το κάνουν πολύ εύκολα αλλά δεν το έκαναν γιατί δεν θα υπήρχε καμία αποκάλυψη...

Για να δούμε λοιπόν τι μας λέει το ίδιο το βιβλίο για τον χάρτη και τι αυτός αναπαριστά:
"Χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη, όπου θανατώθηκαν εκατομμύρια κρατούμενοι. Ο χάρτης αναπαριστά την πολιτική δομή της Ευρώπης που είχαν επιβάλει κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας τους οι κατακτητές."

Με απλά λόγια ο χάρτης δείχνει τα διοικητικά διαμερίσματα της Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης.Η Θράκη(εκτός μια στενής λουρίδας στον Έβρο) ήταν υπό Βουλγαρική διοίκηση.Στον χάρτη θα διακρίνεται και την μεγάλη Αλβανία.

Που είναι κύριοι η μεγάλη αποκάλυψη και τα έγκυρα ρεπορτάζ σας;
Δεν μπορούσατε να κάνετε αυτό που ο κάθε απλός πολίτης μπορεί να το κάνει πανεύκολα;
Δημοσιογράφοι λοιπόν η προπαγανδιστές του κ@λου;