Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Απευθείας μετάδοση: Στην εξεταστική για τα «θαλασσοδάνεια» ο Γ. Κουρτάκης - «Αδειάζει» Σαμαρά για την υπόθεση «ΠαναθηναϊκάκιαΜε την κατάθεση του Γιάννη Κουρτάκη από τα «Παραπολιτκά» και του Δημήτρη Στούμπου από την «Αυγή» συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής της βουλής για τα τραπεζικά δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.Από το LEFT

Ο κ. Κουρτάκης, με επιστολή του στην Επιτροπή, είχε τονίσει πως δε δύναται να βρεθεί ενώπιόν της διότι διεξάγεται έρευνα για το δανεισμό των επιχειρήσεών του από τις εισαγγελικές Αρχές και πως ο ίδιος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.

Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής, ομόφωνα, αποφάσισαν πως η κλήση του κ. Κουρτάκη είναι απαραίτητη προκειμένου να μην εξαιρεθεί κανείς.Ο εκδότης των «Παραπολιτικών» ξεκίνησε την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

«Η Επιτροπή σας με κάλεσε να εξετασθώ ως μάρτης για τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρεία μου με την επωνυμία “ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ” η οποία εκμεταλλεύεται το ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1
Σχετικά σας ενημερώνω ότι έχω συνάψει σύμβαση πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό την 04-02-2014 με την Εθνική Τράπεζα, δυνάμει της οποίας η τελευταία παρείχε στην εταιρεία ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ πίστωση μέχρι του ποσού των 960.000 ευρώ, ενώ εν τέλει η πίστωση που δόθηκε στην εταιρεία ανήλθε στο ποσό των 800.000 ευρώ. Σημειώνεται δε ότι το μη λήξιπρόθεσμο και ενήμερο υπόλοιπο του ανωτέρω δανείου, ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 110.083,47 ευρώ. Για το δάνειο διενεργείται δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας προκαταρκτική εξέταση ενώπιον του 13ου Προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Αθηνών, έχω δε την ιδιότητα του υπόπτου στην εν λόγω υπόθεση. Κατόπιν τούτου και κατ’εφαρμογή του άρθρου 223 του ΚΠΔ σας ενημερώνω ότι θα παράσχω εξγήσεις σχετικά ενώπιον του φυσικού μου δικαστού και δεν είναι δυνατόν να διατηρώ διπλή ιδιότητα και υπόπτου και μάρτυρα για την αυτή υπόθεση. Το δάνειο το οποίο συνήφθη στις 4//2/2014 είχε ως χρόνο αποπληρωμής 4/2/2019 και κατόπιν δικής μ27/12/2016 . Θα αποπληρωθεί δυομισι χρόνια νωρίτερα από την αρχική σύμβαση.»

Ο Γ. Κουρτάκης αναφέρθηκε στα δάνεια της εταιρίας ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ. "Όλα τα δάνειά μας είναι ενήμερα" ανέφερε ο εκδότης και αρνήθηκε ότι η εφημερίδα του έχει πολιτικό "χρώμα". Παραδέχτηκε ότι δικηγόρος της εταιρίας είναι ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι ο πολιτικός είναι φίλος του από 15ετίας.

Ο Γ. Κουρτάκης αναφερόμενος στη δανειοδότηση του ραδιοφωνικού σταθμού με 860 χιλιάδες ευρώ, τόνισε ότι έγινε με απεριόριστες προσωπικές εγγυήσεις και εγγύηση το σήμα του σταθμού και αρνήθηκε ότι υπήρξε πολιτικη παρέμβαση για να εκταμιευθεί το δάνειο, λέγοντας ότι δεν είχε καλές σχέσεις με την τότε κυβέρνηση.

Με εντολή Σαμαρά κατέβηκε ανάρτηση από το site στη γνωστή υπόθεση του Ντογιάκου ή αλλιώς "ψηλού Παναθηναϊκάκια"


«Είχε αναρτηθεί στο site των Παραπολιτικών δημοσίευμα με το σχετικό ηχητικό» είχε αρχικά, αναφερόμενος στο ηχητικό που είχε κοινοποιήσει ο χρυσαυγίτης, Ηλίας Κασιδιάρης, στη Βουλή το 2014 και στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να δίνει εντολή σε κάποιον να πει στον «Παναθηναϊκάκια» (σ.σ. Ντογιάκο) να… συνουσιάσει τους επόμενους τρεις που θα πάνε (σ.σ. βουλευτές της Χρυσής Αυγής).

Ο κ. Κουρτάκης επιβεβαίωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε πως πρέπει να κατεβάσει το δημοσίευμα από το site γιατί αφενός είναι άθλιο και αφετέρου δεν μιλάει αυτός. Ο εκδότης των Παραπολιτικών συνέχισε λέγοντας πως μετά το τηλεφώνημα το δημοσίευμα «κατέβηκε» από το site.

Ο εκδότης ανέφερε, επίσης, ότι ο κ. Ντογιάκος «έχει στοχοποιήσει» την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Το σχετικό ηχητικό:Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης επεσήμανε ότι υπάρχει πραγματογνωμοσύνη ότι η φωνή δεν ήταν του Α. Σαμαρά, προκαλώντας την αντίδραση του Ηλ. Κασιδιάρη.

Ο Γ. Κουρτάκης είπε για τον Ισ. Ντογιάκο ότι λόγω του ύψους του και των αθλητικών του φρονημάτων τον λένε «ψηλό παναθηναϊκάκια» και ότι «διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Βγενόπουλο και τον Πατέρα. Λένε ότι ο γιος του εργάζεται σε επιχειρήσεις του Πατέρα και ο ίδιος φιλοξενείται σε σουίτα του στον Αστέρα Βουλιαγμένης». Μάλιστα συνέδεσε την χθεσινή πρόταση για προφυλάκιση Μαρινάκη με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών Ισ. Ντογιάκο λέγοντας ότι «καταλαβαίνετε όλοι».

Για τον Αλαφούζο
ο Γ. Κουρτάκης επεσήμανε ότι έχουν δεσμευθεί η περιουσία και οι λογαριασμοί του και είχε προσωπικές εγγυήσεις για τα δάνειά του το σκάφος του και ένα ακίνητο στη Σαντορίνη δύο φορές. «Από τη στιγμή που έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί του ισχύουν οι εγγυήσεις που είχε δώσει στην Εθνική;», ρώτησε.

Αναφερόμενος στον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Φιλιππάκη έκανε λόγο για «δοσοληψίες του Φιλιππάκη με ένα επιχειρηματία που καταλήστεψε τα μίντια», ενώ τον συνέδεσε με τον φυγόδικο επιχειρηματία Κυριακίδη. «Θα ήμουν χαρούμενος αν είχε κληθεί για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοεκδοτικά σκάνδαλα, αυτό της PROTONBANK. Ο επιχειρηματίας Κυριακίδης, που σήμερα είναι φυγόδικος, αγόραζε ή έμπαινε σε συμμετοχές σε ότι εκινείτο στην αγορά με δάνεια από την PROTON BANK», ανέφερε.

Ακόμη είπε πως από την εφημερίδα «αναδείξαμε ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πήρε 9,2 εκατ. ευρώ από τον Κυριακίδη».

Ακόμη ο Γ. Κουρτάκης αναφέρθηκε στην κατάθεση Ψυχάρη στην Εξεταστική και σχολίασε «εδώ εξετάζετε επιχειρηματίες που λένε ότι έπαιρναν δάνεια με αέρα».

Ο εκδότης των Παραπολιτικών άφησε αιχμές και για τους εργολάβους που γίνονται εκδότες λέγοντας ότι «είναι το φυσιολογικό να γίνεται κάποιος δημοσιογράφος από εκδότης. Το παράδοξο είναι να γίνονται εκδότες εργολάβοι και περίεργοι επιχειρηματίες όπως ο Κυριακίδης».

Όσον αφορά στον δανεισμό της εταιρείας του «ΠΑΡΑΕΝΑ ΕΠΕ» ο Γ. Κουρτάκης είπε ότι έχει σύμβαση παροχής πιστώσεως στην Εθνική με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό με πίστωση έως 960.000, το ποσό που αναλήφθηκε ανήλθε στα 800.000 ευρώ και σήμερα το υπόλοιπο είναι στα 111.083 ευρώ. «Το δάνειο συνήφθη στις 4 Φεβρουαρίου 2014 και είχε ως χρόνο πληρωμής την 4η Φεβρουαρίου 2019 και θα αποπληρωθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2016 ύστερα από δική μου επιθυμία», ανέφερε. Επισημαίνεται ότι το δάνειο ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και ο Γ. Κουρτάκης είναι κατηγορούμενος.

Για το ραδιόφωνο “Παραπολιτικά” ο Γ. Κουρτάκης είπε αγοράσθηκε με 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200.000 ευρώ τα έβαλε ο ίδιος και τα 800.000 είναι το δάνειο που πήρε από την Εθνική. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον πρώην ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ, 902 ο οποίος είχε πουληθεί στο «Ε» του ομίλου Βρυώνη.

Συνολικά ο Γ. Κουρτάκης έχει συνάψει τρία δάνεια με την Τράπεζα Αττικής.

1) στις 21 Δεκεμβρίου 2012 για 150.000 ευρώ. Θα πληρωνόταν σε 15 μήνες και πληρώθηκε, όπως επιβεβαιώνει επιστολή της τράπεζας.

2) 150.000 που είναι ενήμερο.

3) 300.000 που είναι ενήμερο και μένουν 213.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου