Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Oι πανάσχετοι της ΕΣΗΕΑ δεν ξέρουν να διαβάζουν ούτε έναν απλό πίνακα



Αντιγράφω από το   Reporters Without Borders 
"After Greece fell 50 places in the World Press Freedom Index in 2015, one of the biggest-ever falls, hopes were pinned on the new government headed by Alexis Tsipras. Before the elections, Tsipras promised to end the power wielded by the media barons, a handful of businessmen who for years have used the media to further their business interests. Will this election promise be kept?"

Ο άσχετος της ΕΣΗΕΑ που μετάφρασε το παραπάνω κείμενο έβγαλε το συμπέρασμα ότι η νέα κυβέρνηση έριξε 50 θέσεις στην κατάταξη την Ελλάδα ενώ αυτό έγινε τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα από το 2009 και την 35η θέση φτάσαμε το 2014 στην 99η θέση.Σήμερα βρισκόμαστε στην 89η θέση ενώ πέρυσι βρεθήκαμε στην 91η.Προφανώς αυτός που έγραψε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ τις προηγούμενες χρονιές δεν είχε ενδιαφερθεί να ρίξει μια ματιά στον χάρτη για να δει την κατάντια τους



Βέβαια όπως λέει και η ανακοίνωση το πρόβλημα στην ελευθερία του τύπου δεν είναι η φίμωση αλλά οι βαρόνοι των media που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για τις προσωπικές τους μπίζνες.



Επίσης η ανακοίνωση ζητά από τον Τσίπρα να τηρήσει την υπόσχεσή του του και να τσακίσει τους βαρόνους των media.Δηλαδή αυτό που η ΕΣΗΕΑ θεωρεί φίμωση είναι και το πρόβλημα της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα που θα ανασάνει μόνο αν κλείσουν.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η δημοσιογραφία σε αυτή την χώρα άγεται από άσχετους και επικίνδυνους ανθρώπους.
Από την ανακοίνωση των άσχετων της ΕΣΗΕΑ:
Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Ελλάδα κατρακύλησε 50 θέσεις μέσα σε έναν χρόνο και βρίσκεται ήδη στην 89η θέση του World Press Freedom Index.


Από την Φαρμακόγλωσσα Κίρκη

Διάβασα μια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και απλά επιβεβαίωσα γιατί έχουμε τη δημοσιογραφία που έχουμε. Όταν το αρμόδιο όργανο δεν μπορεί να διαβάσει έναν πίνακα,σε ποια θέση ήταν η χώρα την προηγούμενη χρονιά,σε ποια την προηγούμενη και σε ποια φέτος αλλά πιάνεται από ένα σημείο κακών αγγλικών τί μπορείς να περιμένεις;
Eκει που έπρεπε να λέει ΒΥ 2015 λέει ΙΝ 2015

Για του λόγου το αληθές ανατρέξτε στον χάρτη του 2014 ΕΔΩ να δείτε ότι η Ελλάδα ήταν στην 99η θέση ενώ τώρα είναι στην 89η



Εχουμε λοιπόν την ανακοίνωση του για το 2016.Μεταφράζω το αγγλικό κείμενο:
ΜΑΚΡΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ
"Αφου έπεσε 50 θέσεις στο WORLD PRESS FREDDOM το 2015 (ενώ εννοεί ΜΕΧΡΙ το 2015)μια απ τις μεγαλύτερες πτώσεις,οι ελπίδες εναποτέθηκαν στη νέα κυβέρνηση με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα.Πριν τις εκλογές ο Τσίπρας υποσχέθηκε να τερματίσει την εξουσία που κατέχουν οι βαρώνοι των μίντια,ένα μάτσο επιχειρηματιών οι οποίοι για χρόνια χρησιμοποιούν τα μίντια για να επεκτείνουν τα επιχειρηματικά τους ενδιαφέροντα.Θα κρατήσει την υπόσχεσή του;" 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου