Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Στέφανος Τζουμάκας: Η ψήφος και η κριτική υποστήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η προοδευτική πολιτική ψήφος


  • Οι δυνάμεις της συντήρησης διαθέτουν δυνάμεις γύρω από τον άξονα της Γερμανικής Ευρώπης, την εγχώρια ολιγαρχία, τα ΜΜΕ και υπηκόους. Το προοδευτικό κίνημα πρέπει να οδηγήσει σε πολιτική νίκη για να είναι ο δρόμος για προοδευτικές εξελίξεις, ανοικτός.


Του Στέφανου Τζουμάκα

Με την επιλογή μας διαμορφώνουμε προϋποθέσεις και δυνατότητες για τα μεγάλα θέματα αλλά και για την εξέλιξη της στρατηγικής της λιτότητας και της περαιτέρω υποτίμησης της χώρας. Από τα πολύ μεγάλα θέματα που κρίνονται, το πρώτο και καθοριστικό είναι αν θα δικαιώσουμε με τη ψήφο μας, τη βλάβη σε βάρος της χώρας και της πλειοψηφίας των πολιτών που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διέπραξαν επί πέντε χρόνια.

Θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να δικαιώσουν τα οικονομικά και κοινωνικά τους ερείπια;

Θα δώσουμε τη δυνατότητα στο νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο της ΕΕ να δικαιώσει μια τυχοδιωκτική και αποτυχημένη πολιτική σε βάρος χωρών -εταίρων στη λογική της ισχύος και της νέο αποικίας, σε βάρος της ισοτιμίας και της χώρας μας;

Ξέρουμε ότι αυτή την εξέλιξη την επιδιώκει και η ελληνική ολιγαρχία, η διαπλοκή, οι καναλάρχες, οι απολογητές των μνημονίων και οι «υπήκοοι», είτε έχοντες και κατέχοντες της δεξιάς, είτε βολεμένοι απολογητές και λωτοφάγοι του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙ. Δηλαδή η παλιά δεξιά και η νέα κοινωνική και πολιτική δεξιά των μνημονικών εταίρων, Θα οδηγήσουν σε μια παλινόρθωση μιας συντηρητικής πορείας του τόπου..

Το δεύτερο θέμα έχει σχέση με το αν θα υπάρξει μια νέα πολιτική ποδηγέτηση και ανοικτή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από το Βερολίνο, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον με τοποτηρητές και με τη δημιουργία συνθηκών για την πιθανότητα υποκατάστασης καθοριστικών και συνταγματικά ρυθμισμένων κανόνων σχετικά με τη συγκρότηση κυβερνήσεων και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με όρους κηδεμονίας και εγγυητικής επιδιαιτησίας.

Το τρίτο θέμα αφορά στις Προοδευτικές δυνάμεις, αν θα αποτρέψουν με τη ψήφο τους τρία πράγματα :1) Τη συντηρητική στροφή της χώρας 2) Την εδραίωση, το πολιτικό προβάδισμα και την πολιτική επικράτηση της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής καθώς και των δυνάμεων που οδήγησαν στη διάλυση της χώρας και 3) Την ενσωμάτωση του προοδευτικού κινήματος και της χώρας στους εν λόγω σχεδιασμούς.

Επιμέρους θέματα αλλά που έχουν άμεση συνάφεια, αποτελούν:

1) Οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που είναι σε κατάσταση ανυπαρξίας κεφαλαίων.

2 )Οι όροι της ελάφρυνσης του χρέους και

2) Η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων με μέτρα περαιτέρω υποτίμησης σε ορισμένους τομείς της χώρας.

Σε αυτές τις εκλογές προέχει στον Προοδευτικό χώρο η πολιτική ψήφος. Δεύτερο λόγο αποτελεί η ιδεολογική ψήφος. Δηλαδή η κύρια πλευρά πρέπει να είναι η πολιτική ψήφος και δευτερεύουσα η ιδεολογική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα σε αυτή την εξέλιξη. Η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα είχε αποτυχία στη διαπραγμάτευση. Η συζήτηση για το περιεχόμενο του συμβιβασμού θα συνεχιστεί. Χρειαζόμαστε προοδευτική προοπτική. Οι δυνάμεις της συντήρησης διαθέτουν δυνάμεις γύρω από τον άξονα της Γερμανικής Ευρώπης, την εγχώρια ολιγαρχία, τα ΜΜΕ και υπηκόους. Το προοδευτικό κίνημα πρέπει να οδηγήσει σε πολιτική νίκη για να είναι ο δρόμος για προοδευτικές εξελίξεις, ανοικτός.

Η ψήφος και η κριτική υποστήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η προοδευτική πολιτική ψήφος για να διαμορφώσουμε την προϋπόθεση και να φύγουμε ως χώρα πρώτα από όλα, από την πολιτική κρίση που βιώνουμε γιατί η οικονομική κρίση θα συνεχιστεί.

Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου