Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Αυτά που δεν μας ειπε ο Μποδγάνο

                                Δείτε κι άλλες φωτογραφίες της κατοχής ΕΔΩ

Η ιστορία της Ελλάδας βρίθει από Τσολάκογλου και υποστηρικτές τους αλλά ευτυχώς βρίθει και από Έλληνες με άλλα ιδανικά εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά του Μπογδάνου



Δείτε τι είπε ο Μπογδάνος ΕΔΩ


  • Αμέσως μετά την ορκωμοσία του οι Βρετανοί έσπευσαν να τον καταγγείλουν ως Έλληνα Κουΐσλιγκ. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης του οδήγησαν στο ξέσπασμα του λιμού τον χειμώνα του 1941-42, οπότε και υπολογίζεται πως 300.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Αυτά που δεν μας ειπε ο Μποδγάνος: 

Ο Τσολάκογλου, ως στρατιωτικός διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού, υπέγραψε μέσα σε 3 ήμερες τρία πρωτοκολλά άνευ όρου παράδοσης του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς, χωρίς την έγκριση του Γενικού Επιτελείου και έχοντας φροντίσει προηγουμένως να καταργήσει πραξικοπηματικά τον προϊστάμενο του διοικητή Στρατιάς Ηπείρου Ιωάννη Πιτσίκα, αναλαμβάνοντας ο ίδιος να υπογράψει στη θέση του.

Τρεις ήμερες μετά την παράδοση του Στρατού, υπερβαίνοντας τον ρόλο του ως στρατιωτικός, ορκίζεται πρωθυπουργός, με την αποδοχή των κατοχικών δυνάμεων, από τον πρωθιερέα του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύτση Ν. Παπαδόπουλο αφού ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος είχε αρνηθεί να τον ορκίσει.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του οι Βρετανοί έσπευσαν να τον καταγγείλουν ως Έλληνα Κουΐσλιγκ. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης του οδήγησαν στο ξέσπασμα του λιμού τον χειμώνα του 1941-42, οπότε και υπολογίζεται πως 300.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Αμέσως μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και φυλακίσθηκε στις φυλακές Αβέρωφ,. Παραπέμφθηκε από την κυβέρνηση Ν. Πλαστήρα, στο Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση που είχε προβεί με τον εχθρό, χαρακτηριζόμενη ως «συνθηκολόγησιν εν ανοικτώ πεδίω» και «πριν η υπ' αυτόν στρατιωτική δύναμις εκπληρώση πάν ό,τι το στρατιωτικόν καθήκον επιβάλλει» , καθώς και για εθνική αναξιότητα για την συνεργασία του, στη συνέχεια, με τις κατοχικές Δυνάμεις, αναλαμβάνοντας Πρωθυπουργός της χώρας, όπου κρινόμενος ένοχος, καταδικάστηκε αρχικά σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη, την οποία και εξέτισε.

Giorgos Babatsikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου