Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

«To γκρέμισμα του φράχτη σήμερα δεν λύνει κανένα πρόβλημα»




Πριν γίνει ο φράκτης πάλι από τα νησιά επιχειρούσαν να περάσουν οι πρόσφυγες από την Συρία γιατί πολύ απλά είναι εξίσου επικίνδυνο και το πέρασμά τους από τον Έβρο.

Να σημειώσω ότι όταν λέμε φράκτη στον Έβρο αυτός δεν είναι όπως πολλοί φαντάζονται κατά μήκος του ποταμιού αλλά μερικά χιλιόμετρα μέσα(βλ φώτο).

Θέλει προσοχή το θέμα και όχι μόνο ανεύθυνες κραυγές γιατί αυτές δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και το πρόβλημα είναι η ασφαλή τους διέλευση.



Από την Εφημερίδα των Συντακτών


Το αίτημα να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο κινείται σε σωστή ιδεολογική βάση και είναι αποδεκτό, ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία, δεν πρόκειται να λύσει κανένα ζήτημα, ενώ αντίθετα, ενδέχεται να δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση των προσφύγων, διευκρινίζει στο efsyn.gr o αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Είναι λάθος να ξεχνάμε ότι το πέρασμα του Έβρου δεν είναι αναίμακτο.. Ότι και πριν τον φράχτη, είχαμε πολλούς νεκρούς στον Έβρο. Το ζήτημα δεν είναι να έχουμε νεκρούς στον Έβρο κι όχι στο Αιγαίο», υπογραμμίζει.

Ο υπουργός διευκρινίζει ότι η αναφορά σε «τεχνικά ζητήματα» που εμποδίζουν το γκρέμισμα του φράχτη, δεν αναφερόταν φυσικά, σε υλικά μέσα αλλά σε προϋποθέσεις που λείπουν αυτή τη στιγμή. Σημειώνει πως η λύση είναι να σταματήσουν άλλες χώρες να φτιάχνουν φράχτες, να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική που καταργεί τους φράχτες στα ευρωπαϊκά σύνορα και να υπάρξει συνεννόηση με την Τουρκία, ώστε να γίνεται ομαλά η προσφυγική ροή.

«Ασκούμε μεγάλη πίεση στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, ωστόσο είμαι επιφυλακτικός για το εάν η αντίδραση θα γίνει όσο γρήγορα το απαιτεί η κατάσταση. Είμαι αισιόδοξος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Εάν όμως, αργήσει πολύ, τότε το τα θετικά θα είναι πολύ μικρότερα», αναφέρει επίσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση συζητά το ζήτημα και επιχειρεί να δημιουργήσει συμμαχίες με άλλα κράτη-μέλη. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μουζάλας θα έχει την Πέμπτη συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, καθώς η Ιταλία αντιμετωπίζει παρόμοια ζητήματα, ενώ γίνονται ήδη συνεννοήσεις με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, εν όψει και της προσεχούς Συνόδου Κορυφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο, διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος σε πορεία στις Καστανιές του Έβρου με αίτημα να πέσει ο φράχτης. Την Πέμπτη ο Μάρτιν Σουλτς πρόκειται να μεταβεί μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, για να διαπιστώσει από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

2 σχόλια:

  1. Γεια σου ρε Φαντομά.
    Όλο και καλύτερο το κάνεις. Τεχνικές δυσκολίες δεν μας επιτρέπουν...
    Μία ερώτηση μόνο: σου δίνουν κανένα φράγκο οι φτωχομπινέδες της κυβέρνησης. Ή, είναι το βίτσιο σου;
    Καθότι. Είναι τρομερό το τι βίτσια κυκλοφορούν στην πιάτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου ρε Φαντομά. Εκτός από τα μπλοκαρίσματα στο φατσοβιβλίο. Τώρα και στο blog το μαχαίρι πηγαίνει σύννεφο.
    Έτσι. Για να καταλαβαίνουμε πώς εννοεί την δημοκρατία η δεύτερη φορά φασιστερά.
    Είσαστε άξιοι της μίζερης τύχης σας.
    Ανθρωπάκια τσάτσοι της εξουσίας.
    Αριστερό μνημόνιο και άγιος ο Θεός.
    Συνέχισε φαντομά την καλή δουλειά. Καιρός είναι να συνεργαστείς με το μαντρόσκυλο του Παπά. Ο Μπεκιάρης σε περιμένει. Έχει ανοίξει την αγκαλιά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή