Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Τι τριάντα, τι πενήντα, τι... τρία



Υπάρχει πρόβλημα στο πολίτευμα όταν στην βουλή εκστομίζονται ψέματα ώστε να έχουν άλλοθι τα ΜΜΕ να προβάλουν αυτά τα ψέματα ως ειδησιογραφία.
Υπάρχει πρόβλημα στην δημοκρατία όταν επιτρέπει τον φασισμό να έχει εκπροσώπους του στην βουλή.
Η δημοκρατία όταν αδυνατεί να προστατέψει την δημοκρατία παύει να είναι δημοκρατία


  • Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι ο κ. Δραγασάκης ήταν σύμβουλος της Attica Bank για 30 χρόνια μέχρι να εκλεγεί βουλευτής.




Από την efsyn.gr

Διαδικτυακή απάντηση έδωσε ο Γιάννης Δραγασάκης στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τα όσα ισχυρίστηκε για επαγγελματική σχέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με την  Attica Bank.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι ο κ. Δραγασάκης ήταν σύμβουλος της Attica Bank για 30 χρόνια μέχρι να εκλεγεί βουλευτής.

Η απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήρθε μέσω Twitter και με αρκετή δόση ειρωνείας.



Ετσι είναι αν έτσι νομίζει ο ΣΚΑΙ




Αντα Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών

.
Με τίτλο «Φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Βούτση στη Βουλή» ο ΣΚΑΙ προχώρησε επί λέξη στην παρακάτω ανάρτηση (τα θαυμαστικά ανήκουν στην ΕφΣυν):

«Ένα σοβαρό και πρωτοφανές (!) περιστατικό για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα έλαβε σήμερα χώρα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού, με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο κος Βούτσης καταγράφηκε καθήμενος στα βουλευτικά έδρανα να σχολιάζει έντονα (!) την ομιλία του εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, αναγκάζοντας τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Νικήτα Κακλαμάνη να του κάνει παρατήρηση για εκτός ορίων (!) κοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Κωσταντινόπουλος: «Και το χειρότερο για όλους εσάς είναι ότι σε έναν χρόνο κύριοι από κατήγοροι σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής είστε κατηγορούμενοι. Και ο κ. Παππάς, ο κ. Καλογρίτσας θα βρεθούν στη θέση του κ. Ψυχάρη και των άλλων που λέγατε για τα θαλασσοδάνεια, για να απαντήσουν στα ερωτήματα για το πώς μέσα σε ένα χρόνο δόθηκαν 100 εκατομμύρια ευρώ δάνεια στον αγαπημένο σας "κόκκινο" επιχειρηματία». Στη συνέχεια ο ίδιος κάλεσε τον Γιάννη Δραγασάκη να δώσει εξηγήσεις για την Τράπεζα Αττικής διότι «ήταν οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής επί 30 χρόνια».

Αυτές ήταν οι αναφορές του εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που προκάλεσε την έκρηξη (!) του Νίκου Βούτση, ο οποίος μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν διαμαρτυρόμενοι.

Τα όσα προκύπτουν από τα πρακτικά της συνεδρίασης είναι ενδεικτικά (!):

Ν. Βούτσης: «Ποια τριάντα χρόνια! Τι λέτε;»

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Και έφυγε από την Τράπεζα Αττικής, όταν εκλέχθηκε Βουλευτής. Για το ό,τι συνέβαινε εκεί, θα πρέπει να απαντήσετε. Και από κατήγοροι, κουνώντας μας το δάκτυλο, είσαστε κατηγορούμενοι για ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο. Κύριοι, όσα έγιναν σε τριάντα χρόνια, τα κάνατε σε έναν χρόνο».

Ν. Βούτσης: «Τα τριάντα χρόνια πού τα βρήκατε»;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): «Γιατί φωνάζετε; Τα μικρόφωνα είναι σε λειτουργία και πολύ καλά. Δεν χρειάζονται φωνές. Ηρεμήστε, κύριοι συνάδελφοι, για να μιλήσει ο συνάδελφος».

Ν. Βούτσης: «Πού τα βρήκατε τα τριάντα χρόνια»;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κύριε Πρόεδρε, τώρα αναγκάζομαι να απευθυνθώ σε εσάς».

Αυτή ήταν η λοιπόν ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου της Βουλής από την ίδια την ανάρτηση του ΣΚΑΙ.

Οσο για τους κρίνοντες ευτυχώς ακόμα κρίνονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου