Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ

Τσίπρας στο Ηράκλειο Κρήτης: “Μας κυβερνάει μία μειοψηφία νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν με επικεφαλής τον Σαμαρά”


Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σε ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για κυβέρνηση “νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά”, ενώ μίλησε για ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, που στηρίζεται στη μειοψηφία των βουλευτών. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε “γελοιοποίηση του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος”, σχολιάζοντας την υπερψήφιση του άρθρου για τις αποκρατικοποιήσεις:
“Σήμερα στη Βουλή οι μάσκες έπεσαν και η ωμή πραγματικότητα, επιτέλους, αποκαλύφθηκε: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Υπάρχει μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ακραίων υποστηριχτών του μνημονίου με επικεφαλής τον κύριο Σαμαρά. 
Μια κυβέρνησηνεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν, που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα με τη μειοψηφία των βουλευτών. 
Με 148 βουλευτές αποφάσισαν σήμερα να ξεπουλήσουν όλες τις ΔΕΚΟ. 
Αυτό είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξαναγίνει σε ευνομούμενη πολιτεία.
 Γελοιοποίησαν ακόμα και την έννοια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Μια κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τους εκβιασμούς που οδήγησαν στην εκλογική νίκη της ΝΔ με βραχεία κεφαλή, που άλλα εξήγγειλε στις προγραμματικές της δηλώσεις και άλλα πράττει εδώ και τέσσερις μήνες. 
Μια κυβέρνηση που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές και τώρα ψηφίζει τα κρισιμότερα νομοσχέδια με 148 βουλευτές”.
Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στη δημόσια τηλεόραση, χαρακτηρίζοντάς την “ΥΕΝΕΔ”, η οποία ασκεί απροκάλυπτη κυβερνητική προπαγάνδα και για μία κυβέρνηση που τιμωρεί όσους αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της περίφημης “λίστας Λαγκάρντ”. Καταδίκασε επίσης.......
τα πρόσφατα φαινόμενα αστυνομικής βίας, τα οποία σχολίασε η εφημερίδα “Guardian” σε δημοσίευμά της και ήταν η αιτία για την απομάκρυνση των δύο δημοσιογράφων (Αρβανίτη, Κατσίμη) από τη πρωινή ζώνη ενημέρωσης του κρατικού καναλιού.
“Με συνεχείς ασκήσεις αυταρχισμού και επαναλαμβανόμενες πρόβες εκτροπής, με βασανιστήρια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, που ο υπεύθυνος υπουργός προσπαθεί να συγκαλύψει, ακόμα κι όταν ο ιατροδικαστές τα πιστοποιούν, ακόμα κι όταν ο αρμόδιος ανακριτής ζητεί να ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα που παραπέμπουν σε βασανιστήρια. Με τη δέσμευση στρατιωτικών μονάδων για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Με τη βάναυση και απροκάλυπτη δίωξη της ελεύθερης έκφρασης”.
“Μετατρέποντας τη δημόσια τηλεόραση σε νέα ΥΕΝΕΔ, σε μηχανισμό απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας. Διώκοντας δημοσιογράφους που δεν τους αρέσει να τους ακούνε και να τους βλέπουν για πρωινή ενημέρωση. Ή που αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της χαμένης λίστας Λαγκάρντ. Διώκουν αυτούς που την αποκαλύπτουν και όχι εκείνους που την έκρυβαν”, ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέχεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου