Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB: 2,2 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλη η διαφορά στην παράσταση νίκης




Το καλύτερο δώρο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να τον δίνουν σε απόσταση αναπνοής απο την ΝΔ καθώς αυτό θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του που στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου έχουν πολύ μικρή συσπείρωση σε αντίθεση με την ΝΔ(έχει μικρές δυνατότητες να κερδίσει επιπλέον ψηφοφόρους αφού ήδη δηλώνουν προτίμηση)



Δείτε το βίντεο στο STAR 


Προβάδισμα 1,8% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, δίνει η πρώτη δημοσκόπηση της MRB γι'αυτή την προεκλογική περίοδο, για λογαριασμό της εφημερίδας "Αγορά", που θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο.(Σε δείγμα 1008 ατόμων Πανελλαδικά-πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 25 Αυγούστου μέχρι και την Πέμπτη 27 Αυγούστου).






Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24,6% έναντι του 22,8% της Νέας Δημοκρατίας.Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,2%, το Ποτάμι με ποσοστό 5,6%, το ΚΚΕ με ποσοστό 4,7%, η Ένωση Κέντρου με 4,7%, η Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2,3%.

Άλλο κόμμα δήλωσε ότι θα ψηφίσει το 4,1% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 16,9%.

Aνάλογη είναι η εικόνα και στην εκτίμηση ψήφου. Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,6% και ακολουθούν:

-ΝΔ 27,4%
-Χρυσή Αυγή 7,5%
-Ποτάμι 6,7%
-Ένωση Κεντρώων 5,7%

-ΚΚΕ 5,7%
-Λαϊκή Ενότητα 5,1%

-ΠΑΣΟΚ 4,7%
-ΑΝΕΛ 2,8%

Στο ερώτημα «πως αξιολογείτε τη συμφωνία με τους δανειστές;», η πλειοψηφία των Ελλήνων εμφανίζεται σύμφωνα με την δημοσκόπηση απογοητευμένη με το τρίτο μνημόνιο! Πιο συγκεκριμένα, στο παραπάνω ερώτημα «πολύ αρνητικά» απαντά το 47,6%, «αρκετά αρνητικά» απαντά το 25%, ενώ περίπου δύο στους 10 Έλληνες βλέπουν με καλό μάτι την συμφωνία. Ειδικότερα, το 17,3% βλέπει "αρκετά θετικά" τη συμφωνία και το 4,6% την βλέπει πολύ θετικά!







Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με 38,1% έναντι του προέδρου της ΝΔ, Β.Μεϊμαράκη που συγκεντρώνει 31,7%, με το 27,4% να απαντά «κανένας από τους δύο».





Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 55 % έναντι 20,1% της ΝΔ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, περίπου 8 στους 10 Έλληνες δεν θέλουν η χώρα να γυρίσει στην δραχμή. Πιο συγκεκριμένα, το 75,4% επιθυμεί η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Σε αντίθεση με ένα 19,5% που εκτιμά ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από την ζώνη του ευρώ και να πάει σε εθνικό νόμισμα.


ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STAR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου