Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τέλος στις φήμες.Υποψήφιος ο Τσακαλώτος: "Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα"



Φήμες λένε ότι ο Τσακαλώτος δέχτηκε να κατέβει υποψήφιος καθώς ο Αλέξης του έβαλε το πιστόλι στο κρόταφο...


Όντως επιλέξαμε την αριστερά να κυβερνήσει στα δύσκολα...στα εύκολα επιλέγαμε άλλους

Από το TVXS 

Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να μην είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ της 20ης Σεπτέμβρη έβαλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να σας πω ότι μαζί με εσάς, μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη να πάμε μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Θέλουμε ή όχι να κυβερνήσουμε; Δεν θα κάτσουμε έξω. Αν δεν είμαστε αριστεροί που εμπνέουμε, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης. Συλλογικά θα δώσουμε τη μάχη απομόνωσης του Μνημονίου. Να θέσουμε προτεραιότητες στο πρόγραμμά μας, να αφήσουμε το αποτύπωμα μας για τις επόμενες γενιές» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εξηγώντας τους λόγους για την απόφασή του να είναι υποψήφιος σημείωσε: Ένας είναι ότι η Αριστερά είναι για τα δύσκολα. Άλλος λόγος είναι ότι αποτυχία της κυβέρνησης της αριστεράς θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις. Τρίτος λόγος είναι ότι μέσα σε αυτή τη διαπραγμάτευση που ήταν πολύ σκληρή αναδείχτηκαν μια σειρά νέα παιδιά 30άρηδων που αξίζουν να έχουν την υποστήριξη, γιατί έμαθαν πόσο δύσκολη είναι η Αριστερά και πόσο δύσκολο είναι να τα βάζεις με την εξουσία. Αυτά τα παιδιά αξίζουν πάρα πολύ και πρέπει να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για αυτή τη νέα γενιά».

Για τους συντρόφους που αποχώρησαν και - όπως τόνισε - επιμένουν στο κινηματικό σκέλος, όπως ο Ανδρέας Καρίτζης, «εγώ λέω ένα πράγμα, ότι παραμένουν σύντροφοί μας». «Λέμε ότι είναι σύντροφοί μας και αυτοί που ποτέ δεν ήταν στο κόμμα αλλά έχουν δώσει όλη τους τη ζωή για την Αριστερά που για την ίδια παλεύουμε» πρόσθεσε.

Ως προς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να απομονωθεί ένα κομμάτι του μνημονίου, «μπορούμε να αποφασίσουμε ποιες μάχες θα δώσουμε, συλλογικά θα αποφασίσουμε ποιες μάχες θα δώσουμε και θα τις δώσουμε», φέρνοντας ως παράδειγμα τα «κόκκινα δάνεια», για τα οποία «οι αντίπαλοί μας είναι αμείλικτοι».

Τέλος άσκησε κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, αναφέροντας πως «αυτό που έγινε με το συνέδριο ήταν πολύ μεγάλο πλήγμα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανήκει στην κίνηση των «53» και πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι προβληματιζόταν για το αν θα βρεθεί στις λίστες των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου