Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Οι αριστερές μονταζιέρες...και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης



Οι αριστερές μονταζιέρες αντικατέστησαν επάξια τον Μουρούτη και την "ομάδα αλήθειας" της ΝΔ.
Διασκευές δηλώσεων,διαστρέβλωση,κοπτοραπτική,ερμηνεία κατά το δοκούν...φτάνουν στο σημείο μέχρι και να εφευρίσκουν δηλώσεις.Δεν χρειάζονται πλέον τα iefimerida,newsit και πρώτους Θέμους όταν έχεις τα (αξιόπιστα) υπεραριστερά "βαθιά" σάιτς των Τζάκ των αντεροβγαλτών

Το να κάθεσαι όλη μέρα για να πιαστείς από μια φράση ενός συριζαίου και να την παραποιείς ώστε να την κάνεις σημαία δεν είναι τίποτα λιγότερο από φασισμό.



του Άκη Γαβριηλίδη στο nomadicuniversality.wordpress.com

Τις τελευταίες δύο μέρες, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορα δημοσιεύματα τα οποία αποδίδουν στον κ. Γιώργο Βαρεμένο (μέχρι σήμερα άγνωστό μου, όπως μαθαίνω τώρα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) την εξής δήλωση, εντός εισαγωγικών:

«Δεν υπάρχουν άνεργοι αλλά μη οικονομικά ενεργοί»!

Τα έντονα και πλάγια στοιχεία και τα θαυμαστικά συνοδεύουν τη δήλωση αυτή στις περισσότερες αναρτήσεις. Όχι όμως μόνο αυτά: σε όλες ανεξαιρέτως την συνοδεύει ένα πραγματικό λεκτικό λυντσάρισμα, το οποίο δεν παραλείπει –φυσικά- να κάνει χρήση του ασυνήθιστου επωνύμου προς σχηματισμό σχετικών λογοπαιγνίων του τύπου «όνομα και πράμα» κ.τλ. Ένα σάιτ πρόλαβε να φτιάξει και σχετική γελοιογραφία, ενώ άλλα μιλάνε για θανάτους και για γραφεία κηδειών ή βγάζουν από το θηκάρι χαρακτηρισμούς όπως «νεοφιλελεύθερος νεοταξίτης», «γλείφτης», «απίθανο τίποτα» το οποίο «δεν ξέρει από ανεργία».

Οι τελευταίοι τρεις χαρακτηρισμοί προέρχονται από το μόνο σχετικό σημείωμα που φέρει υπογραφή. Τα περισσότερα (αν όχι όλα) από τα άλλα δημοσιεύματα φαίνεται να έχουν αντιγράψει αυτό, ή το ένα το άλλο όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ποιο είναι τώρα το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι, όπως επίσης συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, η δήλωση είναι ανύπαρκτη. Ο Βαρεμένος ποτέ δεν είπε αυτό που του αποδίδεται.

Διαβάζοντας την υποτιθέμενη δήλωση, μου έκανε εντύπωση ότι σε κανένα από αυτά τα δημοσιεύματα δεν αναφερόταν κάποια πηγή, γραπτή ή ηλεκτρονική. Υπέβαλα σχετική ερώτηση υπό τύπον σχολίου σε ένα-δύο, αλλά απάντηση δεν έλαβα.

Κάνοντας μία σχετική έρευνα, με τη βοήθεια και άλλων χρηστών του διαδικτύου, έπεσα πάνω σε έναβίντεο από πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το οποίο προφανώς θα ενέπνευσε όλην αυτή τη σταυροφορία. Σε αυτήν, και συγκεκριμένα στο λεπτό 1:35:46, ο Γιώργος Βαρεμένος, που είναι ένας εκ των προσκεκλημένων, μιλώντας για το ασφαλιστικό πρόβλημα, λέει:
"η χώρα αυτή τη στιγμή έχει έναν μη οικονομικά ενεργό πληθυσμό ο οποίος είναι περισσότερος από τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό"




Όπως γίνεται προφανές, ο ομιλητής πουθενά δεν λέει κάτι για τους ανέργους και για το πώς πρέπει να αποκαλούνται. Ούτε, πολύ λιγότερο, ότι «δεν υπάρχουν».

Το να είναι κανείς αντίθετος με τις απόψεις και την πολιτεία του κ. Βαρεμένου, ή του οποιουδήποτε, ασφαλώς είναι θεμιτό και αναμενόμενο. Το να του αποδίδει όμως άλλες απόψεις από αυτές που πραγματικά έχει, το να του βάζει λόγια στο στόμα κατά το κοινώς λεγόμενο, και στη βάση αυτών των ψευδών δηλώσεων να οικοδομεί μία ολόκληρη καμπάνια ηθικής εξόντωσης, δεν βλέπω πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί παρά γκαιμπελισμός.
Και μάλιστα τόσο φτηνός και κακοστημένος, που είναι να απορεί κανείς τι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν όσοι τον μετέρχονται και αν αξίζει τον κόπο να κηλιδώνονται για αυτό το τόσο αμφίβολο και βραχυπρόθεσμο όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου