Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Παραπλανητικά και τερατωδίες τα δημοσιεύματα της "ΕφΣυν"
Μια πρώτη απάντηση της εφημερίδας των συντακτών θα την δείτε ΕΔΩ
Το προφίλ στο facebook του συντάκτη του άρθρου θα το βρείτε ΕΔΩ (με την πρώτη ματιά το προφίλ του δείχνει άλλα ενδιαφέρονται που καμιά σχέση δεν έχουν με την πολιτική)

  • Ουδέποτε πρότεινα εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, πολύ λιγότερο τερατωδίες όπως αυτή του τίτλου σας «Μία σύνταξη έως 600 Ευρώ». Άλλωστε οι θέσεις μου για τα κοινωνικά δικαιώματα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο είναι γνωστές και δεν είναι εύκολο να αποτελέσουν αντικείμενο συκοφαντίας και διαβολής.


Από την ΑΥΓΗ


Παραπλανητικά χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα της "Εφημερίδας των Συντακτών", ο Γ. Κατρούγκαλος και με επιστολή του στην εφημερίδα μιλά για "μονταζιέρα", μείξη αποσπασμάτων και στοιχεία άγνωστης προέλευσης που "δεν ταιριάζουν σε εφημερίδα του ήθους της ΕφΣυν".

Χαρακτηρίζει "τερατωδίες" τα περί σύνταξης 600 ευρώ και διαψεύδει ότι πρότεινε εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και επισημαίνει ότι "ο συντάκτης σας δεν επικοινώνησε μαζί μου για την διασταύρωση των πληροφοριών του, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία".

Ολόκληρη η επιστολή του Γ. Κατρούγκαλου


Στο χθεσινό (σημερινό) φύλλο της έγκυρης εφημερίδας σας φιλοξενήσατε σειρά παραπλανητικών δημοσιευμάτων περί –δήθεν- πρότασης μου για «σύνταξη έως 600 Ευρώ», Κατ' αρχάς να επισημάνω ότι ο συντάκτης σας δεν επικοινώνησε μαζί μου για την διασταύρωση των πληροφοριών του, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Περαιτέρω, η μέθοδος της «μονταζιέρας» με τη μείξη αποσπασμάτων από τα υλικά της επιτροπής με κατασκευασμένα στοιχεία άγνωστης προέλευσης δεν ταιριάζει σε εφημερίδα του ήθους της ΕφΣυν.

Ουδέποτε πρότεινα εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, πολύ λιγότερο τερατωδίες όπως αυτή του τίτλου σας «Μία σύνταξη έως 600 Ευρώ». Άλλωστε οι θέσεις μου για τα κοινωνικά δικαιώματα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο είναι γνωστές και δεν είναι εύκολο να αποτελέσουν αντικείμενο συκοφαντίας και διαβολής.

Ο λόγος συγκρότησης της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ήταν να διατυπωθούν προτάσεις για ένα νέο, δικαιότερο συνταξιοδοτικό σύστημα, ακριβώς για να μην μειωθούν οι συντάξεις, όπως προβλέπουν οι μνημονιακοί νόμοι του 2010 και 2012. Η δυνατότητα να υποκαταστήσουμε με μια δική μας, εθνική μεταρρυθμιστική πρόταση τις επιμέρους προβλέψεις του μνημονίου ήταν από τις βασικές διεκδικήσεις μας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και περιλήφθηκε στο μνημόνιο.

Η Επιτροπή βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο των εργασιών της και επεξεργάζεται πολλές εναλλακτικές προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Η αναφορά της εφημερίδας σας ότι –τάχα- η Επιτροπή απλώς «θα προσδώσει κύρος στις πολιτικές αποφάσεις του κ. Κατρούγκαλου» είναι ιδιαίτερα προσβλητική για τα μέλη της Επιτροπής, αντιπροέδρους και δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και καθηγητές του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης. Σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις της Επιτροπής δεν είναι δεσμευτικές για κανένα, θα συμβάλλουν απλώς στην αναγκαία γενικευμένη πολιτική συζήτηση που πρέπει να ακολουθήσει.

Ελπίζω στο μέλλον, εν όψει μιας ιδιαίτερα κρίσιμης προεκλογικής περιόδου, η Εφημερίδα σας να μην υποκύψει ξανά στον πειρασμό παραπλανητικών εντυπωσιασμών που δεν συντελούν σε μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση.