Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Εσείς ποια δημοσκοπική εταιρία θα εμπιστευόσασταν ;




Βγαίνω χθες σε καφέ φίλου μου που συχνάζουν νεόδουλοι και εκείνη την ώρα βλέπουν Χατζηνικολάου που λέει για τον Σταθάκη.Όλο το καφέ μου την πέφτει ώστε να βγάλουν τα απωθημένα τους για τις απανωτές ήττες τους.Πάω κάτι να ψελλίσω για την νέα δημοσκόπηση που βρίσκει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ με 12,6 μονάδες και μου λένε ότι τους λέω ψέμματα...μετά το γυρίζουν ότι δεν μετράνε οι δικές μας δημοσκοπήσεις μόνο αυτή του βήματος τις προάλλες ήταν σωστή.

Ωραία λοιπόν αφου θέλετε αυτή του Βήματος ας την δούμε αντικειμενικά.

16-09-2015 Δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας kapa research για το Βήμα δείχνει 0,6% την διαφορά
29-11-2015 δείχνει την διαφορά στις 3,5 μονάδες
Αν η πραγματική διαφορά που έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου ήταν στις 7,4 μονάδες όταν η δημοσκόπηση του Βήματος έδειχνε μόνο 0,6% βάλτε κάτω το κομπιουτεράκι και βρείτε πόσο αντιστοιχεί το 3,5% της διαφοράς που δείχνει τώρα.

Αλλά όταν τους στήνεις στον τοίχο με πραγματικά επιχειρήματα τότε λένε να πάψεις να μιλάς.Φασισταριά μια ζωή

Ας αφήσουμε όμως τα νεόδουλα φασισταριά που έτσι κι αλλιώς χάνεις τον χρόνο μαζί τους και ας δούμε μερικά στοιχεία της (συριζαίικης) δημοσκόπησης που σημειώνω ότι στις εκλογές ήταν μια από τις δυο δημοσκοπήσεις που έπεσε μέσα στην διαφορά

1.Το ΠΟΤΑΜΙ έχει στερέψει και δεν πρόκειται να ξαναμπεί στην βουλή
2.Οι ΑΝΕΛ που ακόμη και αυτή η εταιρία τους είχε στα όρια του 3% φαίνεται να σταθεροποιούνται πάνω από το 3% χάρη κυρίως στους ψηφοφόρους των ένοπλων δυνάμεων
3.Η κυβερνητική πολιτική σε διάφορα θέματα παρ όλη την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ χαίρει της αποδοχής των πολιτών
4.Η αντιπολιτευτική στάση και ειδικά της ΝΔ δεν χαίρει ούτε της αποδοχής των ψηφοφόρων της(μόνο το 33% των ψηφοφόρων της ΝΔ συμφωνούν με την στάση της)


Από την ΑΥΓΗ

Άνετο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η έρευνα του κέντρου ερευνών Bridging Europe, με το κυβερνών κόμμα να προηγείται με 12,6 μονάδες.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, με την Ν.Δ. να ακολουθεί με 13,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,6% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6,2%, Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6%. Εκτός Βουλής μένουν Ένωση Κεντρώων (2,8%), Λαϊκή Ενότητα (2,8%) και Ποτάμι (2,1%).

Ως προς την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, το 42% κρίνει θετικά τη μέχρι τώρα ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, έναντι του 33% που έχει αρνητική γνώμη. Θετικά αξιολογούν οι πολίτες τη στρατηγική της κυβέρνησης με τους θεσμούς στο προσφυγικό (61%), στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας (47%), στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό (34%) και στην καταπολέμηση της διαφθοράς (42%). Αρνητικά κρίνουν τη στρατηγική στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (37%) και στην προσέλκυση επενδύσεων (46%).

Πάνω από ένας στους δύο πιστεύει ότι η κυβερνητική συνοχή θα παραμείνει αρραγής (53%) ενώ το 59% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να διευρύνει τις συμμαχίες με άλλα κόμματα. Παράλληλα, το 45% (έναντι 38%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πετύχει μία ευνοϊκή ρύθμιση για το ζήτημα του χρέους ενώ το 49% (έναντι 34%) πιστεύει ότι η κυβέρνηση δίνει βάρος στην κατά το δυνατό προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Ως προς την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης, το 61% έχει αρνητική γνώμη ενώ το 55% δεν πιστεύει ότι τα κόμματα που προσκλήθηκαν στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θέλουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στο διάλογο για τα μείζονα θέματα.

Παράλληλα, αρνητικά αξιολογούν οι πολίτες τα κόμματα στα μείζονα θέματα. Ειδικότερα, το 82% αξιολογεί αρνητικά τη Χρυσή Αυγή, το 81% την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το 79% το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, το 76% το ΚΚΕ και το 73% τη Ν.Δ..

Στο ποσοστό θετικής αξιολόγησης στα μείζονα ζητήματα ανά πολιτικό κόμμα με βάση τους ψηφοφόρους του, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 58%, η Χρυσή Αυγή 53%, η Ένωση Κεντρώων 47%, το Ποτάμι 35% και η Ν.Δ. 32%.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου