Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΡΤ TV: Ο σαμαράς υπέγραψε swaps φορτώνοντας επιπλεόν κρυφό χρέος - ΑΠΟ 28 ΕΩΣ 38 ΔΙΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ - Στα 300 ευρώ οι συντάξεις το 2016 σύμφωνα με τους Καθηγητές Πανά και Βάμβουκα του Οικονομικού Παν/μίου

Μεγάλη αναταραχή αναμένεται να προκαλέσουν οι αποψινές - αρχικά - τηλεοπτικές αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Σπ. Καρατζαφέρη που στηρίζονται στα χιλιάδες έγγραφα του ΥΠΟΙΚ που υπέκλεψαν πριν μερικές μέρες οι anonymous, σύφωνα με ανακοίνωσή τους.  
Τα πρώτα έγγραφο - φωτιά αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Χάρης Μπότσαρης στο Εκκεντρικό Δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ TV, το οποίο αποκαλύπτει ότι ο μισθωτός και ο συνταξιούχος εξαθλιώνεται για να πληρώνονται τα νέα swap (συμφωνίες ανταλλαγής) της Morgan Stanley τα οποία λαμβάνονται σχεδόν ανα τρίμηνο φέτος αλλά και για το 2013. Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουλίου του 2012 η ψευδοκυβέρνηση Σαμαρά υπέγραψε swaps με την Μοrgan Stanley!!! Τα swaps αυτά απαιτούν κάθε μήνα (ή 3μηνο;) να πληρώνουμε το απίστευτα ποσό των 500 εκ ευρώ!!!
Επιτέλους, θα πει κάποιος αρμόδιος της κυβέρνησης πόσα χρωστάμε; Σε ποιούς χρωστάμε;;; Δεν έχουν όνομα; Ο Ελληνικός λαός δηλαδή πληρώνει τις μίζες αυτών των παραγόντων; Αυτούς πληρώνουμε, γιατί όλα αυτά πηγαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό!Ο μισθωτός φορολογείται για να πληρώνονται οι μίζες και ο συνταξιούχος φορολογείται για να πληρώνονται οι προμήθειες!
Είναι βέβαιο πια (όπως, εξάλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιλαμβάνεται) ότι θα ληφθούν και νέα μέτρα: στην καλύτερη περίπτωση 28 δισ. ευρώ και στη χειρότερη 38 δις τα προσεχή 3 χρόνια. Και αυτό παρά την ούτως ή άλλως τραγελαφική "διαβεβαίωση" του Σα(χλα)μαρά (διαβεβαίωση και σα-χλα-μαράς είναι έννοιες αταίριαστες ούτως ή άλλως) ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα!
Αυτό προκύπτει από συγκεκριμένη εγγραφή - πίνακα του Προϋπολογισμού για το 2013 που οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν, όπως ανέφεραν καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστηίου και όχι μόνο! Επιπλέον όπως προκύπτει από το νέο υπό ψήφιση Προϋπολογισμό του Κράτους, το 33% του κουρέματος ("PSI ") "φορέθηκε" στο λαό κάτι που είναι εξαντλητικό και αβάσταχτο. "Καταλύεται το κοινωνικό κράτος", τονίζει χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Επαμεινώντας Πανάς, που μαζί με τον καθ. Οικονομικών κ. Γ. Βάμβουκα, και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του κράτους, δήλωσαν ότι η συρρίκνωση του μισθού μπορεί να φτάσει και σε ποσοστό 10-12% επιπλέον απ αυτά που έχουν κόψει τώρα!! Με άλλα λόγια,  ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου θα φτάσει στα 500 ευρώ. Οπότε είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε μισθούς Βουλγαρίας.
Αναφορικά με το ΑΕΠ, σχολίασαν ότι θα φτάσει στα επίπεδα του 1975!  Αλλά το σοκαριστικό ήταν αυτό που είπανε για τις συντάξεις! Οι δαπάνες για συντάξεις το 2012 ήτανε 30 δισ ευρώ και το 2016 θα μειωθούν στα 21 δισ. ευρώ.Οπότε φανταστείτε τι θα παίρνει ο συνταξιούχος το 2016!!! Ούτε 300 ευρώ! 
Εξάλλου, οργή και αγανάκτηση προκαλεί έγγραφο που αποκαλύπτει ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει φέτος 12,7 εκατ. ευρώ μόνο για προμήθεια προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χρηματο-οικονομικής Σταθερότητας ή άλλιώς, EFSF, που υποτίθεται ότι είναι μηχανισμός στήριξης της χώρας μας. Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι αυτές τις προμήθειες (για την ακρίβεια, μίζες) νομιμοποιούνται στον Προϋπολογισμό με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να πληρώνει τα ποσά αυτά στον Οργανισμό που υποτίθεται είναι για να στηρίξει την οικονομία. "Αποδεικνύεται ότι η Ευρώπη δεν έχει καμία διάθεση αλλυλεγγύης. Είναι λησταρχείο", είπε ο καθηγητής Επαμεινώντας Πανάς.
Τα ξέρουν αυτά οι βουλευτές που καλούνται να ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό και τα νέα - και όχι τελευταια - επώδυνα μέτρα; Τα έχουν μελετήσει; Τα έχουν κατανοήσει; Τους τα έχουν εξηγήσει; Αλλοιως, πως θα ψηφίσουν; Στα τυφλά και σύμφωνα με τις κομματικές επιταγές τους;