Όχι μόνο είναι εκτός πραγματικότητας αυτά που ισχυρίζεται ο Στούρνος αλλά και αποτελούν εξωθεσμική πρακτική που αν γινόταν από στρατιωτικό θα υπάγονταν σε πραξικοπηματική πράξη με ότι αυτό συνεπάγεται/
Συμφωνώ με τον Βαξεβάνη ότι πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις και αν όντως έγινε η συνάντηση να κληθούν και όσοι συμμετείχαν,
Το tvxs εδώ και καιρό παίζει έναν πολύ ύποπτο ρόλο(δεν ξεχνώ ανυπόστατα άρθρα ανάλυσης για τις εκλογές στην Ισπανία που ήταν εμφανώς προσκείμενα στους φιλελέ ciudadanos)
Από το Κουτί της Πανδώρας
Ανυπόστατο και εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζουν κύκλοι της ΕΥΠ στο koutipandoras.gr το δημοσίευμα του tvxs.gr που κάνει λόγο για εντολή του πρωθυπουργού στην ΕΥΠ για φύλαξη του Νομισματοκοπείου το καλοκαίρι του 2015.
Όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας πληροφορήθηκε πως υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο» και «σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» να «φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου».
Κύκλοι της ΕΥΠ, μιλώντας στο koutipandoras.gr υπογραμμίζουν ότι η περιγραφόμενη στο δημοσίευμα πράξη είναι εκτός πραγματικότητας και πέρα κάθε νομιμότητας. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν προκύπτει από το νόμο για τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ και απαγορεύεται αλλά και πρακτικά δεν θα μπορούσε να γίνει.
Η ΕΥΠ, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, δεν έχει ούτε το μηχανισμό ούτε τη δυνατότητα να υποστηρίξει μια τέτοια είδους φύλαξη κτιρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ αφορούν ξεκάθαρα ζητήματα κατασκοπείας, αντικατασκοπείας και σχετικές με αυτές πληροφορίας και όχι φύλαξης.
Υπεύθυνη σε ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν, σύμφωνα με το νόμο αλλά και πρακτικά η Αστυνομία και όχι η ΕΥΠ.
Όπως προσθέτουν κύκλοι της ΕΥΠ, το δημοσίευμα αποδεικνύεται ανυπόστατο και για ακόμη έναν λόγο. Είναι δυνατόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μην γνωρίζει τέτοιου είδους πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται ξεκάθαρα με τις αρμοδιότητες μιας υπηρεσίας;
Η ΕΥΠ, δεν θα ήταν αυτή που θα φρουρούσε το κτίριο, αλλά εκείνη που θα μπορούσε να δώσει σχετικές πληροφορίες για ενδεχόμενη εισβολή.
Ανοικτό το ζήτημα με τον "παραθεσμικό" Στουρνάρα
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι την ίδια στιγμή, παραμένει ανοικτό και αναπάντητο το θέμα που προέκυψε μετά από τη συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία παραδέχτηκε πως λειτούργησε παραθεσμικά.
Υπενθυμίζεται, ότι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά, αποκάλυψε πως επειδή είχε πληροφορίες για εισβολή στο Νομισματοκοπείο έφτιαξε – δρώντας ουσιαστικά παραθεσμικά – ένα τείχος άμυνας.
Δηλαδή ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε δημόσια πως λειτούργησε έξω από τη συνεργασία με την κυβέρνηση και τις εθνικές επιλογές, δημιουργώντας δικό του παραμάγαζο με «πληροφορίες» και επιλογές.
Είχε δική του τακτική με στόχο την αντιμετώπιση της κυβέρνησης ή μελών της κυβέρνησης και όχι την εφαρμογή των επίσημων αποφάσεων.
Αντί να ενημερώσει τους θεσμούς και την κυβέρνηση, είχε δημιουργήσει παραθεσμικό πλαίσιο δράσης με ομάδα με ανθρώπους που δεν είχαν θεσμικό ρόλο αλλά ήταν πρώην πρωθυπουργοί, νομικοί σύμβουλοι ή Τραπεζίτες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Παυλόπουλος) ενημερώθηκε και δέχθηκε αυτή την συμπεριφορά του Κεντρικού Τραπεζίτη ο οποίος δρούσε ως πρωθυπουργός και θεματοφύλακας γραμμών που δεν ήταν αποφασισμένες από τα όργανα του κράτους.?
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου