Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αποχαιρέτα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που χάνεις



Τελικά η ΛΑΕ έπρεπε να ονομαστεί Λαϊκή Πολυδιάσπαση.
Είχα επισημάνει από την αρχή ότι αυτό το κόμμα θα αποτελέσει την ταφόπλακα των κινημάτων στην Ελλάδα


Από mao.gr


Διάσπαση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά την έξοδο των οργανώσεων ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ που κατεβαίνουν με Λαϊκή Ενότητα

Η έλξη της πρότασης της Αριστερής Ενότητας αποδείχτηκε πιο ισχυρή από την ελκτική δύναμη της ΑΝΤAΡΣΥΑ για δύο από τις ιδρυτικές και κύριες συστατικές οργανώσεις της, την ΑΡΑΣ και την ΑΡΑN, στη χθεσινή σύσκεψη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου της Συμμαχίας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία με ψήφους 65 υπέρ και 15 κατά τη μη εκλογική συνεργασία με τη ΛΑ.Ε. και την κάθοδο της στς εκλογές με άξονα το πρόγραμμά της.

Η απόφαση της ΑΡΑΝ να συμπαραταχθεί με τη Λαϊκή Ενότητα, παρά το γεγονός ότι δεν εκπληρώνονται οι όροι που είχε θέσει στην πρόταση της (αποτύπωση της συμμαχίας και στο όνομα του συνδυασμού πχ), δεν υπήρξε χωρίς απώλειες καθώς στελέχη της μεταξύ των οποίων η Δέσποινα Κουτσούμπα, διαφώνησαν με την απόφαση και αποφάσισαν να παραμείνουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

H Δέσποινα Κουτσούμπα σε σύντομο σχόλιο της ξεκαθάρισε ότι αυτή και άλλοι σύντροφοί της μένουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά την αποχώρηση της ΑΡΑΝ και ότι τάσσεται με τα πλατιά μέτωπα στα οποία θα βρεθεί ΟΛΗ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δηλαδή ο κόσμος της ριζοσπαστικής Αριστεράς που δεν ανακατεύτηκε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έλεγε μισόλογα για την ΕΕ και δεν έπαψε να αγωνίζεται.

Σε επίπεδο οργανώσεων η αποχώρηση αλλάζει σε ένα βαθμό τις ισορροπίες και υπάρχει ο κίνδυνος η συμμαχία να μετατραπεί σε συνεργασία του ΝΑΡ με το ΣΕΚ που πολιτικά έχουν και τις μεγαλύτερες διαφορές. Ωστόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει διαμορφώσει μια αυτόνομη πολιτική φυσιογνωμία με την «συνιστώσα των ανένταχτων» να έχει ιδιαίτερη δυναμική μέσα στο σχήμα.

Παραμένουν ακόμα ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Αριστερή Συσπείρωση (διάσπαση της ΑΡΑΝ), ΕΚΚΕ και Οικολόγοι Εναλλακτικοί.

Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η μεγάλη πλειονότητα των αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξακολουθεί να στηρίζει το εγχείρημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει απογοήτευση για αυτή την αρνητική εξέλιξη και δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς των οργανώσεων το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου