Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Τα «παιχνίδια» της ΝΔ στη Λέσβο.



Η ΝΔ οργανώνει τους χρυσαυγίτες σε οτιδήποτε και όχι μόνο κατά των προσφύγων.Τους είδαμε αγκαλιά κατά του Φίλη,τους είδαμε αγκαλιά στα αγροτικά μπλόκα,τους βλέπουμε αγκαλιά κατά των προσφύγων...μένει να τους δούμε αγκαλιά στους "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ"
Οι Κασιδιάρηδες είναι ο στρατός τους,οι Σαμαράδες είναι οι καθοδηγητές του στρατού.




Από τα mplokia.gr


  • Υπονόμευση των, όποιων, κυβερνητικών προσπαθειών στο προσφυγικό, αλλά και συγκρότηση του τοπικού δεξιού και ακροδεξιού χώρου στην αντίθεση "ντόπιοι εναντίων προσφύγων", αυτή φαίνεται να είναι η "γραμμή" της ΝΔ στη Λέσβο.


Από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης η ΝΔ στη Λέσβο, αλλά και γενικότερα στο Β. Αιγαίο, «δεν σήκωσε ούτε το μικρό της δακτυλάκι» προκειμένου να συνεισφέρει, με όποιον τρόπο αυτή θεωρούσε ως τον πλέον πρόσφορο ως αξιωματική αντιπολίτευση που είναι, στην διαχείριση της. Το αντίθετο θα λέγαμε: Οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις και τα έργα της, οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, στην όξυνση της κατάστασης.

Εκμεταλευόμενη υπαρκτές και ανύπαρκτες καταστάσεις, αλλά και λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης στην διαχείριση του ζητήματος, άλλες φορές παρακολουθεί από μακρυά, άλλες φορές παρεμβαίνει με τέτοιο τρόπο που μόνο πυροσβεστικός δεν είναι.

Η αποχή της περιφέρειας Β. Αιγαίου, της οποίας ηγείται στέλεχος της ΝΔ, από την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και των επιπτώσεών της στην τοπική κοινωνία είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την έναρξη της κρίσης η περιφέρεια είναι ουσιαστικά απούσα, ενώ φροντίζει να παρεμβαίνει με ανακοινώσεις και καταγγελίες όταν τα πράγματα δυσκόλευαν.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης της Περιφέρειας είναι αυτό της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης στον τουρισμό. Αν και αυτή, σύμφωνα με τον Καλλικράτης έχει την ευθύνη της τουριστικής προβολής και του σχεδιασμού και παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο κιόλας Σεπτέμβρη, είχε συγκροτηθεί «ομάδα διαχείρισης των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης» στον τουρισμό, αυτή, με ευθύνη της περιφέρειας δεν λειτούργησε ποτέ.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, έλαβε έγκαιρα, τον Δεκέμβρη του 2015 έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών 5.000.000 ευρώ,μέρος των οποίων θα μπορούσαν να δαπανηθούν για την ανάσχεση των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης στον τοπικό τουρισμό, πάλι η περιφέρεια δεν έκανε τίποτα.

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι η μη εμπλοκή της περιφέρειας στην προσφυγική κρίση, οφείλεται στην ανικανότητα των στελεχών της, αλλά αυτό είναι μια επιφανειακή προσέγγιση. Ολα δείχνουν ότι συνειδητά επέλεξε αυτή τη στάση, προκειμένου να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους και να εκτεθεί τόσο η κυβέρνηση αλλά και ο «άσπονδος εχθρός» της τοπικής ΝΔ, ο δήμαρχος της Λέσβου.

Σε αυτό το παιχνίδι της «αποδήμησης» κεντρικό ρόλο παίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου. Είναι αυτός που εισήγαγε στη τοπική πολιτική συζήτηση τον κίνδυνο της «ισλαμοποίησης της Λέσβου», όπως εύστοχα σημείωσε ο Γ. Πάλλης.

Στις δημόσιες παρεμβάσεις του εντός και εκτός Λέσβου, ο Χ. Αθανασίου φρόντιζει πάντα να παρουσιάζει την κατάσταση στη Λέσβο ως «οριακή», αναπαράγοντας τις διάφορες φήμες και μπερδεύοντας εσκεμμένα την πραγματικότητα με τις δοξασίες. Σε παρέμβασή του μάλιστα τον περασμένου Ιούνιο στα Γρεβενά, ο Χ. Αθανασίου είχε πει: «..υπάρχουν και καταγγελίες ότι πρόσφυγες και μετανάστες «μπαίνουν μέσα στα σπίτια» της περιοχής και ότι «παρενοχλούν γυναίκες και κορίτσια».

Μόλις πρόσφατα άλλωστε ο Χ. Αθανασίου, με αφορμή την κινητοποίηση των κατοίκων της Μόριας, προσπαθώντας να οικειοποιηθεί τις αγωνίες τους δήλωσε: «Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας και όχι μόνο και δηλώνω για μια ακόμη φορά ότι είμαι μέρος – συμπαρίσταμαι στον αγνό αγώνα σας για τη διάσωση της Λέσβου μας.«

Εκτός όμως από τον Χ. Αθανασίου και η τοπική ΝΟΔΕ, αλλά και μεμονωμένα στελέχη της έχουν τον ρόλο τους στην όλη ιστορία. Η πλέον πρόσφατη και η πλέον χαρακτηριστική είναι η «κίνηση πολιτών» που δημιούργησε μόλις της προηγούμενη βδομάδα το στέλεχος της στη Λέσβο ο Αλ. Κουτσαντώνης.

Με μια ανακοίνωση του στα κοινωνικά δίκτυα που καλούσε «όσους ενδιαφέρονται για τη δημιουργία κίνησης πολιτών ενάντια στη πολιτική της μουσουλμανοποιησης της Λέσβου να έρθουν σε επαφή μαζί του» το στέλεχος της ΝΔ, ουσιαστικά έκανε ένα άνοιγμα στον τοπικό ακροδεξιό χώρο, ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε και το σχήμα, αλλά και την κατεύθυνση, με βάση το οποίο η τοπική ΝΔ, επιχειρεί καθαρά να πολιτευτεί από εδώ και πέρα. Δεν είναι τυχαία από αυτή την άποψη, η πλήρης κάλυψη που πρόσφερε στο στέλεχος της η ΝΟΔΕ Λέσβου.
Υπονόμευση των, όποιων, κυβερνητικών προσπαθειών στο προσφυγικό, αλλά και συγκρότηση του τοπικού δεξιού και ακροδεξιού χώρου στην αντίθεση «ντόπιοι εναντίων προσφύγων», αυτή φαίνεται να είναι η «γραμμή» της ΝΔ στη Λέσβο. Αυτή η γραμμή αναμένεται να εκδηλωθεί ακόμα πιο καθαρά στο μέλλον με ορίζοντα πιθανών και τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Επιπλέον αυτή η «γραμμή» είναι πολλαπλά χρήσιμη και στο κόμμα της ΝΔ πανελλαδικά: Αποδομώντας την κυβέρνηση στο θέμα της αλληλεγγύης σε ένα νησί «σύμβολο» όπως η Λέσβος, θεωρεί ότι μπορεί στη συνέχεια να την αποδομήσει σε όλη την Ελλάδα!
Μια «γραμμή» που όμως είναι επικίνδυνη και στην εξέλιξή της μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου