Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Σκουπίδια ατάκτως ερριμμένα στον κάδο του διαδικτύου



Δεν έχει άδικο ο Στέφανος αν και παρόμοια σκουπίδια συναντάς και στα (έγκυρα) σάιτ


Αμάν πια! Κουράσατε! Σεβαστείτε επιτέλους την ψυχική μας ηρεμία! Ψάξτε να βρείτε κάτι άλλο να ασχοληθείτε, ξέρω, σας έφαγαν τα κυκλώματα και δεν καταφέρατε να δουλέψετε ως δημοσιογράφοι αλλά φτάνει πια! Παίξτε με τίποτα άλλο, υπάρχουν τόσα διαδικτυακά παιχνίδια, διοχετεύστε αλλού τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σας!
Τα νεύρα μας δεν αντέχουν πια άλλο!



Στέφανος Μαντζαρίδης στο enfo.gr


Είναι που είναι τα νεύρα όλων μας τσατάλια, έρχεται και μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο να μας αποτελειώσει. Είναι πραγματικά αδύνατο να διαχειριστεί ο κοινός νους αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο, έχει γεμίσει κανονικότατα με σκουπίδια το διαδίκτυο, ο κάθε πικραμένος φτιάχνει ένα blog της κακιάς ώρας κι αρχίζει την ακατάσχετη μπουρδολογία με υπερβολικές δόσεις επιστημονικής φαντασίας και τρομολαγνείας και βομβαρδίζει τα ήδη διαλυμένα από τις εξελίξεις νεύρα μας προσπαθώντας να κερδίσει τα δικά του δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας.
Α ρε καταραμένε blogspot, ανάθεμα την ώρα που σκέφτηκες να γίνεις τόσο απλή πλατφόρμα...

Σενάρια που θα ζήλευε ακόμα κι ο Στήβεν Σπήλμπεργκ βρίσκουν στέγη σε απίστευτης κακογουστιάς ιστολόγια που λες και φτιάχτηκαν υπό την επήρεια παραισθησιογόνων χαπιών μια νύχτα που ο εμπνευστής τους είχε αϋπνίες επειδή καταβρόχθισε ένα ολόκληρο γουρουνόπουλο μισή ώρα πριν πέσει στο κρεβάτι, και σε κάνουν να βλαστημάς την ώρα και την στιγμή που ασχολήθηκες με το διαδίκτυο.
Ποτέ μου, αλήθεια, δεν κατάλαβα πως είναι δυνατόν να χωρέσει ένα ολόκληρο ουράνιο τόξο στην αρχική σελίδα ενός blog... Χρώματα, λαμπάκια που αναβοσβήνουν, pop-up παράθυρα που σε καλούν να λατρέψεις τη σελίδα τους στο facebook (βοήθεια μας, αυτό μας έλειπε!), στοίχιση κειμένου που δεν θα την άντεχε ούτε το πιο ταραγμένο μυαλό, καμιά σαρανταριά διαφορετικές γραμματοσειρές στριμωγμένες σε μία παράγραφο, θύματα κι αυτές ενός διαρκούς και ανελέητου copy-paste...
Μια πραγματική ψυχεδέλεια που θα ζήλευαν ακόμα και οι κάτοικοι των Ματάλων στα 70s μια Αυγουστιάτικη νύχτα με ολόγιομο φεγγάρι...

Άσε δε τους τίτλους! Πέφτει το μάτι σου πάνω τους και τρέχεις πάραυτα να ψάξεις καταφύγιο να σώσεις τη ζωή σου...
"ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ελικόπτερα με πάνοπλους εξωγήινους πετάνε πάνω από την πλατεία Συντάγματος. "ΒΟΜΒΑ! Ο παππούς του Σόιμπλε ήταν ναζί που στην Κατοχή είχε χάσει στην πρέφα από τον κυρ-Μήτσο και από τότε μισεί την Ελλάδα!" "ΣΟΚ!Έβαλαν βραστά αυγά στις μασχάλες του Τσίπρα μέχρι να λυγίσει και να υπογράψει!"
Αμ το άλλο με τους επίδοξους σωτήρες και τις λύσεις που πέφτουν ως μάννα εξ ουρανού; "ΠΑΝΙΚΟΣ! 186 τρισεκατομμύρια έρχονται από τη Ρωσία". "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!Η τράπεζα των BRICS παραχωρεί εν λευκώ τα αποθέματα της στη χώρα μας ως ένδειξη της αγάπης των πέντε κρατών-μετόχων της στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών" "ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Η κυρία Γεωργία στα Κύθηρα ανακάλυψε στο πηγάδι της το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον πλανήτη" "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Άγγελα Μέρκελ χόρευε μεθυσμένη σε μπαρ της Μυκόνου μέχρι το πρωί και στο τέλος αρνήθηκε να πληρώσει το λογαριασμό φωνάζοντας πως η χώρα της ανήκει".
Κι όλα αυτά να σου βομβαρδίζουν το χρονολόγιο στα social media και να μην ξέρεις πραγματικά από που να φύγεις μπας και γλυτώσεις...

Νιώθω πραγματικά σα να τους έχω μπροστά όλους αυτούς τους επίδοξους Πρετεντέρηδες κάθε φορά που ένα τέτοιο δημοσίευμα μου ταράζει την όποια ηρεμία καταφέρνω να διατηρώ όλον αυτό τον καιρό με νύχια και με δόντια.
Λες και τους βλέπω στο γωνιακό τραπέζι κάποιου παρακμιακού καφενείου, να χαμηλώνουν τον τόνο της φωνής τους τόσο - όσο να ακούγονται επαρκώς στο διπλανό τουλάχιστον τραπέζι, να κοιτάνε συνωμοτικά τριγύρω τους και, αφού βεβαιωθούν πως τα αυτιά όλων των θαμώνων είναι προσανατολισμένα πάνω τους, να σου σκάνε τη μεγάλη βόμβα που άκουσε τυχαία ο συμπέθερος της γειτόνισσας της κουνιάδας του μπατζανάκη τους την ώρα που αγόραζε τσιγάρα στο περίπτερο.
Κι όλα αυτά με ύφος που δεν σηκώνει την παραμικρή αμφισβήτηση. Ά, όλα κι όλα, οι πηγές τους είναι έγκυρες!

Αμάν πια! Κουράσατε! Σεβαστείτε επιτέλους την ψυχική μας ηρεμία! Ψάξτε να βρείτε κάτι άλλο να ασχοληθείτε, ξέρω, σας έφαγαν τα κυκλώματα και δεν καταφέρατε να δουλέψετε ως δημοσιογράφοι αλλά φτάνει πια! Παίξτε με τίποτα άλλο, υπάρχουν τόσα διαδικτυακά παιχνίδια, διοχετεύστε αλλού τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σας!
Τα νεύρα μας δεν αντέχουν πια άλλο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου