Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Χρυσαυγίτες ακύρωσαν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αμύνταιο (βίντεο)


Δεν είναι μόνο αποκαλυπτικό το βίντεο για το ποιοι πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά υπάρχουν και μάρτυρες που το διαβεβαιώνουν.Στην επαρχεία όλοι λίγο πολύ ξέρουμε το καπνό που φουμάρει ο καθένας.Θα ακολουθήσει ανάρτηση με περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα των τραμπούκων φασιστών.
Το μόνο που έχω να πω προς το παρόν είναι ντροπή στην αγροτιά.
Δείτε και δεύτερο βίντεο ΕΔΩ πάλι στο Αμύνταιο 

Αυτή που στριγκλίζει στο βίντεο την ξέρουμε και έχει τους λόγους της...τους ίδιους λόγους με τα κανάλια
Αυτοί που ήρθαν να πουλήσουν τσαμπουκά ήταν όλοι κι όλοι καμιά 20αριά από τους οποίους 4-5 χρυσαύγουλα μερικά λαμόγια και οι υπόλοιποι τα απαραίτητα χαιβάνια.
To χρυσαύγουλο στη φώτο είναι ο facebook.com/ilias.papadopulos και τον βλέπετε στο 2:30 του βίντεο..

Η ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- Ο.Μ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.  


Σήμερα στις 6 του Φλεβάρη στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Ν.Ε και της Ο.Μ Αμυνταίου του Σύριζα  για την αγροτική πολιτική, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη εισβολή στο χώρο της εκδήλωσης από μερίδα αγροτών. Με ιδιαίτερη ένταση απαίτησαν και στο τέλος επέβαλαν διά της βίας την ματαίωση της εκδήλωσης.

 Γίναμε μάρτυρες
σκηνών, οι οποίες δεν τιμούν τους αγρότες στο σύνολο τους αλλά ούτε και την κοινωνία του Αμυνταίου. Δυστυχώς, η δημοκρατική νομιμότητα στο Αμύνταιο σήμερα δέχτηκε ισχυρό πλήγμα. Μικρή  μειοψηφία των παρευρισκομένων αγροτών βιαιοπράγησαν και προέβησαν σε τραμπουκισμούς, απαιτώντας την ματαίωση της εκδήλωσης. Μάλιστα δήλωσαν « ότι αν αυτή πραγματοποιηθεί θα χυθεί αίμα».
Στα πλαίσια αυτής της οργανωμένης βίαιης επίθεσης σύντροφοί μας λοιδορήθηκαν, προπηλακίστηκαν και υπέστησαν βαρύτατους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Το μένος μερικών εξ αυτών ήταν τέτοιο που προπηλακίστηκαν ακόμα και απλοί  πολίτες, οι οποίοι είχαν την «ατυχία» να παρευρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης.

 Εμείς για να μην συμβάλουμε στο επικοινωνιακό τους παιχνίδι και προς αποφυγή βιαιοπραγιών αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την εκδήλωση. Δυστυχώς  το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα ενός πολιτικού  κόμματος -  φορέα να κάνει τις εκδηλώσεις που αυτό επιλέγει, προσκρούει στις απολυταρχικές αντιλήψεις κάποιων άλλων . Είναι φανερό ότι ορισμένοι επιλέγουν, αντί ενός δημοκρατικού διαλόγου, τη βία σαν μορφή αντιπαράθεσης και επιβολής της πολιτικής τους ατζέντας. Είναι παράδοξο να αναμένουμε από αυτούς, που υποτίθεται ότι ομνύουν στη μη βία,  την καταδίκη των τραμπουκισμών.

  Εμείς ως απόδειξη του γεγονότος, του πως αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία, καλέσαμε στην εκδήλωσή μας όλες τις συλλογικότητες των αγροτών ακόμη και τη συντονιστική επιτροπή του μπλόκου. Σε πείσμα όσων αρνούνται  θα επιμείνουμε ακράδαντα,  ότι ο διάλογος αποτελεί  βασικό τρόπο επίλυσης των προβλημάτων και η σύνθεση των αντιλήψεων  βοηθά στην προώθηση τους.
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε την εισβολή, τις βιαιοπραγίες και τους τραμπουκισμούς. Ταυτόχρονα όμως πιστεύουμε, ότι αυτές δεν απασχολούν και δεν αφορούν τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία των αγροτών. Θεωρούμε, ότι το αγροτικό κίνημα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, θα απομονώσει τις φωνές βίας και μισαλλοδοξίας και θα συμβάλλει  στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, που ταλανίζουν  το χώρο αυτό. Είναι βέβαιο ότι σε πείσμα  μερικών η δημοκρατία στο τέλος θα νικήσει, όσο και αν αντιστέκονται μικρές  ελάχιστες μειοψηφίες.

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- Ο.Μ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.