Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Με εγκύκλιο φάντασμα έστησαν σκηνικό μαύρης προπαγάνδας για τις συντάξεις χηρείας



Φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούν για προπαγανδιστή όποιον αναπαράγει τις κυβερνητικές πηγές. ενώ όποιος αναπαράγει τα ρεπορτάζ των καναλιών να συμβάλλει στην διαφώτιση των Ελλήνων πολιτών.

Έτυχε προχθές να πάω στον οφθαλμίατρο και περιμένοντας στην αίθουσα αναμονής (ενημερωνόμουν) μαζί με άλλους αθώους πολίτες από το κανάλι του Σκάει για τις νέες (περικοπές) των συντάξεων...το μόνο που δεν είχε το ρεπορτάζ ήταν ότι θα πληρώνουμε και από πάνω σύνταξη στο κράτος.

Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και πραγματικά δεν ξέρω πως μπορεί να βρεθεί λύση καθώς ο πολίτης είναι τελείως απροστάτευτος σε αυτό το πράγμα που λέγετε ελληνικά ΜΜΕ
...ίσως τελικά ο Βενιζέλος να είχε δίκιο όταν έλεγε: "Τα ΜΜΕ είναι εξαιρετικά ισχυρός πόλος εξουσίας.Έχουν μια τάση να υποκαθιστούν άλλες μορφές εξουσίας.Άρα το να ανταγωνιστεί μια κυβέρνηση τα ΜΜΕ είναι αφέλεια καταστροφική διότι αυτό θα αποβεί πάντοτε και εξ ορισμού εναντίων της κυβέρνησης.Όποιος επιτίθεται στα ΜΜΕ είναι ηττημένος"


Εκπληκτικό είναι ότι πριν μερικές ημέρες η Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου είχε αναφέρει σχετικά με τα διευθυντικά στελέχη του υπουργείου ότι: "στέλνουν μόνοι τους εγκύκλιους και μετά βγαίνουν τα κανάλια και λένε ότι η Φωτίου έκοψε τα τάδε επιδόματα" στο 1:10 του βίντεο

Θα μου πει κάποιος ότι δεν πειράζει αφού στο τέλος θα διαψευστούν.Όμως το κακό στην ψυχική υγεία των πολιτών έχει ήδη γίνει...θα ήταν ενδιαφέρων να καταγγείλει κάποιος τα ΜΜΕ ότι μετά γνώσεως του προξένησαν ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του 



Από την ΑΥΓΗ


«Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται αφαίρεση της εθνικής σύνταξης για τον υπολογισμό της σύνταξης χηρείας και ως εκ τούτου "σύνταξη των 30 ευρώ το μήνα" αποτελεί επινόηση του ευφάνταστου συντάκτη του σχετικού ρεπορτάζ»

«Ένα ακόμη «αποκαλυπτικό» κύμα ρεπορτάζ παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης επικαλείται ανύπαρκτη εγκύκλιο του Υπουργείου για τις συντάξεις χηρείας, με αποκλειστικό σκοπό να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και δυσαρέσκειας» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως σημειώνει, από το Μάιο το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 προβλέπει ακριβώς τι ισχύει για τις συντάξεις αυτές:

Οι παλαιές συντάξεις χηρείας δεν επηρεάζονται. Με τους ίδιους όρους θα καταβληθούν και οι συντάξεις για θανάτους που επήλθαν μέχρι την 12/05/2016. Ούτε καταργούνται ούτε περικόπτονται.

Η σύνταξη του θανόντος καταμερίζεται στον επιζώντα σύζυγο και στα ορφανά παιδιά ως εξής: το 50% της σύνταξης σε αυτόν, από 25% σε κάθε παιδί. Όλης της σύνταξης, της εθνικής συμπεριλαμβανομένης, παρά τα αντίθετα υποβολιμαία ψεύδη.

Η σύνταξη καταβάλλεται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά, χωρίς διακοπή μέχρι την ενηλικίωση των τελευταίων ή μέχρι το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζουν.

Χωρίς διακοπή και ανεξαρτήτως ηλικίας καταβάλλεται και σε δικαιούχους με αναπηρία άνω του 67%.

Δικαιούχοι συντάξεων χηρείας που έχουν συμπληρώσει το 52ο έτος λαμβάνουν σύνταξη για τρία έτη, η οποία επαναχορηγείται με την συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας. Για το ενδιάμεσο διάστημα προβλέπεται καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από το Δημόσιο για δύο χρόνια.

Νεότεροι δικαιούχοι, κάτω των 52 ετών, λαμβάνουν σύνταξη για τρία έτη και μετά έχουν και αυτοί επιδότηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, για να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται αφαίρεση της εθνικής σύνταξης για τον υπολογισμό της σύνταξης χηρείας και ως εκ τούτου «σύνταξη των 30 ευρώ το μήνα» αποτελεί επινόηση του ευφάνταστου συντάκτη του σχετικού ρεπορτάζ.

Για όλα τα παραπάνω επίκειται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου, της πραγματικής, όχι της εγκυκλίου-φάντασμα επί της οποίας στήθηκε το νέο σκηνικό μαύρης προπαγάνδας» υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου