Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος :δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.




  • Προφανώς δε μπορείς να βασίζεσαι επ' αόριστον στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να περάσουν κρίσιμα νομοθετήματα. 
  • Το ηθικό πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα είναι η καλύτερη εγγύηση για τη βελτίωση της συμφωνίας το αμέσως επόμενο διάστημα.
  • ...δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
  • ...να υποσκελιστεί η ιδεολογική κομματική σταθερότητα.


«Υπάρχουν τα περιθώρια για να παραμείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χρειάζονται όμως καθαροί όροι. Δε μπορεί να λες διαφωνώ με τα μέτρα αλλά να μην περιγράφεις ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο», υπογράμμισε ο βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Από το ΚΟΚΚΙΝΟ

Βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη - στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σαββάτου, 25 Ιουλίου 2015.

Για την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ


-Υπάρχουν τα περιθώρια για να παραμείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χρειάζονται όμως καθαροί όροι. Δε μπορεί να λες διαφωνώ με τα μέτρα αλλά να μην περιγράφεις ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο.

Για πιθανές εκλογές

-Προφανώς δε μπορείς να βασίζεσαι επ' αόριστον στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να περάσουν κρίσιμα νομοθετήματα. Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. Υπάρχει και ένα ζήτημα αναπροσανατολισμού στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί. Πρέπει να χαράξουμε στρατηγική στο καινούριο πεδίο και αυτή πρέπει να δοκιμαστεί στην ελληνική κοινωνία. Οι εκλογές σε εύλογο χρονικό διάστημα είναι κάτι αναγκαίο

Για τις διαπραγματεύσεις

-Έγινε μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα όπλα, έγιναν και λάθη. Πρόκειται για μια επώδυνη συμφωνία. Τέθηκε με εκβιαστικό και καταναγκαστικό τρόπο. Το ηθικό πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα είναι η καλύτερη εγγύηση για τη βελτίωση της συμφωνίας το αμέσως επόμενο διάστημα. Η εναλλακτική λύση θα ήταν όμως μια τραγωδία για τον ελληνικό λαό. Αυτή δε θα ήταν επιλογή για μια προοδευτική διακυβέρνηση.

Για τους επικριτές της συμφωνίας

-Υπάρχει πραγματική βάση για κριτική, έχουν δίκιο όσοι νιώθουν απογοητευμένοι. Αυτό είναι ένα γεγονός. Όμως τους λέω ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

-Η προοδευτική λογική επίτασσε να προταχθεί το εθνικό συμφέρον και να υποσκελιστεί η ιδεολογική κομματική σταθερότητα.

-Η χώρα κρατιέται ζωντανή και μπορούν να αξιοποιηθούν ορισμένες θετικές εξελίξεις. Υπάρχουν ήδη «ρωγμές» στην Ευρώπη.

Σε ποιους άξονες θα στηριχτεί η κυβέρνηση από εδώ και μπρος

-Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις για να οικοδομηθεί το κράτος δικαίου. Οι άξονες της κυβέρνησης για καταπολέμηση διαφθοράς και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, οι βαθιές τομές στο πολιτικό σύστημα αποτελούν αναγκαίους προσανατολισμούς μιας προοδευτικής διακυβέρνησης για να πραγματώσει το μεγάλο όραμα της ριζοσπαστικής αριστεράς για κοινωνική δικαιοσύνη, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και θα εμπεδώσουν ένα αίσθημα δικαίου το οποίο απουσιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου