Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Γιούχαραν τον Μητσοτάκη στην παρέλαση της Νέας Υόρκης!


Η γραμμή θέλει «τον εν αναμονή πρωθυπουργό» να έχει γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από την ομογένεια, η δε τελευταίας στιγμής πρότασή του – αστεία όσο κι’ο ίδιος – περί ψήφου των αποδήμων να έχει ενθουσιάσει! Η παρέλαση, η οποία είχε ακόμη λιγότερο κόσμο από πέρυσι, παρουσιάστηκε ως «μπλε λαοθάλασσα», «βροντερό παρών» του Ελληνισμού και τα γνωστά χιλιοειπωμένα και τετριμμένα. Μην τους πιστεύετε!



Του Δημήτρη Ρομποτή* στο athenspress.gr

Γιουχαϊστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις οι εκφωνητές ανακοίνωσαν το όνομά του στην ελληνική παρέλαση της Νέας Υόρκης! Λίγοι μεν, αλλά αρκετοί για να ακουστούν ομογενείς, έστειλαν το μήνυμα ότι η κοροϊδία και η καπήλευση της παρέλασης από το εδώ παραμάγαζο της οικογένειάς του έχει ξεπεράσει κάθε όριο και μπορεί μεν να γίνεται αποδεκτή από κάποιους μωροφιλόδοξους χαχόλους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, αλλά η ελληνόφωνη ομογένεια έχει μπουχτίσει με δαύτους!

Βέβαια, στις εδώ ελληνικές εφημερίδες και τις ανταποκρίσεις των ελλαδικών ΜΜΕ πουθενά δεν θα βρείτε αυτή την πληροφορία! Η γραμμή θέλει «τον εν αναμονή πρωθυπουργό» να έχει γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από την ομογένεια, η δε τελευταίας στιγμής πρότασή του – αστεία όσο κι’ο ίδιος – περί ψήφου των αποδήμων να έχει ενθουσιάσει! Η παρέλαση, η οποία είχε ακόμη λιγότερο κόσμο από πέρυσι, παρουσιάστηκε ως «μπλε λαοθάλασσα», «βροντερό παρών» του Ελληνισμού και τα γνωστά χιλιοειπωμένα και τετριμμένα. Μην τους πιστεύετε! Τη δουλειά τους κάνουν, αλλά σας κοροϊδεύουν! Η παρέλαση ήταν όμορφη και πολύχρωμη, ο καιρός υπέροχος, αλλά ο κόσμος λιγότερος. Με εξαίρεση το κομμάτι του χώρου των επισήμων,τα πεζοδρόμια ήταν άδεια με λίγο κόσμο φάτσα. Σαν ράφια από σουπερμάρκετ που για να μην φαίνονται αδειανά οι υπάλληλοι τραβούν ό,τι έχει απομείνει μπροστά. Ευγνώμονες για τη χαμηλή συμμετοχή, ήταν οι αριστοκράτες ένοικοι των κτιρίων κατά μήκος της 5ης Λεωφόρου, διότι μπορούσαν ανεμπόδιστα να βγάλουν τα σκυλιά τους βόλτα …για χέσιμο, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες παρελάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο. Υπ’αυτή την έννοια, η ελληνική παρέλαση είναι ίσως και η πλέον “pet friendly”. Μια χρονιά, ο τότε Δήμαρχος Μπλούμπεργκ είχε φέρει μαζί του και τις δύο σκυλάρες του. Τρείς, με τη φιλενάδα του …

Εν τω μεταξύ, σε μια ακόμη εκδήλωση εμπαιγμού της νοημοσύνης μας, ο γιος του Μητσοτάκη ο οποίος ό,τι έχει κάνει στη ζωή του οφείλεται στο επίθετό του και τις διασυνδέσεις που συνεπάγεται, μίλησε για αξιοκρατία κατά την ομιλία του ως τελετάρχης στην εκδήλωση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Χίλτον! Και οι παρευρισκόμενοι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έσκασαν σε βροντερά γέλια! Οι ηλίθιοι βέβαια, ούτε έχουν ούτε καταλαβαίνουν από χιούμορ, μόνο να χειροκροτούν ξέρουν…

Πώς πάνε τα παιδιά σου Κόρακα; Οσο πάνε και μαυρίζουν, η απάντηση! Δυστυχώς, κάθε χρόνο και χειρότερα στην ελληνόφωνη παροικία της Νέας Υόρκης η οποία – ευτυχώς – φθίνει σταδιακά έχοντας φτάσει να αποτελεί ούτε το 10% της ομογένειας η οποία έχει ενσωματωθεί πλήρως στο αμερικανικό γίγνεσθαι. Δέστε τη φετινή παρέλαση συγκριτικά με την προηγούμενη: πέρυσι είχαμε τελετάρχη τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο και φέτος τον …κυβερνήτης της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη! Ηδη έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να προσφέρεται ο τίτλος του τελετάρχη σε Αμερικανούς ή Ελληνοαμερικανούς επισήμους και να μην τον θέλουν. Πάμπολλες φορές η Ομοσπονδία έχει φάει χυλόπιττα, επειδή, χάρη στα καμώματά της έχει εξευτελιστεί τόσο ο θεσμός ώστε τους μόνους που μπορεί να τραβήξη ακόμα είναι χαμηλού επιπέδου πολιτικάντηδες από την Ελλάδα.

Μέχρι και ο πρωθυπουργός – ο Τσίπρας, όχι ο Μητσοτάκης – στην πρόταση-τέχνασμα για τελεταρχοποίησή του φέτος απάντησε αρνητικά και μετά την ημερομηνία που του είχαν δώσει ως περιθώριο να απαντήση. Θα έκανε μεγάλη υπηρεσία στην ομογένεια αν τους έγραφε κανονικώς και να μην έστελνε μάλιστα ούτε τον αναπληρωτής υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Bίτσα ως εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, διότι αυτό ουσιαστικά «νομιμοποίησε» το καπέλωμα. Αφού το μητσοτακαίικο λύνει και δένει, ας είχε όλη την «τιμή» δική του, όπως δηλαδή ήταν και ο αρχικός στόχος. Ας φαινόταν επίσης και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων ως αυτό που πραγματικά έχει καταντήσει να είναι: το εργαλείο του εδώ παραμάγαζου της οικογένειάς Μητσοτάκη!

Στις ερωτήσεις που θα υποβάλλουν οι αντιπρόσωποι των συλλόγων στην πρώτη κιόλας γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, όπου η αναζήτηση ευθυνών για το φετινό, πανάκριβο φιάσκο θα πρέπη να φτάση μέχρι το κόκκαλο, ας συμπεριλάβουν και την ακόλουθη: αυτοί που επέβαλαν παρασκηνιακά τον Μητσοτάκη τελετάρχη, έδωσαν έστω και ένα δολάριο από τις 550.000 που χρειάστηκαν για τη διεξαγωγή της;

Και μια υπόμνηση νομικής φύσεως, αφού ηθική δεν υπάρχει σε …οίκους ανοχής! Η Ομοσπονδία προσκαλώντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά προτίμηση, παρεμβαίνει ουσιαστικά στα πολιτικά ξένης χώρας, της Ελλάδος εν προκειμένω, κάτι που απαγορεύεται αυστηρώς σε αμερικανικούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμούς …

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Mitsotakis and the rest of the crooks aside, excellent live coverage of the Greek parade by Ernie Anastos and Nicole Petallides on Channel 9!!!

4 σχόλια:

  1. Κ Ρομποτη, ποτε εγινε η τελετη αυτη; το ο,τι ο Obama μιλησε, και μαλιστα εκφωνησε και το Ζητω η Ελλαδα; τι σημαινει; οπως οι εδω, μας ενημερωνουν. Ο σκαι, δηλαδη. Στο ραδιο.
    Σ ευχαριστουμε για τα υπολοιπα, που μας ενημερωνεις. Εδω ζουμε σε μια χαωδη, χαοτικη κατασταση, σχετικα με την ενημερωση, που μονο ενημερωση δεν ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ Ρομποτη, ποτε εγινε η τελετη αυτη; το ο,τι ο Obama μιλησε, και μαλιστα εκφωνησε και το Ζητω η Ελλαδα; τι σημαινει; οπως οι εδω, μας ενημερωνουν. Ο σκαι, δηλαδη. Στο ραδιο.
    Σ ευχαριστουμε για τα υπολοιπα, που μας ενημερωνεις. Εδω ζουμε σε μια χαωδη, χαοτικη κατασταση, σχετικα με την ενημερωση, που μονο ενημερωση δεν ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω, παντως,κ Ρομποτη, το μονο που γνωριζουμε ειναι το ποσα παιδια; γεννησε το ανδρογυναιο Μενεγακη, οπως επισης το αλλο γυναικοανδρο Κοσιωνη, ποτε θα γεννησει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω, παντως,κ Ρομποτη, το μονο που γνωριζουμε ειναι το ποσα παιδια; γεννησε το ανδρογυναιο Μενεγακη, οπως επισης το αλλο γυναικοανδρο Κοσιωνη, ποτε θα γεννησει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή