Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Ευρωσοσιαλιστές κατά ΠΑΣΟΚ: Ντροπιαστική η συμπεριφορά απέναντι στην Ελληνική κυβέρνηση
Χωρίς να έχω καμιά διάθεση να κάνω τον συνήγορο του ΠΑΣΟΚ θα ήθελα απλά να αναφέρω ότι πολύ πρόσφατα οι σοσιαλιστές της Ισπανίας τα έκαναν πλακάκια με τους εκεί φιλελέ Ciudadanos απορρίπτοντας την πρόταση των Ποδέμος για προοδευτική κυβέρνηση.
Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές απέκτησαν ξαφνικά ευαισθησία μόνο που αυτή μένει μόνο στα λόγια ενώ στην πράξη συγκυβερνούν με τους φιλελέ και την δεξιά με πρόσφατη εξαίρεση την Πορτογαλία.


Καλό είναι να αλλάξουν στάση όχι μόνο απέναντι στην δεξιά που συγκυβερνούν αλλά και στην φιλελέ πολιτική που οι ίδιοι εξασκούν.

Περιμένω να δω στην πράξη αλλαγή στάσης των σοσιαλιστών αλλιώς θα θεωρήσω υποκριτική την στάση τους(βλέπουν την δημοσκοπική κατάρρευση των σοσιαλιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη και πιστεύουν ότι θα την συγκρατήσουν με όμορφα λόγια και όχι με πράξεις)

Φυσικά το αυτάκι του ΠΑΣΟΚ δεν ιδρώνει και το βλέπουμε από την τελευταία του ανάρτηση

Από την ΑΥΓΗ

Για "ντροπιαστική" συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, κάνει λόγο στο Euractiv.com υψηλόβαθμο στέλεχος των Ευρωσοσιαλιστών, τονίζοντας πως ο ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως απομονωμένο μέσα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος".

"Είναι οι μόνοι που εκφράζουν την άποψη πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί. Βάζουν την ομάδα μας σε δύσκολη θέση, είναι εντελώς έξω από τη πολιτική γραμμή της σοσιαλδημοκρατικής ευρωομάδας....είναι μια ντροπιαστική συμπεριφορά" σημείωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως σε μια πρόσφατη συνάντηση της οικονομικής ομάδας εργασίας, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή ήταν "αντίθετη σε οποιαδήποτε συνετή λύση....μας έβαλε σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση"

Να σημειωθεί πως αυτή η επιθετική δήλωση του υψηλόβαθμου αξιωματούχου για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης Γεννηματά έρχεται λίγες μέρες μετά την ανοιχτή στήριξη του πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας (SPD), Τζιάνι Πιτέλα, προς την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την διαπραγμάτευση και την μάχη της απέναντι στις «συστηματικές επιθέσεις» που δέχεται.