Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


Έπεσε η κυβέρνηση!


31b6f214662211956fc4687ba54fada2.jpg

Κι όμως έτσι είναι και ο τίτλος δεν είναι, μόνο, για να σε ψαρώσει. Την Κυριακή η κυβέρνηση του τρικομματικού καρναβαλιού έπεσε, καθώς στις συσκέψεις που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμήθηκε πως τίποτα από αυτά που, τελικά, περιλαμβάνονται στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν θα μπορούσε να περάσει από τη Βουλή. Τ’ ότι έπεσε δεν σημαίνει βέβαια και ότι φεύγει, αυτό θα συμβεί όταν οι πολλοί καλοί άνθρωποι…αποφασίσουν να τους διώξουν και να απαλλαγούν τόσο από το μνημόνιο της μόνιμης φτώχιας, όσο και από αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτό.

Όσον αφορά την πτώση τους, ενδεικτική της ξεφτίλας τους είναι η ιστορία με τις αλλαγές στα εργασιακά, ουσιαστικά με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Υποτίθεται ότι το υπουργείο Εργασίας θα έφερνε, αυτές τις μέρες, νομοσχέδιο για διαβούλευση στο εσωτερικό του τρικομματικού καρναβαλιού, ώστε στις αρχές του 13 να περνούσε από τη Βουλή και κάπου τον Απρίλιο να εκτελούσαν και να έθαβαν όλες τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Τι έκαναν; Πέρασαν με 153 ψήφους τις γενικές ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο του τρίτου μνημονίου και τώρα προχωρούν στις αλλαγές – δηλαδή στην κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που έχει την ισχύ νόμου – με υπουργική απόφαση!

Αν και αυτά με τη χούντα τα θεωρώ αρκετά υπερβολικά – από τη στιγμή καρντάση που δεν μας έχουν δέσει όλους – τέτοιες καταστάσεις, όπως η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με απόφαση υπουργού, μόνο σε δικτατορίες μπορούν να συμβούν. Άρα αν πάμε στο «ένα κι ένα πόσο μας κάνει;», η πτώση της κυβέρνησης, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι υπουργικές αποφάσεις μας κάνουν μία ξεγυρισμένη πολιτική εκτροπή που θα πρέπει να απαντηθεί από τους πολλούς καλούς ανθρώπους όπως της αρμόζει. Τα λαμόγια που στηρίζουν το τρικομματικό καρναβάλι να βάλουν καλά στο μυαλό τους – όσοι έχουν κάτι που μοιάζει με μυαλό – ότι οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες. Κάπου εκατό…

Θ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου