Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ο...τριμέτωπος της Ζωής

                      Μη κοιτάς καθόλου Αλέξη...πλήρης αποτυχία η επιλογή


Οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων απουσίαζαν, πλην της ιδίας και των κ.κ. Σταθά και Μακρή, ενώ με την τελευταία αντάλλαξαν σειρά φιλοφρονήσεων για την προσφορά τους στον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία.


Χάρης Ιωάννου στην Εφημερίδα των Συντακτών


Αυτή τη φορά το ζωντανό τηλεοπτικό σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το Κανάλι της Βουλής διήρκεσε «μόλις» μία ώρα, εκ των οποίων τα 50 λεπτά μιλούσε εκείνη και τα υπόλοιπα 10 οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας, Γιάννης Σταθάς και Ραχήλ Μακρή, οι μόνοι που συμπαρίστανται στις απέλπιδες προσπάθειές της να λειτουργεί τη Βουλή χωρίς τα κόμματα.

Η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε χθες ότι παραμένει βουλευτής του… ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε κατά πάντων (Προέδρου της Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, κομμάτων και συναδέλφων της), στους οποίους επέστρεψε τα πυρά που της είχαν εξαπολύσει, κατηγορώντας τους ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και απαξιώνουν τη Βουλή.

Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές -ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ- να μην ακολουθήσουν την ηγεσία τους και να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις που προγραμματίζει η ίδια.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εδώ και ημέρες «πυροβολεί» καθημερινά το κόμμα και την ηγεσία του, ήταν διπλή.

Αρχικά ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς έκανε λόγο για σκοπιμότητες της προέδρου, με αφορμή την προσπάθειά της να συγκαλέσει διάσκεψη των προέδρων τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή μόνο με το κόμμα Λαφαζάνη και σημείωσε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου «αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο».

Στη συνέχεια το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, θέτει το ερώτημα «ποιοι άραγε ευτελίζουν τη Βουλή» και τονίζει ότι «είναι ανεπίτρεπτο θέματα όπως το χρέος και οι γερμανικές αποζημιώσεις να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε. σε συνεδριάσεις της Βουλής με μονοκομματική σύνθεση».

Για τον λόγο αυτό ξεκαθαρίζει ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν θα μετάσχουν στις «συνεδριάσεις» της κ. Κωνσταντοπούλου, όπως και έγινε.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΚΚΕ, το οποίο έχει συγκρουστεί κατά καιρούς σφόδρα μαζί της. «Η συνεδρίαση της Βουλής δεν έχει αντικείμενο, πρέπει να σταματήσουν τα σόου σκοπιμότητας και η χρησιμοποίηση του Καναλιού της Βουλής για την προβολή τους», σχολίασε ο Περισσός.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ήταν προγραμματισμένη για τις 18.30. Τελικά άρχισε στις 19.10, με την πρόεδρο να μονοπωλεί το μικρόφωνο.

Αρχικά τόνισε ότι «ευτελίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλά με διαρροές», επέμεινε να της αποσταλούν τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών μετά το δημοψήφισμα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στο έως τώρα κόμμα της:

«Ο κ. Μαντάς εκδίδει ψευδεπίγραφες ανακοινώσεις, αντιποιούμενος την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για φερόμενη κατάπτυστη ανακοίνωση του προεδρείου, στο οποίο ανήκω και το οποίο ουδέποτε συνεδρίασε. Οσοι τις συντάσσουν, να βάζουν και τις υπογραφές τους».

Η κ. Κωνσταντοπούλου έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει και την υπογραφή του κ. Μαντά σε υπηρεσιακό έγγραφο της Βουλής, λέγοντας ότι κρίνει την υπογραφή του διαφορετική από τις προηγούμενες, ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι μονοκομματικές οι συνεδριάσεις, γιατί εκείνη είναι ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με «κάποιους που προσποιούνται ότι είναι».

Σειρά για λεκτικό «λιθοβολισμό» από την πρόεδρο σε ζωντανή σύνδεση πήρε ο Αλέξης Τσίπρας: «Εκείνοι που υπέγραψαν το συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν και την ευθύνη. Η Βουλή δεν αυτοκαταργείται. Η σκιά του Μαξίμου απλώνεται βαριά τον τελευταίο καιρό στην πολιτική ζωή του τόπου».

Οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων απουσίαζαν, πλην της ιδίας και των κ.κ. Σταθά και Μακρή, ενώ με την τελευταία αντάλλαξαν σειρά φιλοφρονήσεων για την προσφορά τους στον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία.

Η συνέχεια σήμερα με συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης και την κλήση Στουρνάρα για την υπόθεση Ζίμενς, αλλά και τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου