Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πρώτη δημοσκόπηση:Η ρητορική της ΛΑΕ στέλνει ανυποψίαστο κόσμο στην ΧΑ



Βλέποντας την σημερινή δημοσκόπηση διαπιστώνω ότι:
τα περί προδοσίας,
ο σύριζα είναι το νεο πασοκ.
το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο
και άλλα
στέλνουν σούμπιτος τον απογοητευμένο κόσμο στα χρυσαύγουλα.

Αλλά ότι και να πεις αυτούς που χρησιμοποιούν αυτή την ρητορική πιστεύοντας ότι θα κερδίσουν ψήφους δεν το καταλαβαίνουν...είναι χοντροκόφαλοι.Θα σου απαντήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει γιατί υπέγραψε μνημόνιο.Για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει ε??

Διαβάστε ΕΔΩ τις προβλέψεις μου για τα ποσοστά των κομμάτων αν και φοβάμαι ότι αν συνεχίσουν έτσι οι ΛΑΕ θα πέσω έξω στα ποσοστά της ΧΑ


Γιώργος Πετρόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών

Αιφνιδιασμένο από την προκήρυξη των εκλογών και σε στάση αναμονής βρίσκεται το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου (πρόθεση ψήφου με αναγωγή) η επιλογή των ερωτηθέντων καταγράφεται ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά πρόθεσης ψήφου από την έρευνα της εταιρείας στις 2/7/2015): ΣΥΡΙΖΑ 23% (26%), Ν.Δ. 19,5% (15%), Χ.Α. 6,5% (5%), Ποτάμι 4% (4%), ΚΚΕ 5% (4%), ΠΑΣΟΚ 4,5% (2%), Λαϊκή Ενότητα 3,5%. ΔΞ/ΔΑ 25,5% (38%).

Εντελώς αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Τα ποιοτικά δε στοιχεία της έρευνας είναι εξόχως σημαντικά, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν επιθυμούσε την προσφυγή στις κάλπες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.

* Ολόκληρη η δημοσκόπηση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου