Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ

ΣΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ




Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*


Σιγά μην έλειπε ο φάντης από τη Σαρακοστή που περνάει η χώρα. Για την τρομοκρατία ο λόγος που εισέβαλλε προσφάτως στην πολιτική αντιπαράθεση και στην κοινωνική σύγκρουση. Με τα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων, με την απόπειρα εμπρησμού στο σπίτι του αδελφού Κεδίκογλου και –το χειρότερο - με τις σφαίρες στη Συγγρού.


Πριν φτάσουμε όμως σε σοβαρές ενέργειες βίας είχε προηγηθεί η φωνακλάδικη ατζέντα της βίας από την κυβερνητική προπαγάνδα -με αφορμή τη βίλλα Αμαλία.

Τη βία έκλινε σε όλες τις πτώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η βία είχε γίνει το κύριο πιάτο στο μενού των μεγάλων ΜΜΕ. Όλο για βία άκουγες –αν και ακόμα βία δεν έβλεπες. Αυτοί όμως την πρόβλεπαν.


Τώρα δικαιώνονται όλοι τους: Σας τα λέγαμε εμείς! Αποδεικνύεται έτσι πέραν πάσης αμφιβολίας η πολιτική τους οξυδέρκεια. Λες και το εύχονταν οι μπαγάσηδες. Και με δεδομένες τις επιδόσεις τους στα κακά μαντάτα, θα πρέπει να ανησυχούμε για το αύριο. Διότι όταν διαφημίζεται σύσκεψη κορυφής για την τρομοκρατία, το Μαξίμου διαπράττει διαρροές για αντάρτικο πόλεων και τα έγκυρα ΜΜΕ προειδοποιούν για ακήρυχτο πόλεμο, τότε…


Τότε τι; Γιατί να ανησυχούμε εμείς που δεν ξέρουμε τη διαφορά λαβής και κάννης και η μόνη τουφεκιά που μας συγκινεί είναι στου Μανώλα την ταβέρνα; Ας ανησυχούν οι τρομοκράτες μήπως πιαστούν. Ας ανησυχούν οι αντιτρομοκράτες –μήπως πιαστούν στον ύπνο πάλι. Ας ανησυχούν εκείνοι που υπόσχονται νόμο και τάξη, έχουν τα γένια και τα χτένια για να τους κάνουν καλά τους εγκληματίες με τα Καλάσνικοφ.


Δυστυχώς αποδεικνύεστε αδιάβαστοι αν σκέφτεστε έτσι. Διότι ήδη ακούγονται και γράφονται τα ίδια και τα ίδια, που τα μάθαμε απ’ έξω σαράντα χρόνια με τη 17Ν. Ότι για την τρομοκρατία φταίει η πολιτική οξύτητα, τα «αλληλοΰβριζόμενα» κόμματα, η κοινωνική ένταση –και τελικώς η αριστερά. Τότε έφταιγαν κατά περίπτωση το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Τώρα, από δω το πάνε, από κει το φέρνουν, στο τέλος στο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν. Παίρνοντας σβάρνα και τους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα και όποιον αντιστέκεται στις πολιτικές τους.


Γι’ αυτό μη γελάτε με του Μανώλα την ταβέρνα. Εκεί τους βόλευε να ψάχνουν για δεκαετίες τους τρομοκράτες. Το αποκλείετε εκεί να τους ψάχνουν και τώρα, αν έτσι τους βολεύει;


*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013.


http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10666:karteros&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου