Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνο με Θεοχάρους και Χρυσή Αυγή το δείπνο Συλλούρη στις Βρυξέλλες(βίντεο)

Η φώτο είναι από παλιότερη συνάντηση του Συλλούρη με την ΧΑ(δίπλα του μάλλον είναι κολαούζος η Θεοχάρους)

  • "Στο ευρωκοινοβούλιο υπάρχει η ίδια πρακτική: καμία πολιτική ομάδα (ΕΛΚ, Σ&Δ, ECR, ALDE, Πράσινοι, Ευρωπαϊκή/Ενωτική Αριστερά) δεν έχει ποτέ πολιτικές συναλλαγές με τους ακροδεξιούς, πόσο μάλλον τους νεοναζί, και δεν ψηφίζει υπέρ των προτάσεων τους."


Εδώ στην "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" αποτελεί θεσμική υποχρέωση να προσκαλούμε τους ναζί σε εκδηλώσεις και το χειρότερο να φωτογραφιζόμαστε δίπλα τους...πάντα θεσμικά όμως.
Όσοι επικαλούνται το παραμυθάκι περί δημοκρατίας είναι οι πρώτοι που καρπαζώνονται από τους φασίστες

....και ούτε ένα συγνώμη

"Προκαλεί πάντως εντύπωση, ότι ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής προσκαλεί βουλευτές από το κόμμα των υμνητών και νοσταλγών της Απριλιανής δικτατορίας, η οποία ευθύνεται για τη προδοσία της Κύπρου και την κατοχή της από τα τουρκικά στρατεύματα" - Στέλιος Κούλογλου

Διαβάζουμε στο dialogos.com


  • Ήταν τελικά φιάσκο…
  • Ο Δημήτρης Συλλούρης επέλεξε να μην αναβάλει το δείπνο στις Βρυξέλλες, παρά την κατακραυγή για την πρόσκληση των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής. Και τελικά ήταν αυτός, η Ελένη Θεοχάρους και οι τρεις ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής….


Διαβάζουμε στο sigmalive.com


Απρόσμενη εξέλιξη είχε η πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, σε δείπνο για Κύπριους και Ελληνες ευρωβουλευτές που παρέθεσε χθες στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, οι Ελληνες ευρωβουλευτές, πλην της Χρυσής Αυγής, και η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων ευρωβουλευτών, πλην της Ελένης Θεοχάρους, δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση Συλλούρη.

Ο  πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, είχε προσκαλέσει σε δείπνο γνωριμίας στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε εκεί, Κύπριους και Ελλαδίτες ευρωβουλευτές. Μεταξύ, βεβαίως, των Ελλαδιτών ευρωβουλευτών, κλήθηκαν να παραστούν και οι τρεις ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής. Από εκει άρχισαν ολα.

Οταν γνωστοποιήθηκε ότι στο δείπνο θα παραστούν και ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι αντιδράσεις απ’ όλους τους ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων ήταν πολύ μεγάλες.

Με επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα, μάλιστα, εξέφραζαν διαμαρτυρία για την κίνηση αυτή, αφού, όπως υποστηρίζει σε προσωπική επιστολή που απέστειλε προς τον κύριο Συλλούρη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, διερωτάται κατά πόσο ο κύριος Συλλούρης γνωρίζει ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής δικάζεται στην Ελλάδα με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και είναι νοσταλγός και υμνητής της 21ης Απριλίου που οδήγησε στην καταστροφή της Κύπρου.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει σχετικά: “Οι Ελληνες και η μεγάλη πλειοψηφία των Κύπριων ευρωβουλευτών είπαν όχι στην πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στο δείπνο του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής. Θετικό μήνυμα!”

Μετά την εξέλιξη αυτή και Κύπριοι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους να παρευρεθούν στο δείπνο, αν παρακάθονταν συνάδελφοί τους της Χρυσής Αυγής. Ζητήθηκε, μάλιστα, από τον Πρόεδρο της Βουλής να ακυρώσει την πρόσκληση προς τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Τελικά, ο Δημήτρης Συλλούρης έκρινε ότι δεν θα ήταν σωστό να ακυρώσει την πρόσκληση, με αποτέλεσμα τέσσερις Κύπριοι ευρωβουλευτές, ι Νεοκλής Συλικιώτης, Τάκης Χατζηγεωργίου, Δημήτρης Παπαδακης και Κώστας Μαυρίδης, να μην παρευρεθούν. Ο Λευτέρης Χριστοφόρου δεν βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Το δείπνο, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε και σε αυτό παρούσα ήταν μόνο η Ελένη Θεοχάρους και οι τρεις Ελλαδίτες ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Σχετική ανακοίνωση, σχολιάζοντας το περιστατικό, εξέδωσε σήμερα η Ελένη Θεοχάρους:


Διαβάζουμε στο politis.com

 Συλικιώτης για δείπνο Συλλούρη: Αντί να απολογηθούν ζητούν τα ρέστα 


Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην Ελένη Θεοχάρους για το δείπνο του Προέδρου της Βουλής στις Βρυξέλλες εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης. Ο κ. Συλικιώτης σημειώνει πως αντί τουλάχιστον να απολογηθούν αυτοί που παρέστησαν σε πολιτική εκδήλωση, επίσημο δείπνο, στο οποίο συμμετείχαν υμνητές της Χούντας, αντιπρόσωποι από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ζητούν και τα ρέστα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με ανακοίνωση της η Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους επικρίνει τους Κύπριους και Ελλαδίτες ευρωβουλευτές ότι δεν συμμετείχαν στο δείπνο που παράθεσε προς τιμή τους στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. Το χαρακτηρίζει ολίσθημα που δεν έχει καμία σχέση με την προαγωγή της δημοκρατίας.
Η πρακτική που υπάρχει είναι πως αξιωματούχοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας, όταν καλούν τους Κύπριους και Ελλαδίτες ευρωβουλευτές σε επίσημα δείπνα, συσκέψεις ή εκδηλώσεις ποτέ δεν προσκαλούν τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής. Οι προηγούμενοι Προέδροι της Βουλής των Αντιπροσώπων ακολουθούσαν πάντα αυτή την πρακτική και δεν κάλεσαν ποτέ τους εν λόγω ευρωβουλευτές. Στο ευρωκοινοβούλιο υπάρχει η ίδια πρακτική: καμία πολιτική ομάδα (ΕΛΚ, Σ&Δ, ECR, ALDE, Πράσινοι, Ευρωπαϊκή/Ενωτική Αριστερά) δεν έχει ποτέ πολιτικές συναλλαγές με τους ακροδεξιούς, πόσο μάλλον τους νεοναζί, και δεν ψηφίζει υπέρ των προτάσεων τους. Και ακριβώς για αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη για μας, που Κύπριος αξιωματούχος, και δη ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάλεσε για πρώτη φορά σε πολιτική εκδήλωση, το επίσημο δείπνο, στις Βρυξέλλες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.  
Όσο δε για το δείπνο, εκεί καλέστηκαν αρχικά μόνο οι Κύπριοι ευρωβουλευτές και ακολούθως οι Ελλαδίτες. Οι δεύτεροι αρνήθηκαν να έρθουν και αντέδρασαν απο την αρχή, ακριβώς επειδή προσκλήθηκαν οι τρείς ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής. Εμείς, οι Κύπριοι ευρωβουλευτές δεν προβήκαμε σε καμιά δήλωση παρά τις αντιδράσεις των Ελλαδιτών συναδέλφων μας, σεβόμενοι το θεσμό του Προέδρου της Βουλής. Αναλάβαμε πρωτοβουλία και εισηγηθήκαμε στον Πρόεδρο της Βουλής να ακυρώσει το δείπνο αφού δεν θα συμμετείχε η πλειοψηφία και υπήρχαν αντιδράσεις. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.
Μετά όμως απο όλα αυτά, αντί τουλάχιστον να απολογηθούν αυτοί που παρέστησαν σε πολιτική εκδήλωση, επίσημο δείπνο, στο οποίο συμμετείχαν υμνητές της Χούντας, αντιπρόσωποι από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής,  που στην Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης για εγκληματική δράση και την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ζητούν και τα ρέστα. Αντί τουλάχιστον να σιωπήσουν που συμμετείχαν σε πολιτική εκδήλωση, επίσημο δείπνο, με τους νεοναζί απολογητές του Χίτλερ, προκαλούν δημόσια και προσπαθούν να μας δώσουν μαθήματα Δημοκρατίας. Η μη συμμετοχή σε εκδηλώσεις που συμμετέχουν εκπρόσωποι νεοναζιστών και ακροδεξιών είναι εξόχως πολιτική πράξη ακριβώς για υπεράσπιση της Δημοκρατίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου