Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ποιον θα στηρίξει ο Σαμαράς και ο ρόλος του Άδωνι





Άσχετα με το τι λένε ο Αντωνάκης σαν νεοφιλελέ που είναι θα στηρίξει τον Μητσοτάκη.
Η κόντρα θα είναι μεταξύ λαϊκής δεξιάς και ακροδεξιών-νεοφιλελέ και πολύ πιθανών να οδηγήσει στην διάσπαση ενός κόμματος που ξεκίνησε σαν λαϊκή δεξιά και κατέληξε νεοφιλελέ.

Η υποψηφιότητα Άδωνι αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζει να κλέβει ψήφους από τον Κυριάκο η γνώμη μου είναι ότι επιλέχθηκε για να αποτελέσει ανάχωμα στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα καθώς αυτός έχει καλή φήμη στους ακροδεξιούς κύκλους.

Δύσκολα ο Μειμαράκης θα καταφέρει να μαζέψει το 50% για να βγει από τον πρώτο γύρο αφού θα μοιράζεται τις ψήφους του λαϊκού στρατοπέδου με τον Τζιτζικώστα.Οι φιλελέ θέλουν να βγει έστω και δεύτερος ο Κυριάκος πετώντας έξω έναν από τους δυο εκπροσώπους της λαϊκής δεξιάς και κατά προτίμηση τον Τζιτζικώστα...τον Μειμαράκη μπορούν να τον (κανονίσουν...)

Ακολουθούν δυο κείμενα για την εσωτερική διαμάχη της ΝΔ και τα παιχνίδια του Αντωνάκη

Από το tribune.gr


Πέρα από τις κορώνες και την ενωτική ρητορική που υιοθετούν άπαντες στη Νέα Δημοκρατία, το πολωτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ορατό δια… γυμνού οφθαλμού. Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Αντώνης Σαμαράς δεν αντάλλαξαν ούτε… βλέμμα, επιβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις τους παραπέμπουν σε ψυχροπολεμικές περιόδους, καθώς ο μεταβατικός πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης εκτιμά ότι ο πρώην πρωθυπουργός τον «άδειασε» κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ προωθεί την υποψηφιότητα Γεωργιάδη.

Οι δύο πολιτικοί άνδρες συναντήθηκαν στο διάδρομο της Βουλής, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αγνοεί επιδεικτικά τον κ. Σαμαρά. Όταν μάλιστα, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που ήταν μαζί με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ φώναξε τον υπηρεσιακό και υποψήφιο πρόεδρο, εκείνος έκανε μεταβολή και έφυγε

Αργότερα μάλιστα, όταν το περιστατικό θίχτηκε από τους δημοσιογράφους σε πηγαδάκι με τον κ. Σαμαρά, ο ίδιος εμφανίστηκε να απορεί και αποφεύγοντας να απαντήσει έκανε το σταυρό του. Σε αντίστοιχο ερώτημα για το συμβάν προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο μεταβατικός και υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αρκέστηκε να σχολιάσει «για το Άγιο Πνεύμα δεν είπαν;», αποφεύγοντας επίσης να απαντήσει.

Κατά τα λοιπά, η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία είναι μία ωραία ατμόσφαιρα και οι εσωκομματικές εκλογές θα την βγάλουν πιο ισχυρή και ενωμένη, όπως λέει και ο Άδωνις.


γράφει ο Φέλιξ στο Κουτί της Πανδώρας


Παρά την παρασκηνιακή εμπλοκή των πρώην προέδρων της ΝΔ στην εκλογή νέου Προέδρου, δεν υπάρχει επίσημη στήριξη σε υποψήφιο, αν εξαιρέσουμε την στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον πατέρα του (είναι ένας από τους 50 που υπέγραψαν για την υποψηφιότητά του).


Ωστόσο είναι λίγο πολύ γνωστές οι προτιμήσεις των πρώην. Χθες η σαφής θέση που πήραν δύο άνθρωποι του Σαμαρά, οι Μισέλ Ασημακοπούλου και Νότης Μυταράκης υπέρ τη υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, έδωσαν την εντύπωση πως ο Σαμαράς υποστηρίζει την υποψηφιότητα του στελέχους από την Μακεδονία. Μια προσεκτική ματιά όμως στις 50 υπογραφές που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλύπτουν μάλλον έναν παρασκηνιακό και άγνωστο ρόλο του Αντώνη Σαμαρά.


Η προσωπική φίλη του Σαμαρά, τόσο μάλιστα φίλη που ο Σαμαράς τις μέρες που αποχωρούσε από το υπουργείο Πολιτισμού αποχαρακτήρισε από αρχαιολογικό χώρο το οικόπεδό της, είναι από αυτούς που υπογράφουν υπέρ της υποψηφιότητας Μητσοτάκη. Η κυρία Πελαγία Βώβου, όπως και ο σύζυγός της Διονύσης Βώβος συνδέονται με παλιά φιλία με τον Σαμαρά και είχαν αποχωρήσει από τη ΝΔ για να τον συνοδεύσουν στο σύντομο ταξίδι του στην Πολιτική Άνοιξη.


Από τότε ως σήμερα οι τρεις τους συνεχίζουν να έχουν πολιτικές και φιλικές σχέσεις σε τέτοιο βαθμό που όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη της ΝΔ στην Ξάνθη όπου ζουν, "αν ο Σαμαράς αποχωρήσει και πάλι από τη ΝΔ δύο στελέχη θα τον ακολουθήσουν η Πέλλα και ο Διονύσης".


Απ ό,τι φαίνεται ο Σαμαράς δεν αποχωρεί από τη ΝΔ αλλά αντιθέτως παρά όσα λέγονται παίζει ρόλο στη διαδοχή. Για τα στελέχη της ΝΔ το όνομα Βώβου σημαίνει ευθέως τη στήριξη του Σαμαρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξού και η γρήγορη δημοσιοποίηση των ονομάτων που υποστηρίζουν τον Κυριάκο προκειμένου να πάρουν το μήνυμα αυτοί που ξέρουν να διαβάζουν τους κομματικούς συμβολισμούς.


Επειδή όμως και η Μισέλ Ασημακοπούλου είναι σε ευθεία επαφή με το Σαμαρά, οι καχύποπτοι υποστηρίζουν πως υπάρχει ένα κομματικό παιχνίδι παραπλάνησης του Τζιτζικώστα. Όσο για τον Άδωνι Γεωργιάδη αυτός έχει παραπλανηθεί όσο κανένας από τον Σαμαρά τον οποίο υποστήριξε σε βαθμό γραφικότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου