Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Απομακρύνεται από τις οθόνες τους νοήμονες ακολουθεί πολιτικό πάνελ
Και ενώ έριξαν την κυβέρνηση γιατί δεν επέλεξε τον δρόμο της δραχμής τώρα μας λένε ότι όσοι τους λένε δραχμιστές είναι κακόβουλοι.

Θα είμαι κακόβουλος αν πω ότι ρίξανε την κυβέρνηση από γινάτι?...γιατί αυτά που λένε μόνο όσοι δεν έχουν σώας τας φρένας τα πιστεύουν.


* Δ. Στρατούλης: "Είπα εγώ για δραχμή;". «Δεν είναι καταστροφή η έξοδος από την Ευρωζώνη». Δραχμή δε θέτε, έξω δε θέτε, μέσα δε θέτε, τι θέτε; Ε; (Δευτέρα, Mega).
* Κ. Λαπαβίτσας: «Προς Θεού... Δεν είμαστε κόμμα της δραχμής». «Όσοι μας αποκαλούν δραχμιστές είναι κακόβουλοι». «Αν χρειαστεί το εθνικό νόμισμα, που θα χρειαστεί, θα προχωρήσουμε και σε αυτό». Δραχμή δε θέτε, έξω δε θέτε, μέσα δε θέτε, τι θέτε; Ε; (Τρίτη, Mega).
* Ζ. Ζάννας (ΛΑΕ): «Επανάκτηση νομισματικής κυριαρχίας». Το ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του, βαριά κληρονομιά, στον πολιτικό λόγο. (Παρασκευή, ΕΡΤ).


Της Κατερίνας Μπρέγιαννη στην ΑΥΓΗ

Σταδιακά ξεκινούν οι «πύρινες» λογομαχίες, αναπόσπαστο κομμάτι της εκλογικής τηλεπραγματικότητας. Χαρακτηρισμοί και ύβρεις από την αντιπολίτευση, σε πιο ήπιους τόνους η συμπολίτευση. Οι τηλεπαρουσιαστές κρατούν δυνάμεις, ακονίζοντας μαχαίρια.

Αυτά μέχρι την Παρασκευή, επίσημη πρώτη της προεκλογικής περιόδου, οπότε οι τηλετραμπουκισμοί κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι.

Συχνότερες λέξεις της εβδομάδας στα τηλεπαράθυρα: 
  • Ν.Δ.: εθνική συνεννόηση, συναίνεση, συνεργασία, αφήγημα, συγγνώμη 
  • ΣΥΡΙΖΑ: παλαιοκομματικό σύστημα, παλαιό - νέο, πολιτική σταθερότητα 
  • ΛΑΕ, Μεϊμαράκης: εκλογές εξπρές. Όλοι μαζί «Μνημόνιο», «το χειρότερο όλων», εν χορώ η αντιπολίτευση...

Ανασύρθηκε από το παρελθόν και ο Αλ. Αλαβάνος, που μας αναλύει διεξοδικά το Σχέδιο Β του (0,1% στις εκλογές του Γενάρη) σε αποκλειστικές συνεντεύξεις σε Mega και ΣΚΑΪ.

Πιστά τα κανάλια στο δόγμα του Ψυχρού Πολέμου «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» και η νεοσύστατη ΛΑΕ κερδίζει τη θέση της στα τηλεοπτικά πάνελ, ακόμα και μέσω αβάσιμων καταγγελιών στην ΕΡΤ.

Χαίρει της εύνοιας των πάνελ και το ΠΑΣΟΚ, που δεν λείπει από πουθενά, καταλαμβάνοντας συχνά την τρίτη θέση, χαριστικά από τους καναλάρχες, λόγω της μακρόχρονης «προσφοράς» του στη χώρα.

Ο ΣΚΑΪ υπέρ της εργατικής τάξης των μεταλλωρύχων και της Eldorando Gold καθημερινά σε άμεση σύνδεση και σε αποκλειστική απευθείας μετάδοση της συμβολικής κατάληψης της στοάς στις Σκουριές.

* Ελ. Βόζενμπεργκ: «Πολιτική απρέπεια Τσίπρα» που δεν θα συνεργαστεί με κανέναν εκτός από τους ΑΝ.ΕΛΛ. Αυτό με τη Ν.Δ. που θέλει την εξουσία, αλλά μόνο με Τσίπρα πρωθυπουργό, το λες και πολιτική διαστροφή (Παρασκευή, Mega).

* Ν. Ξυδάκης: «Το πρώτο κόμμα απειλεί τη χώρα κ. Βόζενμπεργκ;». Αυτό είναι «αντιδημοκρατική προφητεία» απάντησε ο πρώην υπουργός στα φοβικά σύνδρομα που έχουν γίνει έξη στην αμετανόητη η Ν.Δ.

* Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Πείτε μας, τι πίνετε στον ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλάβει και ο κόσμος;» «Ντουμάνια βγαίνουν από την Κουμουνδούρου;». Ακόμα να χωνέψει την πολιτική εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ και η χολή περισσεύει, αλλά ψήφους δεν μαζεύει... (Παρασκευή, Mega).

* Γ. Αμυράς: «Εμείς στο Ποτάμι είμαστε διαφανείς, τα ανεβάζουμε όλα στο Ίντερνετ. Παίρνουμε χρήματα μόνο από συγγενείς και φίλους». Και τι φίλους! (Πέμπτη, ΕΡΤ).

* Κ. Κεφαλογιάννης: «Θα καταργήσετε τα πρότυπα σχολειά των φτωχών, των αρίστων». Φτωχοί οι μαθητές της Βαρβακείου και των Αναβρύτων, εντάξει, αλλά άριστοι; Το άριστοι προκύπτει από την «αδιάβλητη» κλήρωση ή τις «αδιάβλητες» εξετάσεις;

* Σ. Αναγνωστοπούλου: «Τι έγινε με την ΑΤΕ και τα σκάνδαλα, πείτε ονόματα και πού πήγαν τα χρήματα και μετά μιλάμε για συνεργασίες κ. Σκανδαλίδη». (Πέμπτη, ΣΚΑΪ).

* Δ. Βίτσας: «Ούτε μία ψήφο δεν είχε δώσει η Αριστερή Πλατφόρμα για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Αν είσαι, πραγματικά, συνεπής αριστερός, είσαι συνεπής ακόμα και σε αυτά που δεν πιστεύεις. (Πέμπτη, ΣΚΑΪ).

* Ευ. Βενιζέλος: "Το κούρεμα του PSI είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά στη χώρα! Θα στήσουν το άγαλμα του PSI και θα προσκυνάνε όλοι μαζί, με τον κ. Τσίπρα πρώτο!» (Τρίτη, ΣΚΑΪ).

* Δ. Στρατούλης: "Είπα εγώ για δραχμή;". «Δεν είναι καταστροφή η έξοδος από την Ευρωζώνη». Δραχμή δε θέτε, έξω δε θέτε, μέσα δε θέτε, τι θέτε; Ε; (Δευτέρα, Mega).

* Κ. Λαπαβίτσας: «Προς Θεού... Δεν είμαστε κόμμα της δραχμής». «Όσοι μας αποκαλούν δραχμιστές είναι κακόβουλοι». «Αν χρειαστεί το εθνικό νόμισμα, που θα χρειαστεί, θα προχωρήσουμε και σε αυτό». Δραχμή δε θέτε, έξω δε θέτε, μέσα δε θέτε, τι θέτε; Ε; (Τρίτη, Mega).

* Ζ. Ζάννας (ΛΑΕ): «Επανάκτηση νομισματικής κυριαρχίας». Το ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του, βαριά κληρονομιά, στον πολιτικό λόγο. (Παρασκευή, ΕΡΤ).

* Λ. Κανέλλη: «Ούτε ευρώ, ούτε δραχμή το ΚΚΕ». Ρούβλι, μήπως; Δραχμή δε θέτε, έξω δε θέτε, μέσα δε θέτε, τι θέτε; Ε; (ΣΚΑΙ Πέμπτη).

* Μεϊμαράκης για μεταναστευτικό: «Μπορείς να δημιουργήσεις τις συνθήκες εκείνες που θα αποτρέψεις την έλευση». Όπως φράχτες, συρματοπλέγματα με γυαλιά ή ομαδικές δεήσεις για φουρτούνα, ώστε να πνίγονται από μόνοι τους. Μακράν του Διαφωτισμού και ο κ. Μεϊμαράκης... (Πέμπτη, Alpha).