Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ο Βρυώνης συζητάει για το ETV στον Τούρκο Ιλίτζαλι…


Υποθέτουμε ότι ο Τούρκος μέσω του Βρυώνη(φίλου Σαμαρά) θα διεκδικήσει μια άδεια θεματικού περιεχομένου και όχι μια από της κύριες 4 άδειες

  • Ο Ατζούν Ιλίτζαλι διαθέτει στην Τουρκία το TV8 και δική του εταιρεία παραγωγής reality games. Ένα από αυτά είναι το «Voice», που κατευθύνεται στο E-TV, συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη.
  • Πάντως ο Ατζούν Ιλίτζαλι, σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε ότι δεν σκοπεύει να προβάλλει ειδήσεις στον σταθμό του.



Από τις τυπολογίες


Με «δεμένα» χέρια είναι η κυβέρνηση στο ενδεχόμενο να μπει στον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να αποκτήσει το… δικό του κανάλι ο τούρκος καναλάρχης και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών Ατζούν Ιλίτζαλι.

Ο Α. Ιλίτζαλι δεν έχει εκδηλώσει απλώς το ενδιαφέρον του για τον διαγωνισμό, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα μπει στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας μέσω του ιδιοκτήτη του E-TV Φίλιππου Βρυώνη. Ο τελευταίος προ ημερών πήγε στην Τουρκία για να τον συναντήσει και να κλείσει τη συμφωνία. Ουσιαστικά, θα είναι ο «μπροστινός» στο νέο κανάλι, αλλά ο χρηματοδότης και ουσιαστικά ο καναλάρχης θα είναι ο τούρκος δημοσιογράφος – επιχειρηματίας.

Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση μια τέτοια προοπτική… Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι όροι του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που διέπονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι σχεδόν απαγορευτικοί σε ό,τι αφορά την προέλευση των κεφαλαίων που απαιτούνται για την άδεια. «Ο έλεγχος θα ασκηθεί σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και αυτό είναι δουλειά του ΕΣΡ», τονίζεται αρμοδίως.

Πάντως ο Ατζούν Ιλίτζαλι, σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε ότι δεν σκοπεύει να προβάλλει ειδήσεις στον σταθμό του. Όσον αφορά την παρουσία του στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας δήλωσε ότι «ετοιμαζόμαστε για τον διαγωνισμό. Στον τηλεοπτικό τομέα έχουμε φτάσει ως εταιρεία σε πολύ καλό επίπεδο και στόχος μας είναι να δείξουμε στην Ελλάδα τις ικανότητές μας»…

Από τον Οκτώβριο είχαμε αποκαλύψει το ενδιαφέρον του Τούρκου


Ο θόρυβος για τον Τούρκο που αγοράζει κανάλι ξεκίνησε από τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή, όμως οι αναγνώστες του «Π» είχαν διαβάσει πριν από τρεισήμισι μήνες, στις 18 Οκτωβρίου 2015, για τον επιχειρηματία που εμφανιζόταν στην τηλεοπτική αγορά των δικαιωμάτων reality games και έλεγε δεξιά και αριστερά πως θα αγοράσει κανάλι στην Ελλάδα ή θα συμμετάσχει σε τηλεοπτικό σταθμό που ήδη εκπέμπει.

Πρόκειται για τον Ατζούν Ιλίτζαλι, ο οποίος έκανε προ ημερών δηλώσεις στη «Χουριέτ» επικαλούμενος… «συνομιλία» με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και φωτογραφήθηκε μαζί του και με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στο περιθώριο του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου Τουρκίας – Ελλάδας. Ο Ατζούν Ιλίτζαλι διαθέτει στην Τουρκία το TV8 και δική του εταιρεία παραγωγής reality games. Ένα από αυτά είναι το «Voice», που κατευθύνεται στο E-TV, συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως κατά τη διάρκεια των συστάσεων στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία ο Ατζούν Ιλίτζαλι είπε ότι έχει μιλήσει «με κάποιους Έλληνες διότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον για το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών». Ο πρωθυπουργός απάντησε, σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «ναι, θα υπάρξει ένας διεθνής διαγωνισμός με όρους, οι οποίοι θα ακολουθήσουν». «Αυτό ήταν όλο και εκεί βγήκε και μια φωτογραφία, όπως βγαίνουν φωτογραφίες όταν κάνεις μια χειραψία σύστασης», συμπλήρωσε.
Ο επιχειρηματίας εδώ και τρεις μήνες έχει νοικιάσει γραφεία στην Αθήνα, κοντά στο Μαρούσι, και διαπραγματεύεται για τη μετάδοση τηλεπαιχνιδιών από ελληνικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου