Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα την διακυβέρνηση του κράτους και να προετοιμάσει την κοινωνία


Όχι μόνο οφείλει να προετοιμάσει την κοινωνία για την σύγκρουση αλλά έπρεπε να το κάνει εδώ και καιρό ώστε τώρα να είναι έτοιμη...και αυτό θα ήταν τεράστιο ατού για την εύρεση λύσης.

Τώρα οι δανειστές και ελπίζουν αλλά και θα βοηθήσουν στην δημιουργία αναμπουμπούλας καθώς η διαπλοκή ακόμη ζει και βασιλεύει.

Δυστυχώς πέρασαν 4 μήνες και η κυβέρνηση δεν καθάρισε τους εσωτερικούς εχθρούς.

  • Έβλεπε να φεύγουν τα δις στο εξωτερικό.
  • Έβλεπε τους Θέμους να συκοφαντούν.
  • Έβλεπε τις διάφορες διοικήσεις των σαμαροβενιζέλων να της βάζουν τρικλοποδιές.
  • Βλέπει το δικαστικό σώμα των κοντοχωριανών να έχει το δικό του κράτος.
  • Βλέπει το παπαδαριό να κάνει πολιτική.

Βλέπει αλλά τι αλήθεια περιμένει?
Μπορεί να περίμενε την συμφωνία για να τους καθαρίσει θα μου πείτε.
Δεν αντιλέγω...και εγώ αυτό ίσως να έκανα από την αρχή αλλά θα διαπίστωνα συγχρόνως ότι όλοι οι προαναφερόμενοι λειτουργούσαν με φανερό σχεδιασμό από έξωθεν κέντρα και όχι σαν μελλοθάνατοι που ζητάνε άφεση αμαρτιών.
Αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο αν τόσο οι έξω όσο και οι μέσα είναι το ίδιο πράγμα.Αν οι δανειστές δεν ήταν πίσω από την εγχώρια διαπλοκή θα την είχαν καθαρίσει προ πολλού.

Αν θέλατε συμφωνία έπρεπε να καθαρίσετε τον εσωτερικό εχθρό ώστε να συνθηκολογήσουν οι δανειστές.

Αν πραγματικά θέλετε να υπάρξει συμφωνία πρέπει άμεσα να πάρετε την διακυβέρνηση του κράτους.



Γράφει ο Τάσος Παππάς στην Εφημερίδα των Συντακτών


Δύσκολα κάποιος μπορεί να συμμεριστεί την αισιοδοξία που εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας στις τρεις παρεμβάσεις του στη Βουλή και αφού είχε εκφράσει την έκπληξή του για το περιεχόμενο της πρότασης των δανειστών. Ποντάρει ο πρωθυπουργός σε κάτι που δεν είναι γνωστό σε μας; Εχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι η τελική πρόταση των εταίρων θα είναι μαλακότερη και μάλιστα τόσο ώστε να συναντήσει τις ελληνικές θέσεις;

Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ της εκδοχής ότι ακόμη κι αν οι δανειστές επανέλθουν με νέο βελτιωμένο πακέτο, αυτό δεν θα είναι εντυπωσιακά καλύτερο για την Ελλάδα. Κάποιοι -πολιτικοί της αντιπολίτευσης και δημοσιολόγοι- υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική του Χότζα με τη βοήθεια των δανειστών.

Λένε, δηλαδή, ότι οι δύο πλευρές σε πλήρη συνεννόηση μεταξύ τους φορτώνουν τις συζητήσεις με ακραία μέτρα για να δημιουργηθεί κλίμα πανικού στους πολίτες και στη συνέχεια θα αποσύρουν ορισμένα απ’ αυτά, τα πιο κραυγαλέα, ώστε να παραχθεί η εντύπωση πως η αδύναμη πλευρά κατάφερε να αντισταθεί επιτυχώς στις πιέσεις.

Πάγια είναι αυτή η τακτική στις διεθνείς σχέσεις και την εφαρμόζουν οι ισχυροί όταν θέλουν να υποδυθούν τους γενναιόδωρους. Δίνουν την ευκαιρία στον αδύναμο να αποφύγει τον εξευτελισμό και να παρουσιαστεί στο ακροατήριό του με αξιοπρέπεια. Είμαστε σήμερα σ’ αυτό το σημείο; Αμφιβάλλω.

Εχουμε τα εξής δεδομένα: η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ. αποφάσισε ομοφώνως ότι η έσχατη γραμμή άμυνας, πίσω από την οποία δεν μπορούν να πάνε, είναι η ελληνική πρόταση των 47 σελίδων. Το ίδιο είπαν η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. Περίπτωση να αποδεχθούν οι εταίροι ατόφια την πρόταση της κυβέρνησης δεν υπάρχει.

Οποιος πιστεύει ότι μπορεί αυτό να συμβεί είναι αφελής. Επικίνδυνα αφελής. Οι βελτιώσεις που ενδεχομένως να δεχτούν να κάνουν δεν μπορεί παρά να είναι οριακές και προφανώς δεν θα ακυρώνουν τη φιλοσοφία που διαπερνά τις προτάσεις τους.

Συνεπώς, αν ο πρωθυπουργός εννοεί όσα είπε στη Βουλή («δεν είναι βάση για συζήτηση η πρόταση των εταίρων, δεν θα υπογράψουμε συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει ρητά την αναδιάρθρωση του χρέους, θα νομοθετήσουμε σύντομα το εργασιακό, διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις») και αν δεν προτίθεται να εξαπατήσει τους πολίτες εξωραΐζοντας με φληναφήματα μια απεχθή συμφωνία, οφείλει να προετοιμάσει το κόμμα του και την κοινωνία για τη σύγκρουση.

Αυτό που δεν δικαιούται να κάνει είναι να πορεύεται εική και ως έτυχε, καλλιεργώντας αυταπάτες στον εαυτό του και τους πολίτες για αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Και αν βεβαίως προκριθεί ο δρόμος των εκλογών, πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι εξ αντικειμένου το επίδικο ζήτημα, είτε τεθεί ρητά είτε προκύπτει από τα συμφραζόμενα, θα είναι παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ανάγωγα

Παράκληση προς τους υπουργούς και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ.: Μιλάτε λιγότερο στις τηλεοράσεις και όταν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, μην πετάτε απόψεις και «ειδήσεις» που προκαλούν, γιατί αυτές η δημοσιογραφική ευκολία τις βαφτίζει αμέσως βόμβες. Εχουμε φάει τόσες βόμβες το τελευταίο διάστημα από το εσωτερικό και άλλες τόσες από το εξωτερικό (δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων) που ούτε η Δρέσδη και το Λονδίνο δεν τις είχαν φάει -και οι δύο μαζί- την περίοδο του Βʹ Παγκόσμιου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου