Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Όταν ο Χαρ Αθανασίου προστάτευε τον Ανδρέα Μαρτίνη και ο Σαμαράς τον έβαζε επικεφαλή του ψηφοδελτίου επικρατείας


Πληροφορίες όπως αυτή που διαβάζουμε στο Κουτί της Πανδώρας δεν θα τις βρούμε σε άλλα ΜΜΕ(πλην ελαχίστων) παρόλο που θα αποτελούσαν πόλο έλξης για τους αναγνώστες.Γιατί άραγε?


  • ...τηλεφώνησε με το κινητό του στον αδελφό μου που είναι συνάδελφός του και του είπε ότι μελέτησε τη δικογραφία του Μαρτίνη είδε ότι υπάρχουν παραλείψεις από την πλευρά του Μαρτίνη και ότι διαβιβάζει πρόταση των δικηγόρων του Μαρτίνη να μη παραστώ στη συζήτηση της εφέσεως με αντάλλαγμα να διορισθώ από τον Μαρτίνη αντιπρόεδρος στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.




Από το Κουτί της Πανδώρας

Μετά από ένταλμα της εισαγγελίας διαφθοράς συνελήφθησαν ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δραστηριότητες του κ. Μαρτίνη απασχολούν τις Αρχές, αλλά στο παρελθόν είχαν γίνει νομικές ρυθμίσεις που καθάριζαν τον κ. Μαρτίνη.

Το κυριότερο όμως είναι ότι υπήρχαν ακόμα και καταγγελίες στον τότε πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, που εμφάνιζαν τον κ. Αθανασίου να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη υπέρ του Ανδρέα Μαρτίνη. Ενδεικτικό παράδειγμα η επιστολή ενός μέλους της διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού προς τον κ. Σαμαρά, η οποί είχε καταγγείλει ευθύτατες παρεμβάσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου στο δικαστικό έργο.

Η καταγγελία της Σταύρακα για τον Αθανασίου 


Πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2012, το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά είχε κατακλυστεί από αρνητικά μηνύματα για την απόφασή του να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας τον Αρεοπαγίτη και πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ένα από τα αρνητικά μηνύματα ανήκε στην Ευαγγελία Σταύρακα, η οποία ήταν επί χρόνια μέλος της διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού και είχε καταθέσει αγωγή κατά του κ. Μαρτίνη για αρχαιρεσίες στην ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ. Η αγωγή είχε γίνει αποδεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και αναμενόταν να συζητηθεί η έφεση του Ανδρέα Μαρτίνη.

Στην επιστολή της, λοιπόν, προς τον τότε πρόεδρο της ΝΔ έκανε λόγο για ευθύτατες παρεμβάσεις του κ. Αθανασίου, που σκοπό είχαν την αποσιώπηση της υπόθεσης με αντάλλαγμα το διορισμό της. Μάλιστα, αναφέρει πως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είχε καλέσει στο τηλέφωνο τον αδερφό της (σ.σ. εξίσου ανώτατος δικαστής) και του είπε ότι μελέτησε τη δικογραφία του Μαρτίνη, εντοπίζοντας σημαντικές παραλείψεις. Τότε, πρότεινε στον αδερφό της να μην παραστεί η ίδια στη συζήτηση επί της εφέσεως, με αντάλλαγμα διοριστεί από τον Μαρτίνη αντιπρόεδρος στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Πριν το τέλος της επιστολής της προς τον Αντώνη Σαμαρά τονίζει: «Ο ίδιος κύριος (σ.σ. Αθανασίου) ενώ είναι γνωστή η φιλία του με τον Ανδρέα Μαρτίνη σε όλα τα μέλη του ΕΕΣ (έχει διορίσει ο Μαρτίνης δικά του πρόσωπα στον ΕΕΣ) είχε ορισθεί πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα δίκαζε τον Μαρτίνη για απιστία σε βάρος του ΕΕΣ και δεν ζήτησε την εξαίρεση του με αποτέλεσμα η Γενική Επιθεωρήτρια του σώματος Ελλήνων αδελφών Μάρω Ελευθερίου να διαμαρτυρηθεί στον τότε Προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Χαράλαμπο Παπαδάκη και να μεθοδευτεί η αντικατάσταση του Αθανασίου».

Ολόκληρη η επιστολή:


Κύριε Σαμαρά,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο εν λόγω κύριος όταν επρόκειτο να συζητηθεί η έφεση του Προέδρου του ΕΕΣ Ανδρέα Μαρτίνη κατά της αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δέχθηκε την αγωγή μου και ακύρωσε τις αρχαιρεσίες του ΕΕΣ για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ, τηλεφώνησε με το κινητό του στον αδελφό μου που είναι συνάδελφός του και του είπε ότι μελέτησε τη δικογραφία του Μαρτίνη είδε ότι υπάρχουν παραλείψεις από την πλευρά του Μαρτίνη και ότι διαβιβάζει πρόταση των δικηγόρων του Μαρτίνη να μη παραστώ στη συζήτηση της εφέσεως με αντάλλαγμα να διορισθώ από τον Μαρτίνη αντιπρόεδρος στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Αρνήθηκα τη δελεαστική αυτή πρόταση διότι είμαι Ελληνίδα που αγωνίζεται για την κάθαρση στον ΕΕΣ γαλουχημένη από τα βιβλία της προγιαγιάς σας Πηνελόπης Δέλτα που αποπνέουν πατριωτισμό και ανθρωπισμό. Ο ίδιος κύριος ενώ είναι γνωστή η φιλία του με τον Ανδρέα Μαρτίνη σε όλα τα μέλη του ΕΕΣ (έχει διορίσει ο Μαρτίνης δικά του πρόσωπα στον ΕΕΣ) είχε ορισθεί πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα δίκαζε τον Μαρτίνη για απιστία σε βάρος του ΕΕΣ και δεν ζήτησε την εξαίρεση του με αποτέλεσμα η Γενική Επιθεωρήτρια του σώματος Ελλήνων αδελφών Μάρω Ελευθερίου να διαμαρτυρηθεί στον τότε Προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Χαράλαμπο Παπαδάκη και να μεθοδευτεί η αντικατάσταση του Αθανασίου.

Επειδή οι πράξεις αυτές του Αθανασίου δεν συνάδουν με το ήθος που πρέπει να έχει ένας δικαστής και μάλιστα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας γιαυτό και ζητώ να αντικατασταθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Με τιμή,

Ευαγγελία Σταύρακα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου