Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Κατασχέσεις 2 εκ ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς δυο πρώην υπουργών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ





Κατασχέσεις 2 εκ ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υπουργών - Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει 1.850.000 ευρω. Πρώην υπουργός της ΝΔ δεν κατάφερε να δικαιολογήσει 150.000 ευρώ. Η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» αποφάσισε να διεξαχθεί πλήρης έλεγχος για τον κ. Σταθάκη. «Ας προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες», ήταν η αντίδραση από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο πρώην υπουργοί, από τους λογαριασμούς των οποίων θα γίνουν οι κατασχέσεις, είναι ο Γιάννης Ανθόπουλος και ο Αριστείδης Τσιπλάκος. Δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη στο Πόθεν Έσχες μου, δηλώνει ο Γ. Σταθάκης.


Από το ΚΟΚΚΙΝΟ

Έντεκα (11) πρόσωπα, πρώην βουλευτές αλλά και οικονομικοί υπεύθυνοι κομμάτων, παραπέμπονται στους οικονομικούς εισαγγελείς για φορολογικές εκκρεμότητες (ενδεικτικά για μη ή ελλειπή προσκόμιση ζητηθέντων στοιχείων).

Επιπλέον οκτώ (8) άτομα παραπέμπονται επειδή δεν είχαν καταθέσει καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, μεταξύ αυτών ένας πρώην βουλευτής αλλά και ένας εν ενεργεία βουλευτής που κατέθεσε δήλωση εκπρόθεσμα.

Περαιτέρω, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Επιτροπής, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε την κατάσχεση ποσού 1.850.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ αλλά και 150.000 ευρώ από τους λογαριασμούς πρώην υπουργού της ΝΔ, ποσά τα οποία δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» αποφάσισε να διεξαχθεί πλήρης έλεγχος και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που της παρέχει ο νόμος, ακόμη και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Σταθάκη.

«Ουδέν σχόλιον. Ας προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες», ήταν η αντίδραση από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομίας, ενώ κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή ότι «δεν υπάρχει πολιτικό θέμα. Ο έλεγχος είναι θεμιτός».

Παράλληλα κατά προτεραιότητα συνεχίζεται ο έλεγχος της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ενώ απαλλάχθηκε ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελήνων Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση της εταιρείας στην Κύπρο με την οποία είχε οικονομική συνεργασία.

Αίτημα προς την Επιτροπή Πόθεν Εσχες έστειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου για τον έλεγχο του πόθεν εσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, για τα δάνεια που χορηγήθηκαν στον ΔΟΛ από τις τράπεζες.

Τέλος, η Επιτροπή έλαβε απόφαση στην συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας να ασχοληθεί με τα προβλήματα, που προέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.

Τι απαντά ο Γ. Σταθάκης για το «πόθεν έσχες»


«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς», προσθέτει ο κ. Σταθάκης.

Σημειώνει δε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη σε ό,τι αφορά τα δικά του ακίνητα. «Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014», συμπληρώνει ο υπουργός Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου