Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Paul Mason: Δεν είναι το Χρέος,είναι η Ευρωπαϊκή ελίτ που δεν μπορεί να ανεχθεί μια αριστερή κυβέρνησηΤο έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θέλουν την Ελλάδα στην ΕΕ αλλά με κυβέρνηση οικείων τους....αυτή την ευκαιρία όμως την έχασαν στο δημοψήφισμα και αυτός είναι ο λόγος που ο Σαμαράς παραιτήθηκε στο δημοψήφισμα και ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου.Τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα χέρια τους αφού με την συμπεριφορά τους δημιούργησαν θέματα συνοχής της ΕΕ.

Ένα από τα σημεία της συνέντευξης που βάζει τα πράγματα στην θέση τους είναι το:

-Το Μαξίμου αγωνιζόταν  για το «Οχι»;

   Paul Mason : «Ναι».
 
-Ο Βαρουφάκης είπε ότι ο Τσίπρας ήλπιζε να βγει το «Ναι».

   Paul Mason :«Δεν ξέρω. Εγώ μπορώ να παρατηρώ τη συμπεριφορά. Σίγουρα η ηγεσία στο Μαξίμου προσπαθούσε για το «Οχι». Ομως γι’ αυτούς «Οχι» σήμαινε να τους δοθεί ένα δυνατό στήριγμα για να διαπραγματευθούν με την Ευρώπη. Η ηγεσία ποτέ δεν πίστεψε ότι το «Οχι» ήταν μια εντολή για να σπάσει τις σχέσεις με την Ευρώπη. Καμία υπεύθυνη κυβέρνηση δεν θα έβγαινε να πει «ας σχεδιάσουμε την κατάρρευση της κοινωνίας». Το λάθος του Τσίπρα, όπως λέει στο ντοκιμαντέρ, ήταν ότι αναμετρήθηκαν σε μια φάση που δεν υπήρχαν αποθεματικά».


Από το netakias


Σε κυριακάτικη εφημερίδα ο δημοσιογράφος του Channel 4 μίλησε για το ντοκυμαντερ του και ανάμεσα στα άλλα δειτε τι απάντησε και σε αυτή την Ερώτηση

ΕΡ. Αν είχαμε τελικά αυτό το λεγόμενο παράλληλο νόμισμα μετά το δημοψήφισμα, πιστεύετε ότι αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει τη Μέρκελ και τον Ντράγκι να υποχωρήσουν;


«Οχι. Οταν μπήκα στη μελέτη αυτής της κρίσης είχα μια βασική απορία. Δεν γνώριζα αν η Ευρώπη μπορεί να ανεχθεί μια ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση. Αν θα μπορούσε να της δώσει κάτι διατηρώντας παράλληλα την πίεση για να μεταρρυθμίσουν την κοινωνία και την οικονομία. Οταν έθετες αυτό το ερώτημα στους Ευρωπαίους, η απάντηση από τον Ρέντσι, τον Ολάντ και ορισμένους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν «Nαι». Ακόμη και από την πλευρά της Λαγκάρντ έλεγαν ότι όλα είναι πιθανά. Θυμηθείτε, αυτό δήλωναν συνεχώς.Τώρα δεν έχω πια απορίες για το θέμα. Γνωρίζω ποια είναι η απάντηση: η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί μια αριστερή κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι το θέμα ήταν το χρέος και τα μνημόνια αλλά ένας πόλεμος της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ εναντίον ενός αριστερού κόμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ