Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

14 σημεία της ομιλίας του Αλέξη στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)


  • Το θέμα είναι να μπεις μπροστά για να αποτρέψεις τα χειρότερα.Όχι να γίνεσαι προφήτης ότι έρχονται τα χειρότερα και αυτό να λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία

Αλήθεια όσοι τον λένε προδότη είδαν την ομιλία του προδότη?


1. Η αριστερή παρένθεση ήταν αρχικά σχεδιασμένη για το πρώτο 2μηνο και όχι 7μηνο.Από τον Φεβρουάριο είχαν σχέδιο να κλείσουν τις τράπεζες

2. Γνωρίζω ότι στις καρδιές μας υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα,πίκρας,στενοχώριας ίσως και θυμού...και γνωρίζω ότι ήταν τόσο πυκνές οι εξελίξεις που δεν πρόλαβαν όλα αυτά να εκφραστούν και να ξεθυμάνουν

3. "Θυμηθείτε μόνο πόσο χώρο και χρόνο έδιναν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσουν τις απόψεις μας όταν υπερασπιζόμασταν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Και πόσο χώρο και χαρά διαθέτουν τώρα για να προβάλουν τη διαφωνία και του τελευταίου μέλους μας.
Πόσο χώρο διαθέτουν και με τι χαρά προέβαλαν αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε σε ζωντανή μετάδοση από τις επιτροπές της Βουλής.
Τι μεγαλοθυμία επέδειξαν όλοι ξαφνικά ώστε να διαθέτουν τα τηλεοπτικά τους παράθυρα για να προβάλουν την εμφύλια αντιπαράθεση της αριστεράς.
Ας βγάλουμε, λοιπόν, όλοι και όλες τα συμπεράσματά μας."

4. Και είναι όλα αυτά που θέλει να ξηλώσει η Νέα Δημοκρατία:
"Το άνοιγμα της ΕΡΤ. Η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων, των δημοσίων υπαλλήλων, των καθαριστριών, των 2500 εκπαιδευτικών. Η κατάργηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία. Οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη και η αποσυμφόρηση των φυλακών. Ο νόμος για την ιθαγένεια που έδωσε το δικαίωμα σε χιλιάδες παιδιά να αναπνεύσουν για πρώτη φορά ελεύθερα. Το λουκέτο στις Σκουριές. Τα χτυπήματα στη διαφθορά και στη διαπλοκή."

5. Γιατί έχουμε ένα τεράστιο έργο μπροστά μας.Και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να το υποτιμήσουμε, να το εγκαταλείψουμε, ή πολύ χειρότερα να αφήσουμε τους οπαδούς της αντιδραστικής παλινόρθωσης να ακυρώσουν ακόμα και τα πρώτα βήματα που κάναμε. 
Γι' αυτό επιτρέψτε μου να ζητήσω σε πρώτο πρόσωπο τη στράτευση όλων σας. Όλων μας. Όλοι μας πρέπει να πάρουμε θέση στη μάχη.

6. Και το μεγάλο ρεύμα του Όχι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το αφήσουμε ούτε στους νεκροθάφτες του, ούτε στους αυτοδιορισμένους αντιπροσώπους του.Δικό μας πρωτίστως είναι το Όχι
Αυτό το Όχι δεν θα το χαρίζουμε σε κανέναν.
Ανήκει στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση που του έδωσε την ευκαιρία να το εκφράσει. Και το στήριξε ως το τέλος. Και επιτρέψτε μου να πω, ότι αυτό το Όχι δεν τελείωσε με το τέλος της διαπραγμάτευσης. Είναι η πιο μεγάλη μέχρι σήμερα στιγμή της μεγάλης προσπάθειας που αρχίσαμε στις 25 του Γενάρη. Που θα εμπνέει και θα καθοδηγεί τη δράση μας για πολύ καιρό.
Γιατί δεν μπήκε σε κάποια βιτρίνα, κάποιου μουσείου, να το θαυμάζουν οι επίγονοι, όπως πιστεύουν, ελπίζουν, και ισχυρίζονται ορισμένοι.
Το ΟΧΙ δεν ήταν, ΝΑΙ στη δραχμή, όπως ισχυρίζονται τώρα ορισμένοι πραγματοποιώντας απίστευτη λαθροχειρία, αφού κανένας τους τότε δεν τόλμησε να το ισχυριστεί.
Ήταν Όχι στο παλιό και μισητό πολιτικό σύστημα.
Ήταν Όχι στη διαπλοκή, στη διαφθορά, στην αναξιοκρατία.
Ήταν Όχι στην εξάρτηση, στην επιτροπεία, στον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, στην υποτίμηση της λαϊκής κυριαρχίας.
Ήταν Όχι σε όλους εκείνους, βαρόνους, εθνικούς εργολάβους, κόμματα και πολιτικούς, που μεταχειρίζονται την Ελλάδα σαν κτήμα τους και τους εργαζόμενους σαν δουλοπάροικους.

7. Καμιά εσκεμμένη ισοπέδωση, ότι όλοι είμαστε ίδιοι.Καμιά συκοφαντία, δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.
Και στη συμφωνία με τους δανειστές, για την οποία γίνεται μεγάλη συζήτηση και δικαιολογημένα, δεν καταγράφονται μόνο οι δικές τους θελήσεις, όπως γινόταν σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις. Καταγράφεται και το Όχι. Καταγράφεται και η δική μας αντίσταση.

8. O στόχος της ΝΔ, του Μειμαράκη και του παλιού προσωπικού:
Να γίνει η αριστερή παρένθεση, και μετά να απελευθερώσουν τις απολύσεις του ιδιωτικού τομέα, να κάνουν κι άλλες στο δημόσιο, να θάψουν το θέμα του χρέους, να δώσουν βορά την πρώτη κατοικία στα κερδοσκοπικά κεφάλαια.
Να εφαρμόσουν όσα δεν μπόρεσαν οι δανειστές να περάσουν στη διαπραγμάτευση.

9. Και δεν θα κάνουμε πίσω.
Αυτό μας επιβάλλουν οι αρχές μας οι ιδέες μας και η ηθική μας.
Όχι να πιάσουμε ένα στασίδι στη αριστερή γωνία και να επαναλαμβάνουμε «έρχονται χειρότερα, στα έλεγα εγώ».
Το θέμα είναι να μπεις μπροστά για να αποτρέψεις τα χειρότερα.Όχι να γίνεσαι προφήτης ότι έρχονται τα χειρότερα και αυτό να λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία (30:30)

10. Πρόγραμμα για υλοποίηση:

11. Αν η άνοιξη της ελπίδας και του αγώνα τελειώσει τώρα τι θα ακολουθήσει άραγε;
Μήπως το καλοκαίρι των κινημάτων;
Ή μήπως ο βαρύς χειμώνας της παλινόρθωσης και της εκδίκησης του αστικού πολιτικού συστήματος;
Αυτό είναι το δίλημμα συντρόφισσες και σύντροφοι.(38:00)

12. Απόσπασμα κομμένο απο την Αυγή(39:55):

"Τι κόμμα θέλουμε?
Τι κόμμα χρειάζεται,είναι αναγκαίο και μάλιστα σε αυτές τις πρωτόγνωρες,δύσκολες συνθήκες?
Ενιαίο κόμμα δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτιάξουμε.
Τώρα έχουμε μια ευκαιρία αλλά από τα λάθη πρέπει να μαθαίνουμε
Κόμμα με πολλά κέντρα αποφάσεων δεν είναι κόμμα.
Κόμμα που η φυσική ηγεσία είναι κάπου αλλού και όχι στην ηγεσία που παίρνει αποφάσεις και στα όργανα δεν μπορεί να λειτουργήσει(και αυτό το λέω αυτοκριτικά παραδεχόμενος και τα δικά μου λάθη)
Κόμμα ξεκκομένο από την κοινωνία που δεν αντιλαμβάνεται,που δεν ζει,δεν αναπνέει δίπλα στην κοινωνία,αλλά και ηγεσία ξεκομμένη από το κόμμα και από την βάση δεν μπορεί να προχωρήσει πολύ"

13. Ούτε μια από τις ελπίδες των νέων, των εργαζομένων, των θυμάτων του σημερινού δράματος, δεν πρόκειται να ξοδέψουμε σε κομματικές και μικροκομματικές επιδιώξεις.

14. Τώρα, στις συνθήκες της δύσκολης μάχης, θα αντιμετωπίσουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την απαραίτητη πολιτική αυστηρότητα όσους εγκατέλειψαν τις γραμμές μας και στράφηκαν εναντίον μας με βαριές, συκοφαντικές θα έλεγα, κατηγορίες.
Αλλά αριστερό εμείς εμφύλιο δεν πρόκειται να ανοίξουμε.
Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανοίξουμε.
Γιατί ο αντίπαλος ήταν και παραμένει το παλιό καθεστώς και το παλιό σύστημα εξουσίας που σηκώνουν κεφάλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου