Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Εκτακτο: Έλληνας Ιερέας ΔΕΝ ξυλοκοπήθηκε από πεζοναύτη που τον πέρασε για τρομοκράτη


Βασίλης Βασιλόπουλος:Με λίγα λόγια καμιά δεκαριά ακούσιες παραβιάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας καθημερινά και άλλες τόσες εκούσιες. Τα Μέσα αναζητούν πλέον το ακραίο για να πουλήσουν. Ο δημοσιογράφος αλλοτριώνεται και ξεκινά τη μέρα του με εντολές προς κυνηγό κεφαλών.

            Η παραπληροφόρηση μπλοκάρει την δημοκρατία


Στην απολογία του Βασίλη Βασιλόπουλου μπορείς να διακρίνεις το κακό που έχει επιφέρει το τεράστιο μέγεθος της παραπληροφόρηση και δεν είναι τίποτα άλλο από την αδυναμία στο να πληροφορείς.
Ο σκοπός άλλωστε της παραπληροφόρησης είναι να μπλοκάρει τις πραγματικές ειδήσεις και να παρουσιάζει μια πλασματική εικόνα.
Η παραπληροφόρηση δυσκολεύει αφάνταστα τον πραγματικό δημοσιογράφο αφού αναγκάζεται να χάνει πολύτιμο χρόνο στο να ψάχνει την εγκυρότητα και της παραμικρής είδησης που του έρχεται.

Δεν θα υπάρξει λύση αν δεν επέμβει η δικαιοσύνη...νόμοι υπάρχουν.
Από το info-war.gr

Μια είδηση του 2009, για έναν Αμερικανό πεζοναύτη που ξυλοκόπησε Έλληνα ορθόδοξο ιερέα γιατί τον πέρασε για Άραβα τρομοκράτη, αναδημοσιεύτηκε εκ παραδρομής και στη συνέχεια έγινε copy paste από μεγάλα ειδησεογραφικά site όπως το enikos.gr

Τα λάθη είναι ανθρώπινα, η αναπαραγωγή τους όμως αναδεικνύει ένα μικρό προβληματάκι στον έλεγχο των πληροφοριών. Το τι ακολούθησε μπορείτε να το φανταστείτε.

Η απάντηση του Βασίλη Βασιλόπουλου από την ΕΡΤ (αξίζει να την διαβάσετε εδώ), για ένα μικρό λάθος που όλοι έχουμε κάνει κατά καιρούς, επιβεβαιώνει την εγκυρότητα του δημοσιογράφου και του μέσου.
Ένας λάθος στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΡΤ ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί ψεύτικο viral το βράδυ της Παρασκευής στο Twitter.