Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Π. Πολάκης: Οι βρικόλακες θέλουν επιστροφή, ο συρφετός του Σαμαρά σε διοίκηση- οργανισμούς μας πριόνιζε!


  • «Σε όλη την Ελλάδα, ο κόσμος είναι προφανές ότι έχει απογοήτευση ή και θυμό, αλλά όσο περνούν οι ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας και βλέπει να βγαίνουν βρικόλακες από το παρελθόν (…) νομίζω πως επικρατούν δεύτερες σκέψεις στα μυαλά των ανθρώπων για το τι θα κάνουν στις 20 Σεπτεμβρίου».
  • ήταν μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ πως, στο όνομα ενός πολιτικού πολιτισμού, το 90% των στελεχών στη δημόσια διοίκηση και τους δημόσιους οργανισμούς παρέμεινε στη θέση του.




Από το ΚΟΚΚΙΝΟ

«Χρέος, κράτος, διαφθορά, ισοδύναμα ανασυγκρότηση. Ποιος θα τα διαχειριστεί αυτά μετεκλογικά;». Έτσι προσδιόρισε το ζητούμενο των εκλογών ο απελθών υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και την Ευγενία Λουπάκη.

Μιλώντας για το κλίμα που κατά την άποψή του επικρατεί στην κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης ανέφερε:

«Σε όλη την Ελλάδα, ο κόσμος είναι προφανές ότι έχει απογοήτευση ή και θυμό, αλλά όσο περνούν οι ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας και βλέπει να βγαίνουν βρικόλακες από το παρελθόν (…) νομίζω πως επικρατούν δεύτερες σκέψεις στα μυαλά των ανθρώπων για το τι θα κάνουν στις 20 Σεπτεμβρίου».

Ερωτηθείς σχετικά με την «ατάκα» Μεϊμαράκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τους «άχρηστους» στις δουλειές τους (καθαρίστριες, ΕΡΤ, κλπ), ι κ. Πολάκης σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι… Αντί να το βουλώσουν και να συμφωνήσουν με τα μέτρα αποκατάστασης της δικαιοσύνης (…) προκαλούν. Αυτό είναι δηλωτικό των προθέσεων για το πώς θα διαχειριστούν και τη διαπραγμάτευση, αν παρ’ ελπίδα επανέλθουν».

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών διατύπωσε την άποψη ότι ήταν μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ πως, στο όνομα ενός πολιτικού πολιτισμού, το 90% των στελεχών στη δημόσια διοίκηση και τους δημόσιους οργανισμούς παρέμεινε στη θέση του.

«Αυτός ο συρφετός, τοποθετημένος από τον Σαμαρά, μας σαράκιαζε και μας πριόνιζε επί επτά μήνες» είπε ο κ. Πολάκης ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά με τον ισχυρισμό πως δεν υπήρχαν αλλού ικανά και έμπειρα στελέχη, ανέφερε:

«Κολοκύθια με τη ρίγανη! Η κοινωνία είναι γεμάτη από ικανά στελέχη. Έχουμε την πιο μορφωμένη νεολαία από καταβολής νεοελληνικού κράτους, αλλά τη βλέπουμε να μεταναστεύει».

Μιλώντας για επί μέρους σημαντικές πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι απαιτείται μια πιο απλή και ορθολογική η λειτουργία δημοσίων φορέων αλλά και η αξιοποίηση κονδυλίων.

Ανέφερε ως παράδειγμα αυτό που είθισται – όπως είπε- να γίνεται με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Προτού καταφθάσουν, ανέφερε, όλοι ελέγχουν τους πάντες, δηλαδή «κοροϊδευόμαστε». Κι όταν τα χρήματα καταφθάσουν, πρόσθεσε, ουσιαστικός έλεγχος δεν γίνεται.

«Καρδιά της διαπλοκής είναι η κατάσταση στα ΜΜΕ» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς προϋποθέτει τομές και μέτρα σε συγκεκριμένους τομείς: Το εμπόριο καπνού, τα καύσιμα και «τα 1.300.000 ΑΦΜ που ξέρουμε ότι φοροδιαφεύγουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου