Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Κ.Ζουράρις : «Η κυβέρνηση ηττήθηκε από τους δανειστές, δεν εξαπάτησε τους πολίτες»



  • Ο Λένιν στις 3 Μαρτίου του 1918, εξακολουθούσε να είναι στην εξουσία με την κυβέρνηση των Μπολσεβίκων και να κυβερνούν την Ρωσία οι κομμουνιστές; Ναι! Τότε λοιπόν ο Λένιν υπέγραψε ταπεινωτική συνθήκη με τη Γερμανία και την Αυστρία, αναγκαζόμενος να δώσει 5 δισ. μάρκα ως πολεμική αποζημίωση στους Γερμανούς, να αφοπλίσει τον στόλο και να δώσει τα πετρέλαια της Κασπίας σε ποιους; Στην Τουρκία! Τον Λένιν και την επανάσταση των Μπολσεβίκων έσωσαν οι δυο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η Γαλλία και η Αγγλία, που έξι μήνες μετά νικήσαν την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, τη Γερμανία! Έτσι είναι η ετερογονία των σκοπών! Ο Λένιν εξακολουθούσε και μετά την ήττα του να είναι αριστερός ή όχι; Υπάρχει αναμφισβήτητα έλλειμμα διαλεκτικής λογικής (λόγω ίσως συμφέροντος) στους φωνασκούντας περί «εξαπατήσεως» και «δεξιάς» κωλοτούμπας από την πάντοτε αριστερή, αλλά νικημένη ελληνική νυν κυβέρνηση. Προσωρινοί ίσως νικητές οι αποικιοκράτες χρηματοκοπρίτες των Βρυξελλών.


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Καλά που δεν πάθαμε και τίποτα - του Κώστα Βαξεβάνη



Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.
Υποκρισία είναι να λες ότι έχεις εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη που μεροληπτεί υπέρ της διαπλοκής

Kostas.Vaxevanis
"Είναι η ώρα, τα πολιτικά πρόσωπα να πάρουν την ευθύνη κ να πουν την αλήθεια για να ισοπεδώσουν την υποκρισία"
  • Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι με τα έντερα έξω, αιμόφυρτη, τραυματισμένη απ' όσα σκανδαλώδη συμβαίνουν στο εσωτερικό της, ισοπεδωμένη από τη νταλίκα της διαφθοράς, αλλά «ευτυχώς που δεν έπαθε και τίποτα». 
  • Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε το κλισέ πως έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, ούτε το αυτοδικαιολογητικό μότο, πως δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι. 
  • ...πρέπει να βρουν το θάρρος, να πουν αυτά που λένε οι ίδιοι στις κατ ιδίαν συζητήσεις για το ποιός καταδυναστεύει τη Δικαιοσύνη και ποιοί τη χειραγωγούν


Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Μάνος Χατζιδάκις:«Ο εθνικισμός είναι κι αυτός νεοναζισμός» - Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών.



Ο νεοναζισμός είναι η βιομηχανία του θεάματος που αντικαθιστά την παιδεία.
Μια ατάκα του Λαζόπουλου περιέχει τις δυο μορφές του νεοφασισμού όπως πολύ σωστά τις περιγράφει ο Χατζιδάκης...την ανοχή και την πρόκληση.
Όταν ο Λαζόπουλος έλεγε:"χέστηκα αν ακροδεξιοί είναι πάνω στα τρακτέρ" η ανοχή και η παθητικότητα εδραίωσε την πρόκληση και στη συνέχεια είχαμε τις γουρουνοκεφαλές και τους εμπρησμούς κέντρων υποδοχής προσφύγων από τους (αθώους) ακροδεξιούς πάνω στα τρακτέρ.


  • Ο φασισμός στις μέρες μας φανερώνεται με δύο μορφές. Ή προκλητικός, με το πρόσχημα αντιδράσεως σε πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα, που δεν ευνοούν την περίπτωσή τους, ή παθητικός μες στον οποίο κυριαρχεί ο φόβος για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών