Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Γκ. Τσίμερ: Ο Αλέξης είναι η ελπίδα για μια δημοκρατκή και προοδευτική Ευρώπη(βίντεο)


Αυτό που ελάχιστοι αναδεικνύουν είναι ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη.


  • "Ο αγώνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού κατάφερε να κινητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρώπη σε μια σειρά από διαδηλώσεις αλληλεγγύης. Κατάφερε να κλονίσει το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια μετά τη 12η Ιουλίου η Ελλάδα φύτεψε το σπόρο της αλλαγής. Είναι θέμα των αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη να συνταχθούν με τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινωνική Ευρώπη ενάντια στις επιταγές της λιτότητας".
  • "Ο αγώνας για την αξιοπρέπεια συνεχίζεται." Η νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μια νίκη για ολόκληρη τη δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη".
  • Εσείς είστε η ελπίδα μας και ο Αλέξης είναι η ελπίδα για την Ευρώπη

Από την ΑΥΓΗ


Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια μετά τις 12 Ιουλίου, η Ελλάδα φύτεψε το σπόρο της αλλαγής" με ένα θερμό χαιρετισμό η επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ δήλωσε τη συμπαράστασή της στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ."Επί 7 μήνες ο Αλέξης Τσίπρας πάλεψε για το λαό της χώρας του και για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Κάθε μέρα έδινε τον αγώνα για την δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία, την αξιοπρέπεια και την ευημερία για όλους. Ο ευρωπαϊκός συσχετισμός δυνάμεων ήταν εναντίον του. Το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ήθελε να τον ανατρέψει και ακόμα θέλουν να απαλλαγούν από τον Αλ. Τσίπρα μετά τις 20 Σεπτέμβρη" δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία της.

Αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που ενέπνευσε η κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ευρώπη κατά την πολύμηνη διαπραγμάτευση και τον αγώνα του ελληνικού λαού κατά της λιτότητας.

"Ο αγώνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού κατάφερε να κινητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρώπη σε μια σειρά από διαδηλώσεις αλληλεγγύης. Κατάφερε να κλονίσει το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια μετά τη 12η Ιουλίου η Ελλάδα φύτεψε το σπόρο της αλλαγής. Είναι θέμα των αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη να συνταχθούν με τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινωνική Ευρώπη ενάντια στις επιταγές της λιτότητας".

"Η Ελλάδα κράτησε την ελπίδα ζωντανή" για την Αριστερά και τους λαούς της Ευρώπης πρόσθεσε κλείνοντας και εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επανεκλογή της κυβέρνησης της Αριστεράς που θα επιτρέψει και στη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Ισπανία και την Πορτογαλλία να συνταχθούν στο πλευρό της για την αλλαγή των συσχετισμών και ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

"Ο αγώνας για την αξιοπρέπεια συνεχίζεται." Η νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μια νίκη για ολόκληρη τη δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη".
και τέλος(μη μεταφρασμένο σημείο) εσείς είστε η ελπίδα μας και ο Αλέξης είναι η ελπίδα για την Ευρώπη