Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ο έμπορος όπλων Πατεράκης στην σέλφι με τον Άδωνι και με φόντο την Μέρκελ


Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι του CDU?


  • Ο Γιώργος Πατεράκης αντιπροσώπευε στην Ελλάδα τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, ενώ ήταν και στενός φίλος του Θοδωρή Ρουσόπουλου και θεωρείται "άνθρωπος των Γερμανών", με τους οποίους δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.




Από το documentonews.gr

Και με τον έμπορο όπλων Γιώργο Πατεράκη απαθανατίστηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο του CDU.

Αυτή τη φορά δεν χώθηκε για μια καλή θέση με τη Μέρκελ, αλλά πόζαρε χαλαρά και άνετα στη σέλφι που τράβηξε ο ίδιος ο Γιώργος Πατεράκης και την ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς ήταν και αυτός στην εκδήλωση του CDU...

Ο Γιώργος Πατεράκης αντιπροσώπευε στην Ελλάδα τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, ενώ ήταν και στενός φίλος του Θοδωρή Ρουσόπουλου και θεωρείται "άνθρωπος των Γερμανών", με τους οποίους δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πατεράκης ήταν μεσάζων, όταν, το 2000, επί ημερών του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπογράφηκε σύμβαση 1,9 δισ. ευρώ με τη γερμανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων 214, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι... έγερναν…

Αυτό δεν έγινε εμπόδιο τότε στο να έχει καταβληθεί το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή…

Σημειώνεται επίσης ότι ο Γιώργος Πατεράκης χρημάτισε και διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Το όνομα του Γιώργου Πατεράκη ενεπλάκη και στο γνωστό σκάνδαλο των εκατομμυρίων στο ΙΚΑ Καλλιθέας, με την αδελφή του, Χριστίνα, να θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην επίμαχη οργάνωση.

Το θέμα σχολίασε καυστικά ο Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter, αρχικά απαντώντας στον Κώστα Βαξεβάνη:


 Ο Πάνος Καμμένος συνέχισε τις αναφορές του στο θέμα, γράφοντας: Ο φωτογράφος του "αντιπροέδρου" ;
Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρώντας να εξηγήσει τι δουλειά έχει να φωτογραφίζεται και με εμπόρους όπλων σχολίασε: «Ο κ. Πατεράκης ήταν επίσης προσκεκλημένος στην εκδήλωση αυτή και έβγαλε μερικές φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε ο ίδιος. Δεν ήμασταν παρέα, καθόλου παρέα δεν ήμασταν. Εγώ πήγα μόνος μου, είχα προσωπική πρόσκληση και βρέθηκα σε αυτή την εκδήλωση».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., συνεπής υποστηρικτής της σκληρής πολιτικής του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα, μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου δεν βρήκε καμία διαφορά ανάμεσα στις επαφές ενός πρωθυπουργού με την γερμανική πλευρά και στην στήριξη της γερμανικής πολιτικής.

«Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η κατηγορία ακριβώς. Δηλαδή είναι μεμπτό ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι προσκεκλημένος σε μία από τις πιο κλειστές συγκεντρώσεις που έκανε εν όψει εκλογών το αδελφό, της ΝΔ, κόμμα το CDU; Ή είναι μεμπτό ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε να συνομιλεί με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και του γερμανικού κοινοβουλίου; Αυτό είναι μεμπτό πρωτόλεια; Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η κατηγορία;», αναρωτήθηκε, όχι και τόσο… εύλογα, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όσον αφορά αυτό το “φον Άδωνις” –που αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία»- και “πήγε στον εχθρό”, θα με συγχωρέσετε, αν είναι εχθρός μας η Γερμανία να το πούμε, να διακόψουμε επαφές – με τον εχθρό μας δεν μπορούμε να έχουμε επαφές- να μην πηγαίνει εκεί ο πρωθυπουργός μας, ο κ. Τσίπρας, να μην πηγαίνει ο υπουργός Άμυνας, ο κ. Καμμένος, ο συγκυβερνήτης, να μην πηγαίνει κανένας τότε στη Γερμανία και να ξεκινήσουμε τον πόλεμο στους Γερμανούς. Εγώ ήξερα ότι οι Γερμανοί είναι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνομιλεί η κυβέρνηση μας με την κυβέρνησή τους και δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό για το οποίο πρέπει να απολογηθώ ακριβώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου