Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΡΤ,ο Τρουπής και το ΕΣΡ - μια μήνυση στην ΕΡΤ δεν θα έβλαπτε



Την ευθύνη αυτών που λέγονται στην ΕΡΤ δεν έχει ο κάθε Τρουπής αλλά αυτοί που βάζουν τον κάθε Τρουπή.
Εγώ θα πρότεινα στο candianews να κάνει μήνυση στην ΕΡΤ και καταγγελία στο ΕΣΡ.

Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον κάποιος πολίτης να μηνύσει την ΕΡΤ για διασπορά ρητορικής μίσους καθώς προβάλει τις ανακοινώσεις και τις φιέστες της ΧΑ


  • ...το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, στο οποίο προσέφυγε με αγωγή ο κ. Κουράκης, όχι μόνο δικαίωσε τον δημοσιογράφο, πολύ πρόσφατα μάλιστα, αλλά χαρακτήρισε το ρεπορτάζ "θεμιτή κριτική σε θέμα μείζονος ενδιαφέροντος, όπως είναι η δημόσια περιουσία και η καταπολέμηση της διαφθοράς στον χώρο του δημοσίου". 



Από το candianews.gr


Σε μια αθλιότητα σε βάρος του Candianews και του διαχειριστή του, Αλέκου Ανδρικάκη, προχώρησε χθες βράδυ δημοσιογράφος της κρατικής ΕΡΤ,  που κάνει το ρεπορτάζ της ΝΔ, ισχυριζόμενος, ενώπιον πανελλαδικού κοινού, ότι το site και ο διαχειριστής του "έχουν καταδικαστεί για συκοφαντικές δυσφημίσεις σε βάρος στελεχών άλλου χώρου"! Η συκοφαντία αυτή, μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, εκστομίστηκε από τον χρεωμένο το ρεπορτάζ της ΝΔ, Γιάννη Τρουπή, ο οποίος με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να "απαντήσει" για λογαριασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του γραμματέα της Λ. Αυγενάκη, στην αποκάλυψη ότι προανήγγειλε χιλιάδες απολύσεις, μιλώντας σε στελέχη της ΝΔ στα Ανώγεια. (δείτε εδώ)
Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ στη 1 ώρα και 04:55 λεπτά - 1:06: 13

Προφανώς ο κ. Αυγενάκης δεν θα μπορούσε ποτέ να επιβεβαιώσει μια τέτοια πληροφορία.
"Διαψεύδει κατηγορηματικά και με απόλυτο τρόπο την πληροφορία", είπε ο δημοσιογράφος.
Δεν έμεινε όμως στην αυτονόητη "διάψευση" (θα ήταν αδιανόητο να το επιβεβαιώσει). Ο δημοσιογράφος προχώρησε και παραπέρα, επιχειρώντας να απαξιώσει το Candianews και τον διαχειριστή του, ισχυριζόμενος ότι "ο διαχειριστής έχει καταδικαστικές αποφάσεις για συκοφαντικές δυσφημίσεις από στελέχη άλλου πολιτικού χώρου"!
Προσέξτε, δεν είπε "σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη ή τη ΝΔ", αλλά σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες!


"Από κει και μετά- συνεχίζει ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης- γιατί έψαξα λίγο το θέμα, υπάρχει μια αμφισβήτηση συνολικά από τη ΝΔ για το συγκεκριμένο site και τον διαχειριστή του, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συκοφαντικές δυσφημίσεις...", έλεγε ο Γ. Τρουπής, για να τον διακόψει εκείνη την ώρα ο παρουσιαστής και να επισημάνει: "Αυτά τα λέει η ΝΔ, έτσι;". Για να συνεχίσει ο δημοσιογράφος: "Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γιατί έψαξα λίγο το θέμα"!
Και προαναγγέλλει προφανώς στο ίδιο κλίμα που διαμόρφωνε με τις αναφορές του: "Μάλιστα εκκρεμεί στις 14 Δεκεμβρίου δικαστήριο του κ. Αυγενάκη εναντίον του διαχειριστή για παλιότερη υπόθεση"!

Αυτή η μέθοδος, η επιχείρηση δηλαδή να απαξιώνεις αυτόν που λέει κάτι το οποίο δε σε βολεύει, είναι μια αθλιότητα. Προφανώς ο πολιτικός παράγοντας διέψευσε κάτι που τον εξέθεσε, μια αναφορά του σε συνάντηση πολιτικών στελεχών, που είναι γνωστή σε όλη την περιοχή των Ανωγείων, όπου έγινε, και προκάλεσε τις αντιδράσεις και των παριστάμενων στελεχών. Αλλά να επιχειρεί ο "χρεωμένος" με το ρεπορτάζ της ΝΔ, Γιάννης  Τρουπής με ψεύδη και συκοφαντία να απαξιώσει την αξιοπιστία του μέσου ενημέρωσης και του δημοσιογράφου, που μεταδίδουν την πληροφορία, είναι μια αληθινή αθλιότητα.

Επειδή τού είπαν να πει για "τις καταδίκες για συκοφαντικές δυσφημίσεις στελεχών άλλου πολιτικού χώρου", το μετέφερε ως δεδομένο αφού μάλιστα... "το έψαξε"! Ας πληροφορηθεί λοιπόν ότι πριν τον κ. Αυγενάκη προσπάθησε να καταδικάσει τον δημοσιογράφο ως "συκοφάντη", "πλαστογράφο" και άλλα ανάλογα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης. Αλλά το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, στο οποίο προσέφυγε με αγωγή ο κ. Κουράκης, όχι μόνο δικαίωσε τον δημοσιογράφο, πολύ πρόσφατα μάλιστα, αλλά χαρακτήρισε το ρεπορτάζ "θεμιτή κριτική σε θέμα μείζονος ενδιαφέροντος, όπως είναι η δημόσια περιουσία και η καταπολέμηση της διαφθοράς στον χώρο του δημοσίου". Και πρόσθεσε: "η σύνταξη και το ύφος του δημοσιεύματος δεν υπερέβαινε το επιβαλλόμενο και αντικειμενικά αναγκαίο προς τούτο μέτρο για το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της διαφύλαξης και προστασίας του δικαιώματος πληροφόρησης"
Μάλιστα στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή, ενσωματώθηκε και το εισαγγελικό πόρισμα για την ίδια υπόθεση, μετά από προσφυγή Κουράκη για ποινική διαδικασία, το οποίο δικαιώνει το ρεπορτάζ,  διαπιστώνει όσα καταγγέλθηκαν, αλλά στο πόρισμα αναφέρεται ότι δεν ασκείται δίωξη στον κ. Κουράκη ή άλλο στέλεχος της δημοτικής αρχής Ηρακλείου, λόγω παραγραφής των υποθέσεων.

Αυτές είναι λοιπόν είναι οι "καταδίκες για συκοφαντικές δυσφημίσεις στελεχών άλλου πολιτικού χώρου", για τις οποίες είχε "πληροφορίες μετά που έψαξε", ο κ. Τρουπής, ο οποίος τουλάχιστον έπαιξε το παιγνίδι του κ. Αυγενάκη, επιχειρώντας να διαμορφώσει το κλίμα,  λίγο πριν το πρώτο δικαστήριο με τον Α. Ανδρικάκη.
Και κάτι ακόμα: να οδηγείται συνέχεια στα δικαστήρια ένα μέσο ή ένας δημοσιογράφος επειδή "δεν κάθεται καλά" και θεωρεί ότι ο αληθινός σκοπός της δημοσιογραφίας δεν είναι οι δημόσιες σχέσεις, αλλά η αποκάλυψη της αλήθειας, δεν είναι δα και ατιμωτικό, όπως (και με το ύφος του στην αναφορά για το δικαστήριο της 14ης Δεκεμβρίου) επιχείρησε να παρουσιάσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.
Κι επειδή μερικά πράγματα είναι πασιφανή, παραθέτουμε τη δικαστική απόφαση και ένα ακόλουθο σχετικό άρθρο, απλά και μόνο για να αποδειχτεί ότι άλλοι στην Ελλάδα κάνουν δημοσιογραφία σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από το να παίρνεις συνεντεύξεις από πρωθυπουργούς, στο γραφείο τους, με ερωτήματα που "βγάζουν μάτια"...
Και φυσικά περιμένουμε την άμεση αποκατάσταση είτε από την ΕΡΤ είτε από τον ίδιο που εκστόμισε το ψεύδος, τη συκοφαντία και την απαξίωση.
Δείτε την απόφαση καθώς και το σχετικό άρθρο για το τι μπορεί να ρισκάρει ένας δημοσιογράφος που ψάχνει την αλήθεια


Διπλή δικαστική δικαίωση για τον Α. Ανδρικάκη- Απορρίφθηκε η αγωγή Κουράκη, εισαγγελικό πόρισμα αποδίδει παρατυπίες στη διαχείρισή του- "Θεμιτή κριτική, δεν υπερέβη το μέτρο" (δείτε την απόφαση)

Με 15 ευρώ στην τσέπη, τα πιο ακριβά του κόσμου...- Μερικές αλήθειες, 3,5 χρόνια μετά

1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεστε επειγόντως δάνειο και ευέλικτη θετικές και αρνητικές δάνειο; Δίνουμε προσωπικό δάνειο και δάνειο εταιρεία και επιχειρηματικό δάνειο θα προσφέρει τόσο Ασφαλής και ακάλυπτων δανείων, αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: Christopherfinanciallink@mail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή