Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ έχει τις ίδιες ανησυχίες με τον Πρετεντέρη


Ξεχνά βέβαια ότι οι εκπαιδευτικοί ήταν από βασικούς κλάδους που τον Ιούνιο του 2013 όταν έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ έτρεχαν καθημερινά στο Ραδιομέγαρο για να υπερασπιστούν όλους τους απολυμένους( χωρίς να τους διαχωρίζουν σε άξιους και ανάξιους). Μεταξύ των απολυμένων ήταν και η κα Κατσίμη η οποία τότε είχε επιδείξει τεράστια τόλμη και δύναμη, σηκώνοντας παντιέρα για να υπερασπιστεί τον δικό της κλάδο. Τώρα ζητά από τον υπουργό Παιδείας απολύσεις εκπαιδευτικών.



Η ΚΑΤΣΙΜΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Κο ΦΙΛΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Η γνωστή δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Πρωινή Ζώνη» εξέφρασε ευθαρσώς την θετική της γνώμη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στον υπουργό Παιδείας κο Φίλη. Και σαν μην έφτανε αυτό, δήλωσε ότι πρέπει οι εκπαιδευτικοί εκείνοι που δεν θα κρίνονται ως καλοί να αλλάζουν πόστο ή και να απολύονται.

Ξεχνά βέβαια ότι οι εκπαιδευτικοί ήταν από βασικούς κλάδους που τον Ιούνιο του 2013 όταν έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ έτρεχαν καθημερινά στο Ραδιομέγαρο για να υπερασπιστούν όλους τους απολυμένους( χωρίς να τους διαχωρίζουν σε άξιους και ανάξιους). Μεταξύ των απολυμένων ήταν και η κα Κατσίμη η οποία τότε είχε επιδείξει τεράστια τόλμη και δύναμη, σηκώνοντας παντιέρα για να υπερασπιστεί τον δικό της κλάδο. Τώρα ζητά από τον υπουργό Παιδείας απολύσεις εκπαιδευτικών.

Κάτι άλλο που βρήκα ιδιαίτερα αρνητικό ήταν η δήλωση ότι μιλάει περισσότερο σαν γονιός και λιγότερο σαν δημοσιογράφος. Δηλαδή θέλει να μας πείσει ότι μιλώντας ως γονιός αναστέλλεται προσωρινά η δημοσιογραφική της ταυτότητα οπότε δεν θεωρείται αντιδεοντολογικό να εκφράσει προσωπική άποψη; Προσωπικά θεωρώ ότι θέλει να κρυφτεί πίσω από το :« είμαι σκληρή γιατί με τρώει η αγωνία για τα παιδιά μου». Μιλώντας όμως ως γονιός με αγωνίες είναι φανερό ότι μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον των εκπαιδευτικών και από άλλους γονείς που θα ταυτιστούν μαζί της.

Απευθυνόμενος προς την ίδια την κα Κατσίμη


Κα Κατσίμη είστε δημοσιογράφος. Μπορεί να ισχυρίζεστε ότι μιλάτε ως μαμά αλλά το μήνυμα το περνάτε ως δημοσιογράφος. Ο ρόλος σας λοιπόν ως δημοσιογράφος είναι να βάζετε τα ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση και όχι να προτείνετε εσείς τα μέτρα. Οι απόψεις σας σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών : (« ο άξιος να ανταμείβεται , ο ανάξιος να απολύεται») είναι εξ ορισμού άκρως νεοφιλελεύθερες. Δεν ενθυμούμαι το 2013 να εκφράζετε την ίδια άποψη (ότι όσοι συνάδελφοί σας στην ΕΡΤ είναι ανάξιοι πρέπει να απολυθούν). Βασικά είναι τελείως αντιφατικό μια πρώην απολυμένη να ζητάει απολύσεις.
Κα Κατσίμη, αξιολογώντας την σημερινή σας συνέντευξη, έχω να σας πω ότι δεν τα πήγατε καθόλου καλά ως δημοσιογράφος. Με τίποτα όμως δεν θα ήθελα να απολυθείτε ακόμα και αν υποπέσετε και στο μέλλον σε παρόμοια ατοπήματα. Θα ήθελα όμως πολύ να βελτιωθείτε.

ΥΓ . Πιστεύετε αλήθεια ότι εκπαιδευτικοί δεν αξιολογούνται ; Θεωρώ ότι είμαστε ο πιο αξιολογημένος κλάδος και με διαφορά. Όλοι έχουν άποψη για το πόσο καλός είναι ο κάθε εκπαιδευτικός. Και όλοι εκφράζουν άποψη ειδήμονα για την εκπαίδευση. Για μένα οι μοναδικοί που έχουν το δικαίωμα να αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς είναι οι μαθητές μας. Στα ίσια και χωρίς ερωτηματολόγια . Μάτια με μάτια. Και πιστέψτε με- όσοι είναι εκπαιδευτικοί ξέρουν τι εννοώ- οι μικροί αυτοί αξιολογητές είναι οι πιο απαιτητικοί.

Δημήτρης Τσιριγώτης. Φυσικός



Βρείτε τις διαφορές Κατσίμη με Πρετεντέρη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου