Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Το σύνδρομο του Σαμψών - του Δημήτρη Ψαρρά




Το ερώτημα του Δημήτρη Ψαρρά για το τι επιδιώκει ο Ψυχάρης ενισχύεται από το δημοσίευμα για την λίστα διαφημίσεων της ΕΥΔΑΠ που δημοσίευσε ενώ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα (επιχειρηματικό) πλάνο για το 2015.Δεν ήξερε ότι θα στρέψει εναντίων του ακόμη και σαιτ σαν το iefimerida.Liberal,Zougla κτλ;
Η δικιά μου γνώμη είναι ότι θέλει να το παίξει θύμα και θα πέσει πολύ γέλιο αν μας πει στην συνέχεια ότι ήταν θύμα παραπληροφόρησης από στελέχη της ΝΔ...μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια




  • Οπως σημειώσαμε χτες, η περίφημη «μυστική» συνάντηση στις 7/7/2014 είχε δημοσιοποιηθεί στην εφημερίδα «Αξία» (12/7/2014). Αν αναζητήσει κανείς το δημοσίευμα αυτό, θα διαπιστώσει ότι και τότε η «διαρροή» έγινε από τους ίδιους που ενορχήστρωσαν την προχτεσινή επίθεση.
  • Αντιγράφουμε από το επίσης ανυπόγραφο κείμενο της οικονομικής εφημερίδας που είχε τότε εκδότη-διευθυντή τον Αντώνη Πίκουλα και συντονιστή του πολιτικού ρεπορτάζ ένα άλλο πρόσωπο που ήρθε πρόσφατα στην επικαιρότητα, τον Τάκη Μουσσά:





Δημήτρης Ψαρράς στην Εφημερίδα των Συντακτών


Τη μέθοδο του σκαντζόχοιρου ακολουθεί το Συγκρότημα Λαμπράκη, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού από το «Κυριακάτικο Βήμα».

Με ανυπόγραφα πλέον κείμενα επιχειρείται να διατηρηθεί στην επικαιρότητα ο ωμός πολιτικός εκβιασμός, χωρίς να προστίθεται κανένα καινούργιο δεδομένο και χωρίς να δίνεται καμιά απάντηση στο ουσιαστικό ερώτημα που έχει προκύψει από το αρχικό «ευθυμογράφημα» με τις γάτες, τους εσπρέσο και τις λιμουζίνες.

Κι αυτό το ερώτημα είναι απλό: τι επιδιώκει ο κ. Ψυχάρης να κερδίσει με αυτή την επίθεση αμέσως μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος; Είναι δυνατόν να πιστεύει ότι θα φοβηθεί ο πρωθυπουργός και θα τον «σώσει» με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη; Ή ακόμα ότι θα αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες;

Εκτός κι αν το μεγάλο αφεντικό του ΔΟΛ έχει κατά νου μονάχα να εκδικηθεί έναν πολιτικό που αρνήθηκε να υποκύψει στην εξουσία του Συγκροτήματος. Και προτιμά να εκτεθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του, αρκεί να πληγεί και ο «εχθρός» του. Αποθανέτω, λοιπόν, η ψυχή του μετά των αλλοφύλων.

Στην ίδια γραμμή και οι σχολιαστές του Συγκροτήματος, οι οποίοι ανέλαβαν από χτες συντονισμένη προσπάθεια να απαξιώσουν τον πρωθυπουργό, με επιχειρήματα του τύπου «ήταν κουρασμένος», «μου φάνηκε εκνευρισμένος», «αγνώριστος ο κ. Τσίπρας», μόνο και μόνο για να δείξουν ότι η επίθεση του κ. Ψυχάρη είχε βρει τον στόχο της.

Μάλιστα στα χτεσινά «Νέα» το ανώνυμο ολοσέλιδο δημοσίευμα προβάλλει τα σχόλια του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι βιάστηκαν να αποδεχτούν το ευφάνταστο σενάριο των «μυστικών» συναντήσεων και να συνταχθούν με το περιεχόμενο του κυριακάτικου «ρεπορτάζ» του «Βήματος».

Αυτή η προβολή είναι ομολογουμένως αναπάντεχη, για μια εφημερίδα που είχε κάνει σημαία της τη στοχοποίηση μέχρι και τη γελοιοποίηση των δύο πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά καθώς φαίνεται ισχύει και στον πόλεμο που κήρυξε ο κ. Ψυχάρης ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Star, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι πρέπει να κρίνεται από όσα πράττει και όχι από το ποιους συναντά και με ποιους διαλέγεται.

«Θα μιλήσω και με τον διάολο, αν χρειαστεί», ήταν η ατάκα του πρωθυπουργού. Και βέβαια δεν είναι «μυστικό» για κανέναν ότι όλοι οι πολιτικοί συναντούν τους «διαόλους» των ΜΜΕ, ακόμα και εκείνους που τους πολεμούν για τους δικούς τους λόγους.

Ποιος ξεχνάει τη φωτογράφηση του Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του «Πρώτου Θέματος», της εφημερίδας δηλαδή που τον πολέμησε -όπως πολέμησε και το σύνολο της Αριστεράς- από την πρώτη στιγμή;

Οπως σημειώσαμε χτες, η περίφημη «μυστική» συνάντηση στις 7/7/2014 είχε δημοσιοποιηθεί στην εφημερίδα «Αξία» (12/7/2014). Αν αναζητήσει κανείς το δημοσίευμα αυτό, θα διαπιστώσει ότι και τότε η «διαρροή» έγινε από τους ίδιους που ενορχήστρωσαν την προχτεσινή επίθεση.

Αντιγράφουμε από το επίσης ανυπόγραφο κείμενο της οικονομικής εφημερίδας που είχε τότε εκδότη-διευθυντή τον Αντώνη Πίκουλα και συντονιστή του πολιτικού ρεπορτάζ ένα άλλο πρόσωπο που ήρθε πρόσφατα στην επικαιρότητα, τον Τάκη Μουσσά:

"Μαθαίνω ότι Σταύρος Ψυχάρης και Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν και τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα. Μάλιστα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ ευχαριστημένος με την έκβαση του ομολογιακού δανείου του ΔΟΛ και φέρεται να υποσχέθηκε ότι εάν έρθει στην εξουσία θα συνδράμει στην τριπλή συγχώνευση ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΥ και MEGA που προωθεί η γνωστή για την ευαισθησία της στα ΜΜΕ συστημική τράπεζα! Και σ' ανώτερα, Αλέξη..."

Να, λοιπόν, και πάλι το ίδιο επιχείρημα, ότι δηλαδή ο Τσίπρας τα υποσχέθηκε όλα στον Ψυχάρη και μάλιστα «ήταν πολύ ευχαριστημένος για την πορεία του ομολογιακού δανείου του ΔΟΛ»! Ποιος αμφιβάλλει ότι από τότε ο κ. Ψυχάρης κάλυπτε τα νώτα του για την περίπτωση ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;

Το ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε τον οδηγεί σήμερα στο απονενοημένο διάβημα του Σαμψών. Ισως παρηγοριέται με το γεγονός ότι οι γάτες είναι εφτάψυχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου