Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η αγωνία του Φαήλου για το μέλλον της ΝΔ..και του Σαμαρά





Κρατάω δυο σημεία από το ακροδεξιό Σαμαρικό σαιτ του Φαήλου.
1.Μήπως παίζει το στημένο σενάριο της δυαρχίας; Δηλαδή αρχηγός εκτός Βουλής ο Τζιτζικώστας κι εντός ο Μεϊμαράκης σε ένα deal που έκλεισαν κάποια στιγμή που έτρωγαν κοψίδια με τον άλλον;
2.Δυστυχώς η ΝΔ είναι ένα βήμα προ μεγάλης διάσπασης και γι’ αυτό θα φταίνε οι φαμίλιες που κάνουν κουμάντο βάζοντας τους δικούς τους υποψήφιους. Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά οι μήνες που έρχονται, ίσως και τα χρόνια, θα είναι δραματικά για τη ΝΔ.

Επίσης αποφεύγει να τοποθετηθεί για τις υποψηφιότητες Άδωνι και Βορίδη επιστρέφοντας το μπαλάκι στην εξέδρα.Είναι φανερό ότι η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ μαζί με τον Σαμαρά αγωνιά για το μέλλον της.
Κάτι που δεν δώσαμε την αρμόζουσα προσοχή ήταν η χρονική στιγμή παραίτησης του Σαμαρά καθώς και η στήριξη του στο πρόσωπο του Μειμαράκη.Υπολόγιζε σε κάτι και δεν του βγήκε η τα έσπασε στην συνέχεια με τον Μειμαράκη?Θα περιμένουμε στην συνέχεια κάποια υποψηφιότητα που θα στηρίξει ο Σαμαράς η θα αρκεστεί σε αυτές του Άδωνι και του Βορίδη?
Πάντως δεν νομίζω να διασπαστεί η ΝΔ καθώς οι Καραμανλικοί πάνε με όλους...ότι ακριβώς έκαναν μέχρι τώρα.



Το άρθρο από το antinews


Με τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία μια φράση μας ήρθε στο μυαλό και ας μην παρεξηγηθεί κανείς. Δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά στις καταστάσεις που διαμορφώνονται και που ουσιαστικά δίνουν στον Αλέξη Τσίπρα τα κλειδιά της χώρας.

Τη φράση είχε πει ο Ζορζ Κλεμανσό αναφερόμενος στην πολιτική. Είπε λοιπόν: «Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους».

Έχουμε και λέμε στα όσα έχουν συμβεί ως τώρα στη μάχη διαδοχής στην παράταξη που φιλοδοξεί να αντισταθεί στην δήθεν αριστερή λαίλαπα.

Πρώτος υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος του «τρισκατάρατου» και αδερφός της Ντορούλας. Όσο κι αν προσπαθεί να είναι διαφορετικός, τον… Μητσοτάκη δεν τον βγάζεις εύκολα από πάνω σου. Είναι σαν το… δέρμα, δεν ξεκολλάει ούτε με χειρουργική επέμβαση.

Δεύτερος υποψήφιος ο Πέτρος Τατούλης. Ο διαγραμμένος από τη ΝΔ μην το ξεχνάμε, χαμένος κάπου στην Πελοπόννησο και μονίμως κατηγορούμενος για διάφορα σκάνδαλα στην περιφέρειά του.

Τρίτος υποψήφιος, μόνος του αυτοπροτάθηκε, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τι να πει κανείς για τον Ζορό της Θεσσαλονίκης, τα λέει όλα η γραφικότητά του. Έτερον ουδέν.

«Κρυφοί» υποψήφιοι, δηλαδή όσοι δεν έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής υποψηφιότητα αλλά το σκέφτονται, βλέπουν τις εξελίξεις και αναλόγως θα κρίνουν είναι οι: Βασίλης Κικίλιας. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, πιο ψηλά κι από τα καλάθια που έβαζε κάποτε.

Όλγα Κεφαλογιάννη, της γνωστής οικογένειας των Κρητικών που έχουν επίσης την άλλη πολύ γνωστή οικογένεια στο πλευρό τους.

Ακόμη ενδιαφέρονται φιλολογικά οι Μάκης Βορίδης, Α. Γεωργιάδης που όμως κάποιοι τους χαρακτηρίζουν πολύ… δεξιούς για να είναι αρχηγοί στη ΝΔ. Ίσως αυτοί να αποτελούν τη λύση...

Και έχουμε και τον πολλά βαρύ και όχι Βαγγέλα Μεϊμαράκη που έλεγε ότι δεν θα πάρει μέρος στην πασαρέλα, αλλά έχει αρχίσει να πείθεται για να κατέβει ως… Καραμανλικός και λέγεται ότι τη Δευτέρα θα ανακοινώσει κι αυτός. Μπορεί ως την άλλη Παρασκευή να μπουν κι άλλοι στη μάχη, ποιος ξέρει; Σε μια ΝΔ που ομφαλοσκοπεί και είναι έτοιμη να βαρέσει διάλυση, κάθε αποτυχημένος θεωρεί εαυτόν ικανό να γίνει αρχηγός.

Επομένως, έχουμε τη γενιά των σαραντάρηδων, τους «γαλάζιους Τσίπρες» δηλαδή και τον «παλιό», τον Μεϊμαράκη, αν βάλει κι αυτός. Δηλαδή η ΝΔ πάει σε μια εσωκομματική αναμέτρηση πιθανόν με αυτούς τους υποψήφιους, βαθιά διχασμένη, διασπασμένη και με την επόμενη ημέρα να φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Ο Αλέξης κάνει ήδη πάρτι για την απόλυτη κυριαρχία του. Τέτοιο δώρο από τη ΝΔ δεν μπορούσε να το περιμένει. Άλλες δύο τετραετίες θα είναι στο Μαξίμου. Μπορεί και περισσότερο με αποτέλεσμα ακόμη και οι… σαραντάρηδες της ΝΔ να γεράσουν περιμένοντας πότε θα πέσει ο Τσίπρας. Ο δε Μεϊμαράκης θα έχει πάρει σύνταξη προ πολλού βλέποντας κάθε μέρα τον Αλέξη στην τηλεόραση.

Πραγματική παράνοια. Η μοναδική ελπίδα της Ελλάδας να γλιτώσει από τη λαίλαπα Τσίπρα – Καμμένου βαράει διάλυση. Μήπως να φέρετε πίσω τον… Πάνο τον ψεκασμένο να γίνει αρχηγός; Γιατί έτσι όπως πάτε, θα το δούμε κι αυτό.

Διαβάζουμε π.χ. ότι ο Σάκης Ιωαννίδης έβαλε «μπλόκο» στην υποψηφιότητα Αδωνι ή Βορίδη. Ποιος είναι ο Ιωαννίδης βρε παιδιά που έχει και άποψη; Καλύτερα να μιλούσε ο Γιάννης Ιωαννίδης παρά ο Σάκης. Τι είναι αυτός που καθορίζει το μέλλον της παράταξης; Τι έχει προσφέρει άραγε; Ποιος είναι ο Παππαμιμίκος που έπρεπε να έχει παραιτηθεί προ πολλού μετά την ανοργανωσιά των εκλογών, κι όμως κάθεται και παίζει ρόλο στη ΝΔ;

Ποιος είναι ο Τζιτζικώστας και ποιος τον έβαλε να διεκδικήσει την αρχηγία; Ο Καραμανλής με τον οποίο έχουν άριστες σχέσεις; Μήπως είναι «λαγός» για να πάρει ψήφους και να συμμαχήσει με τον Μεϊμαράκη σε μια σημαδεμένη τράπουλα;

Και τι έχει κάνει ο Τζιτζικώστας δηλαδή; Ο γιος του βασιλικού, του φίλου του Κοκού δεν είναι; Δεν είναι ο ίδιος περιφερειάρχης που είχε προσκαλέσει να ανέβει η Χρυσή Αυγή πάνω στην εξέδρα των επισήμων; Αυτός είναι ο φιλελέ κεντρώος, Καραμανλικός που θέλει να πάρει το κόμμα; Ή που του το σερβίρει στο πιάτο ο κάτοικος Ραφήνας ο οποίος θεωρεί τη ΝΔ ιδιοκτησία; Κι αν εκλεγεί πώς θα εκπροσωπεί τη ΝΔ στη Βουλή αφού δεν μπορεί να είναι αρχηγός μέχρι το 2019; Μήπως παίζει το στημένο σενάριο της δυαρχίας; Δηλαδή αρχηγός εκτός Βουλής ο Τζιτζικώστας κι εντός ο Μεϊμαράκης σε ένα deal που έκλεισαν κάποια στιγμή που έτρωγαν κοψίδια με τον άλλον;

Γίνονται απίστευτα πράγματα στη ΝΔ. Πόλεμος Μητσοτάκηδων με Καραμανλικούς αλλά όλοι βρίζουν τον… Σαμαρά ο οποίος με διακριτικότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θλίβεται για ότι βλέπει. Τι σας φταίει ο Σαμαράς βρε παιδιά; Κάποιοι από εσάς γίνατε κάποιοι επειδή αυτός σας θυμήθηκε.

Είναι πολύ… δεξιός αυτός και οι φίλοι του, λένε οι Μητσοτακικοί. Είναι μουσαφίρηδες και κακοί άνθρωποι λένε οι Καραμανλικοί τύπου… Αντώναρου. Κι όλοι εσείς τι είστε βρε κακομοίρηδες που καταστρέφετε το κόμμα με τα παρασκήνιά σας, τα μυστικά σας δείπνα, τις ίντριγκες και τα ύπουλα χτυπήματα; Έτσι θα πάτε να εκλέξετε το αντίπαλον δέος του Τσίπρα;

Δυστυχώς η ΝΔ είναι ένα βήμα προ μεγάλης διάσπασης και γι’ αυτό θα φταίνε οι φαμίλιες που κάνουν κουμάντο βάζοντας τους δικούς τους υποψήφιους. Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά οι μήνες που έρχονται, ίσως και τα χρόνια, θα είναι δραματικά για τη ΝΔ.

Γιατί, όπως είπε και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: «Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος».

Το ίδιο ισχύει για τη ΝΔ και τα ερείπιά της. Φταίνε αυτοί που τα έφτιαξαν έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου